Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Betaalde vakantie in de VS is beschamend. Kijk eens naar deze grafiek.

Bedrijfs- en regeringsvakanties

 1. Amerika: het land van de vrijen en de behoeftigen.

 2. Uit een recent onderzoek van het DC-gebaseerde denktankcentrum voor economisch en beleidsonderzoek is gebleken dat van de 21 rijkste landen ter wereld de VS "de enige geavanceerde economie blijft die niet garanderen dat zijn werknemers vakantie hebben. " Het rapport voegde eraan toe dat "zonder een federaal betaald vakantiebeleid, bijna een op de vier Amerikanen geen betaalde vakantie heeft ... [!en

 3. Het onthulde ook een enorme kloof tussen fulltime en parttime werknemers, terwijl 90 procent van de fulltimers betaalde vakantie en betaalde vakanties kreeg, minder dan de helft van de parttimers de dezelfde voordelen.

 4. Deze grafiek van Deutsche Bank hamert op het punt:

"Aanzienlijke ongelijkheid tussen de Verenigde Staten en de rest van de rijke landen van de wereld"

 1. De belangrijkste reden waarom de VS zo ver achterblijven, is omdat het de "enige geavanceerde economie is die geen betaalde vakantietijd voor werknemers verplicht", legt de studie uit.

 2. De VS is ook een van de weinige landen die geen werkgevers verplichtte om jaarlijks betaald verlof aan te bieden.

 3. Dus hoewel "de meeste ontwikkelde landen jaarlijks ten minste zes betaalde vakantiedagen aanbieden ... de Verenigde Staten bieden er geen", aldus het rapport.

 4. En zelfs als werknemers betaald verlof krijgen, ziet de gemiddelde werknemer in de particuliere sector waarschijnlijk slechts ongeveer 10 betaalde vakantiedagen en 6 betaalde vakantiedagen - wat "veel minder is dan in bijna elke geavanceerde economie behalve Japan. "

 5. Dankzij de regels van de Europese Unie hadden Europese landen daarentegen ten minste vier weken of 20 werkdagen betaalde vakantie voor alle werknemers die in EU-lidstaten werkzaam zijn.

 6. Spanje gerangschikt als de meest genereuze, biedt werknemers 14 betaalde vakantiedagen, gevolgd door Oostenrijk, Duitsland, Portugal en anderen.

"De verdeling van die voordelen is uiterst ongelijk" tussen voltijd- en deeltijdwerkers

 1. De studie vond ook een grote kloof tussen voltijd- en deeltijdwerknemers en hoe zij vrije tijd kregen.

 2. In de VS - zoals hierboven vermeld - ontving 90 procent van de voltijdse werknemers in de particuliere sector betaalde vakantie en vakantietijd, slechts 40 procent van de deeltijdwerkers betaalde vakantie en 44 procent kreeg betaalde vakantiedagen.

 3. Er was ook een inkomenskloof: de bovenste 25 procent van de inkomensverdieners ontvingen jaarlijkse vakantiedagen en betaalde vakantiedagen op respectievelijk 91 procent en 93 procent, terwijl de onderste 25 procent 52 procent en 54 ontving procent respectievelijk.

 4. "Voor Amerikaanse werknemers die wel betaalde vakantiedagen en vakantiedagen ontvangen, is de verdeling van die voordelen uiterst ongelijk", aldus het rapport.

Colorado, Virginia en Arizona bieden de langste

 1. Zelfs binnen de VS zijn er verschillende staten die veel genereuzer zijn dan andere.

 2. In een afzonderlijk onderzoek van U.S. Travel in 2018 bood Colorado het grootste aantal vakantiedagen aan werknemers in de staat, om 20.3.

 3. Virginia liep 18,9 dagen achterop, gevolgd door Arizona op 18,8 dagen.

 4. Aan het einde van de ranglijst bood Montana het laagste aantal vakantiedagen op 16.3, gevolgd door Delaware en Rhode Island, beide op 16.5.

 5. Het nationale gemiddelde was 17,2 dagen.

 6. Aarthi is een schrijver voor Yahoo Finance. Volg haar op Twitter @aarthiswami.

 7. De rijkste 10% bezit 70% van de rijkdom van het land

 8. De schuldenlast van het huishouden raakt $ 13.6 biljoen naarmate de studentleningen en creditcardachterstanden toenemen

 9. Elizabeth Warren onthult 'breed annuleringsplan' voor studentenschuld

 10. 'De klok tikt' op Amerikaanse consumentenleningen - en dat kan een vertraging betekenen, waarschuwt Deutsche Bank

 11. Lees het laatste financiële en zakelijke nieuws van Yahoo Finance

 12. Volg Yahoo Finance op Twitter, Facebook, Instagram, Flipboard, SmartNews, LinkedIn, YouTube en reddit.

 13. Zelfs binnen de VS zijn er verschillende staten die veel genereuzer zijn dan andere.

 14. In een afzonderlijk onderzoek van U.S. Travel in 2018 bood Colorado het grootste aantal vakantiedagen aan werknemers in de staat, om 20.3.

 15. Virginia liep 18,9 dagen achterop, gevolgd door Arizona op 18,8 dagen.

 16. Aan het einde van de ranglijst bood Montana het laagste aantal vakantiedagen op 16.3, gevolgd door Delaware en Rhode Island, beide op 16.5.

 17. Het nationale gemiddelde was 17,2 dagen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407