Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bevroren maaltijden met laag natriumgehalte: 10 gezonde opties

De onderste regel

 1. Eet u teveel natrium?

 2. Amerikanen eten gemiddeld meer dan 3.400 milligram natrium per dag, volgens de Food and Drug Administration (FDA). Dat is 1.000 mg meer dan de dagelijkse aanbevolen waarde van de USDA voor gezonde volwassenen en bijna 2.000 mg meer dan de American Heart Association aanbeveelt voor een optimale gezondheid van het hart. De FDA beveelt aan dat gezonde volwassenen minder dan 2.300 mg natrium per dag of ongeveer 1 theelepel eten, en toch eet de gemiddelde Amerikaan 5 of meer theelepels per dag.

 3. Een hoge natriuminname kan het risico op hoge bloeddruk en hartaandoeningen verhogen. Hoewel minder natrium eten wordt aanbevolen voor mensen die al gediagnosticeerd zijn met hoge bloeddruk en hartaandoeningen, kan een natriumarm dieet ook helpen het risico op beroerte, hartaanval en andere cardiovasculaire aandoeningen voor gezonde volwassenen te verminderen, volgens de Centers for Disease Control en preventie.

 4. Meer informatie: 8 natriumarm, hart-gezond voedsel >>

 5. Omdat de bloeddruk meestal stijgt met de leeftijd, kan het verminderen van de natriuminname vooral belangrijk zijn voor oudere volwassenen. Het verlagen van de dagelijkse inname van natrium tot 1500 mg verlaagt de bloeddruk zelfs meer dan de algemene aanbeveling van 2300 mg, volgens de FDA.

 6. De kans is groot dat u meer natrium eet dan u weet. Waar komt al dat natrium vandaan? Het is niet de saltshaker op de tafel. Restaurant, verwerkte en voorverpakte voedingsmiddelen zoals diepgevroren maaltijden zijn goed voor meer dan 75 procent van het natrium dat Amerikanen eten. Natrium wordt veel gebruikt in verpakt voedsel om de smaak te behouden, te verdikken of te verbeteren. Zelfs voedingsmiddelen die niet zout smaken, kunnen een hoog natriumgehalte hebben.

Waar moet je op letten

 1. Niet alle ingevroren maaltijden zijn hetzelfde. Een enkel plakje bevroren pizza kan maar liefst 370 tot 730 mg natrium en meer dan 300 calorieën bevatten. Veel maaltijden bevatten meer natrium en vet dan je de hele dag zou moeten eten.

 2. De Cleveland Clinic beveelt aan dat u op zoek gaat naar bevroren maaltijden die minder dan 600 mg natrium, minder dan 500 calorieën en minder dan 3 gram verzadigd vet bevatten. Zorg ervoor dat u 'lege calorieën' of maaltijden met weinig eiwitten, vitamines en mineralen vermijdt. Maaltijden boordevol groenten en volle granen houden je langer vol en hebben een hogere voedingswaarde. Vermijd maaltijden met toegevoegde suiker en een hoog vetgehalte.

10 gezonde opties

 1. Gemaakt met biologische tortilla's, zwarte bonen en groenten, deze glutenvrije, veganistische maaltijd heeft 190 mg natrium en 160 calorieën per portie.

 2. Kijk er naar uit om 's ochtends uit bed te komen. De stalen havermout van Luvo zit boordevol gezonde vezels en eiwitten om je langer vol te houden. Het bevat slechts 120 mg natrium en 260 calorieën in het hele pakket.

 3. Wie zei dat vissticks alleen voor kinderen waren? Deze allergievriendelijke vissticks zijn gemaakt met duurzaam Alaska Pollock en ze zijn vrij van gluten, zuivel, noten, soja, eieren en tarwe.

 4. Met 190 calorieën en 170 mg natrium per portie hoeft u zich ook niet schuldig te voelen omdat u wat eet.

 5. Perfect als bijgerecht of hoofdgerecht, deze quinoa heeft slechts 10 mg natrium en 140 calorieën per portie. Gemaakt met organische quinoa, courgette en zoete aardappel, deze bevroren maaltijd is rijk aan ijzer, kalium en vitamine A.

 6. Biologische groenten en quinoa zijn verpakt in een lijnzaadtortilla voor een gezonde, voedzame maaltijd. De hele burrito heeft 270 calorieën, 270 mg natrium en 10 gram eiwit.

 7. Neem uw ontbijt mee onderweg met deze wentelteefjes. Gemaakt zonder veel voorkomende allergenen zoals tarwe, dagboek en eieren, elke portie heeft 120 mg natrium en 270 calorieën.

 8. Vergeet een kleine bevroren maaltijd te proberen te verdelen. Deze stevige vegan shepherd's pie heeft slechts 160 calorieën en 290 mg natrium in het hele pakket. Amy's biologische groenten zijn bedekt met romige aardappelpuree voor een vetarme, gezonde draai aan de klassieker.

 9. Sukhi's samosa's en chutney brengen een voorproefje van India. De bekroonde aardappelsamosa wordt geleverd met korianderchutney voor een heerlijk bijgerecht of snack. Het deelbare gerecht heeft 190 calorieën en 300 mg natrium per portie.

 10. Paar Trader Joe's Thai Sweet Chili Veggie Burger met een slaomslag voor een vullend, gezond voorgerecht van 150 calorieën en 270 mg natrium.

 11. Bevredig je verlangen met de snackpizza van Lean Cuisine. Met 300 mg natrium en 210 calorieën per portie kan deze snack het beste worden gedeeld.

De afhaalmaaltijden

 1. Met een snelle blik op de voedingsfeiten en ingrediënten, kunt u een gezonde, hartvriendelijke maaltijd kiezen uit het vrieseiland.

 2. Om hart-gezonde diepvriesmaaltijden te vinden, beveelt het University of Pittsburgh Medical Center aan te zoeken naar natriumarme variëteiten met minder dan 300 mg per portie en niet meer dan 500 calorieën. Afhankelijk van uw natriuminname de rest van de dag, kunt u uw inname misschien verhogen tot 600 mg per bevroren maaltijd en toch uw dagelijkse natriumdoelstelling halen. Negeer de procentuele dagelijkse waarde van natrium op het voedingsetiket en concentreer u in plaats daarvan op het totale aantal milligrammen in elke portie.

 3. Zorg ervoor dat u altijd de voedingsfeiten leest om verborgen natrium in verpakt en bevroren voedsel te voorkomen. Pakketten die zeggen "verlaagd natrium" of "25 procent minder natrium" kunnen nog steeds rijk zijn aan natrium. Controleer altijd de milligrammen in elke portie en hoeveel porties er in een verpakking zitten om te voorkomen dat u teveel natrium eet. Ingrediënten zoals zout, natriumbicarbonaat (bakpoeder), natriumnitriet, natriumbenzoaat en mononatriumglutamaat (MSG) dragen allemaal bij aan toegevoegd natrium en zijn opgenomen in de totale milligrammen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407