Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bietensap voor hoge bloeddruk: werkt het

Bietensap voor hoge bloeddruk: werkt het

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 03 december 2018

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

 1. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat bietensap de bloeddruk juist verlaagt, wat zeer goed nieuws is voor mensen die last hebben van hypertensie. Er zijn veel natuurlijke en farmaceutische manieren om de bloeddruk te verlagen, zoals door bètablokkers te nemen of uw kaliuminname dagelijks te verhogen, en bietensap is de nieuwste remedie op de markt.

 2. Uit het onderzoek bleek dat de bloeddruk binnen 4-5 uur na consumptie van 1 kopje bietensap met ongeveer 4-5 punten daalde. Dat lijkt misschien geen grote verandering, maar het duidelijke effect van bietensap op hypertensie is opwindend. Het blijkt dat er grote hoeveelheden anorganische nitraten in bietensap zitten, die in het lichaam worden omgezet in stikstofoxide. Stikstofmonoxide heeft vasodilaterende eigenschappen, wat betekent dat het kan helpen om bloedvaten en bloedvaten te ontspannen, waardoor de cardiovasculaire belasting wordt verminderd.

 3. Er is onderzoek gaande naar de langetermijnimpact van het drinken van bietensap of het consumeren van bieten om de bloeddruk te helpen verbeteren, maar de vroege resultaten zijn veelbelovend.

Bijwerkingen van bietensap

 1. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407