Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Blauwe maïs kan helpen metabool syndroom te voorkomen, behandelen

Blauwe maïs kan helpen metabool syndroom te voorkomen, behandelen

 1. Studie co-auteur Rosa Isela Guzman-Geronimoa, van het Basic Sciences Institute aan de Universiteit van Veracruz in Mexico, en collega's vonden dat ratten met dieet-geïnduceerd metabool syndroom een ​​significante vermindering van de buik ervoeren vetwinst bij het voeden met blauwe maïsextract.

 2. Bovendien leidde extract van blauwe maïs ook tot verbeteringen in de systolische bloeddruk van knaagdieren, high-density lipoprotein (HDL) cholesterol - bekend als "goede" cholesterol - en triglyceriden.

 3. Guzman-Geronimoa en het team hebben onlangs hun bevindingen gepubliceerd in het Journal of Medicinal Food.

 4. Metabool syndroom wordt gedefinieerd als een cluster van risicofactoren die de kans op het ontwikkelen van een aantal gezondheidsproblemen, waaronder hartaandoeningen, diabetes en beroerte, kunnen vergroten.

 5. Deze risicofactoren zijn onder meer abdominale obesitas, een hoog triglycerideniveau, laag HDL-cholesterol, hoge bloeddruk en hoge nuchtere bloedsuiker. Een diagnose van metabool syndroom vereist de aanwezigheid van drie of meer van deze risicofactoren.

 6. Een ongezond dieet is een hoofdrolspeler bij het metabool syndroom en het National Heart, Lung en Blood Institute bevelen een gezond dieet aan, inclusief fruit, groenten, vis, gevogelte, volle granen , noten, zaden en peulvruchten - om risicofactoren voor de aandoening te helpen voorkomen.

 7. In de nieuwe studie suggereren Guzman-Geronimoa en collega's dat het toevoegen van blauwe maïs aan het dieet een effectieve manier kan zijn om het metabool syndroom te voorkomen.

Testen hoe blauwe maïs het metabool syndroom bij ratten beïnvloedt

 1. Blauwe maïs, geteeld in Mexico en de Zuidwestelijke Verenigde Staten, heeft een goede voedingswaarde, waarvan onderzoek heeft aangetoond dat deze rijk is aan lysine, ijzer en zink.

 2. Verbindingen die anthocyanen worden genoemd, geven de maïs zijn blauwe kleur en eerder onderzoek heeft aangetoond dat deze verbindingen antioxiderende eigenschappen hebben die kunnen helpen beschermen tegen obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes.

 3. Met dit in gedachten gingen Guzman-Geronimoa en het team op onderzoek uit of blauwe maïs de effecten van een slecht dieet zou kunnen verzachten en het metabool syndroom zou kunnen helpen bestrijden.

 4. Om tot hun bevindingen te komen, voedden de onderzoekers muizen gedurende 12 weken een dieet met veel suiker en cholesterol om het metabool syndroom te induceren.

 5. Na de 12 weken werden de ratten nog eens 4 weken toegewezen aan een van de vier dieetgroepen: één groep kreeg een dieet met veel suiker, één kreeg een dieet met veel cholesterol, één kreeg een dieet met veel cholesterol en suiker, en één groep kreeg een dieet met veel cholesterol en suiker, plus blauwe maïsextract.

Blauwe maïs een 'veelbelovende' behandeling voor metabool syndroom

 1. Vergeleken met groepen die het blauwe maïsextract niet ontvingen, kreeg de groep een dieet met veel suiker en cholesterol dat het extract wel ontving aanzienlijk minder buikvet.

 2. Bovendien ondervonden ratten die het blauwe mais-extract ontvingen een toename van gunstig HDL-cholesterol, evenals verlagingen van de systolische bloeddruk, bloedtriglycerideniveaus en totale cholesterolwaarden.

 3. Hoewel verdere studies nodig zijn om de potentiële gezondheidsvoordelen van blauwe maïs bij mensen te bepalen, geloven de onderzoekers dat hun recente studie aangeeft dat blauwe maïs een "veelbelovende nutraceutische optie" kan zijn voor de behandeling van metaboolsyndroom:

 4. "In de huidige studie heeft onze onderzoeksgroep aangetoond dat toediening van het blauwe maïsextract van het Mixteco-ras een gunstig effect heeft op sommige wijzigingen in verband met MS [!metabool syndroom] als hypertensie, hyperlipidemie en buikvet. Het kan worden beschouwd als een voedingsbenadering voor de preventie en behandeling van MS. "

 5. Leer hoe een bierstof de risicofactoren voor het metabool syndroom kan helpen verminderen.

 6. Blauw maïsextract verbetert de bloeddruk, lipidenprofielen en vetweefsel in hoog-sucrose dieet-geïnduceerd metabool syndroom bij ratten, Rosa Isela Guzman-Geronimoa et al., Journal of Medicinal Food, doi : 10.1089 / jmf.2016.0087, online gepubliceerd op 15 december 2016.

 7. Maru Ann Liebert, Inc./Genetic Engineering News persbericht, bezocht op 12 januari 2017 via EurekAlert.

 8. Aanvullende bronnen:

 9. Anthocyanen: natuurlijke kleurstoffen met gezondheidsbevorderende eigenschappen, Jaaroverzicht van Food Science and Technology, Giusti MM et al., Doi: 10.1146 / annurev.food.080708.100754, gepubliceerd 2010, abstract.]

 10. National Heart, Lung and Blood Institute, Hoe wordt het metabool syndroom behandeld ?, bezocht op 12 januari 2017.

 11. National Heart, Lung and Blood Institute, Wat is metabool syndroom ?, bezocht op 12 januari 2017.

 12. University of California Cooperative Extension, Specialty maïs een kleinschalig landbouwalternatief, bezocht op 12 januari 2017.

 13. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet.

 14. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 15. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407