Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Boekweithoning: voordelen, toepassingen en meer

Wat is boekweithoning?

 1. Boekweithoning is een zeer voedzame honing gemaakt door bijen die nectar verzamelen van boekweitbloemen. Boekweit heeft kleine bloemen, wat betekent dat bijen die boekweithoning maken extra hard moeten werken om voldoende nectar te verzamelen.

 2. Boekweit wordt vaak gebruikt als vervanger voor meel, maar in tegenstelling tot tarwe is boekweit geen gras. Het produceert eigenlijk een soort fruit dat lijkt op rabarber.

 3. Boekweithoning is niet zo zoet als traditionele honing. Het bevat ook bepaalde antioxidanten, dus het is misschien beter voor je dan andere, zoetere soorten honing. Boekweit is rijk aan vitamines en wordt beschouwd als een zeer gezond voedsel, dus het is logisch dat honing gemaakt van boekweit ook goed voor je zou zijn.

 4. Boekweithoning kan in kleur variëren van donkerpaars tot zwart. Over het algemeen lijkt het op uw gemiddelde, amberkleurige honing met een lichte roodachtige tint. Boekweitbloemen zijn vaak donker van kleur, wat leidt tot de rijke kleur van boekweithoning.

Wat zijn de voordelen van boekweithoning?

 1. De belangrijkste voordelen van boekweithoning zijn dat het de genezing in het lichaam bevordert, de immuunfunctie ondersteunt en antioxidanten stimuleert. Het is ook geweldig voor het verzachten van keelpijn en hoest. Sommige mensen gebruiken zelfs honing als onderdeel van hun huidverzorgingsregime. Boekweithoning is ook gevonden om te helpen de bloedsuikerspiegel laag te houden voor mensen met diabetes.

 2. Veel studies hebben de voordelen van honing aangetoond. Met name boekweithoning heeft verschillende gezondheidsvoordelen opgeleverd, zoals:

Hoe boekweithoning te gebruiken

 1. Hoe u boekweithoning gebruikt, hangt af van wat u probeert te behandelen.

 2. Voor wonden kunt u de ruwe honing rechtstreeks op de wond aanbrengen en met een schoon verband bedekken.

 3. Als algemeen gezondheidssupplement kunt u honing rauw per eetlepel nemen of in uw favoriete eten of drinken mengen. Boekweithoning is ook een geweldige, natuurlijke zoetstof voor al je maaltijden of woestijnen. Je kunt het mengen in havermout, pannenkoeken, wafels, smoothies of gebakken producten - de mogelijkheden zijn eindeloos.

 4. Voor keelpijn en verkoudheid kunt u alleen honing doorslikken of mengen met een warme kruidenthee. Om een ​​kind met een verkoudheid te behandelen, beveelt de American Academy of Family Physicians een dosis honing aan in de volgende hoeveelheden:

 5. Wees ervan bewust dat boekweithoning, net als elke honing, niet mag worden gegeven aan zuigelingen jonger dan 1 jaar. Honing bevat bepaalde bacteriën die schadelijk kunnen zijn voor baby's.

De onderste regel

 1. U kunt boekweithoning gebruiken voor veel gezondheidsdoeleinden. Het is ook een smakelijke zoetstof. De beste plek om boekweithoning te krijgen is van een lokale boerderij, imker of boerenmarkt. Je kunt het ook vinden op Amazon.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407