Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Broden voor een diabetesvriendelijk dieet

Gebruik het creatief voor snacks

 1. Broodconsumptie kan vaak de controle van bloedglucose bij diabetici belemmeren. Veel soorten brood zitten boordevol koolhydraten en suiker waardoor de bloedglucose stijgt. Voor degenen die weigeren hun dagelijks brood over te geven, zijn er een paar koolhydraatarme broden die kunnen bijdragen aan het vezelgehalte in het dieet en de bloedsuikerspiegel niet drastisch zullen verhogen. De American Diabetes Association beveelt vezelrijke broden aan die zijn gemaakt van volle granen om te voorkomen dat bloedglucose spijkert en om een ​​optimale spijsvertering te behouden. Zoals altijd is het noodzakelijk om een ​​erkende diëtist die bekend is met diabetes te raadplegen voordat u probeert een dieet drastisch te veranderen voor een medische aandoening.

Pumpernickel

 1. Pompernikkelbrood is een donkerbruine kleur die laag op de glycemische index staat. Voor 1 plak van één ons scoort de pompernikkel een 51 met 1 g vet en 15 g koolhydraten. Pumpernickel vindt zijn oorsprong in Duitsland en werd traditioneel gemaakt om de hongerigen te voeden. De Duitse voedselgids beschrijft roggebrood als een volkorenbrood gemaakt van roggemeel en grof roggemeel dat in Amerika de toevoeging van melasse of zure mix voor zuurdesem heeft toegevoegd aan zijn kenmerkende kleur, aroma en smaak.

Sourdough

 1. Zuurdesem is een witbrood met een lage glycemische index. Voor een oz. plak, zuurdesem scoort een 52 met 1 g vet en 20 g koolhydraten. Zuurdesem is een nogal mager deeg dat veel van zijn robuuste smaak en textuur verkrijgt uit de zure mix die na verloop van tijd gist en smaak toevoegt. Hoewel het een wit deeg is, scoort de Glycemic Food Index van de University of Wisconsin Hospital and Clinics Center for Integrative Medicine de zuurdesem lager dan de meeste in scores, waardoor het een gunstige optie is voor diabetici.

Volkoren versus Stoneground Wheat

 1. Volkoren tarwe biedt een aanzienlijke hoeveelheid voedingsvezels en de meeste merken bevatten minder vet dan hun witte tegenhangers. Voor diabetici die de bloedsuikerspiegel in het bloed willen beheersen, kan de meeste volkoren tarwe het beste worden vervangen door een tarwebrood dat steenachtig is. De American Diabetes Association geeft volkoren tarwe een score op de glycemische index van 56-69, waardoor het een matig bereik heeft. Steenachtige tarwe met een vergelijkbare smaak maar niet zo korrelig in textuur scoort onder 55, waardoor het de laagste score en de beste keuze is.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407