Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Butternut Squash Nutrition Voordelen Botten, immuniteit, energie Meer

28 Gezonde, hartige broccolirecepten

 1. Soms wordt het beste voedsel onderschat, maar ik hoop dat dat niet het geval is als het gaat om pompoen. Dit romige eten is er niet lang geweest, maar het wordt al snel een ongelooflijk gewoon (terecht!) Onderdeel van veel gezonde voedingsroutines dankzij alle geweldige dingen die butternut squashvoeding biedt.

 2. Waarom is dit zo goed? Is het misschien omdat de pompoen voldoende vitamine A heeft in slechts één portie om je hele dag te dekken? Misschien is het omdat de pompoenvoeding u kan helpen gewicht te verliezen, kanker te voorkomen en zelfs verkoudheid te voorkomen.

 3. Al deze redenen (en nog veel meer) zijn geweldige redenen om pompoen in uw dieet op te nemen - en anders smaken we ook goed. Dus probeer enkele van mijn favoriete recepten voor butternut-squash en krijg een aantal van de verbazingwekkende voordelen van de voeding van butternut-squash die ik hieronder schets.

Butternut Squash Nutrition Feiten

 1. Pompoen maakt deel uit van de Cucurbita-fruitfamilie, specifiek bekend als een van de zes variëteiten van Cucurbita moschata. In delen van de wereld zoals Nieuw-Zeeland en Australië, wordt het vaker aangeduid als butternut-pompoen of gramma. Alle vruchten in de Cucurbita-familie bevatten meestal veel essentiële voedingsstoffen, en pompoen is niet anders dan zijn zussen, zoals spaghettipompoen en verschillende soorten pompoen. Hoewel het botanisch een vrucht is, werkt het in voedselbereiding meer als een groente.

 2. De ongelooflijke voedingswaarde van pompoen is moeilijk te overschatten. Met meer dan vier keer de aanbevolen dagelijkse waarde van vitamine A in slechts één portie, meer dan de helft van de aanbevolen inname van vitamine C en een indrukwekkende lijst met andere vitamines en mineralen, raad ik ten zeerste aan dit als een nietje in uw huis te gebruiken.

 3. Een portie butternut-pompoen (ongeveer 205 gram) bevat ongeveer: (1)

Voordelen van Butternut Squash Nutrition

 1. Eén eiwit in butternut squash bleek de groei van melanoomcellen (huidkanker) te remmen, waardoor het een potentieel krachtig middel tegen kanker is. (6) Bovendien kan het vitamine C-gehalte in butternut-squashvoeding nuttig zijn bij de behandeling van long- en eierstokkanker, evenals het helpen van chemotherapie-geneesmiddelen om kankercellen effectiever te richten zonder andere cellen zoveel te beschadigen.

 2. Pompoen kan ook helpen om sterke, gezonde botten te behouden. Het hoge kaliumgehalte in deze vrucht is een belangrijk onderdeel van sterkere botten, omdat hoge kaliumgehaltes worden geassocieerd met dichtere botten, zelfs bij postmenopauzale vrouwen en oudere mannen, die beide vaak meer broze botten hebben en een hoger risico lopen op osteoporose.

 3. Heeft u regelmatig last van vermoeidheid? Wilt u optimaal fysiek presteren? Als je antwoord op een van deze "ja" is, kan butternut squashvoeding een gedeeltelijk antwoord op je verlangens zijn.

 4. Onderzoekers in Taiwan ontdekten dat Cucurbita moschata in een muizenmodel effectief was in het verminderen van vermoeidheid en het verbeteren van de trainingsprestaties van de muizen in het onderzoek. (7)

 5. Vitamine C is ook nuttig bij fysieke prestaties, omdat het de zuurstof verhoogt die uw lichaam opneemt uit de lucht die u inademt wanneer het wordt gegeten / ingenomen in combinatie met lichamelijke inspanning. Het inslaan van vitamine C-voedsel is een van de manieren om infecties van de bovenste luchtwegen te voorkomen die vaak gepaard gaan met zware lichamelijke activiteit, zoals een marathon lopen.

 6. Om een ​​gezond gewicht te bereiken en / of te behouden, moet uw dieet vol zijn met voedingsmiddelen die zijn gevuld met voedingsstoffen zonder uw lichaam te overstelpen met calorieën - zoals pompoen. Een portie bevat slechts 82 calorieën, waardoor het een welkome aanvulling is op veel maaltijden waardoor je je later niet schuldig zult voelen.

 7. De lage calorieën in butternut squash zijn echter nog maar het begin. Een studie uit 2012, die een vervolg was op het eerste onderzoek, wees uit dat een extract uit Cucurbita moschata zeer effectieve anti-obesitas-eigenschappen heeft. Het heeft invloed op verschillende cellulaire processen, waaronder de vorming van vet dat lipogenese wordt genoemd. In wezen stopt dit extract het lichaam met de productie van nieuw vet om op te slaan. (8)

 8. Er is ook een kleine hoeveelheid voorlopig onderzoek dat suggereert dat de inname van mangaan het gewicht van zwaarlijvige of mensen met overgewicht kan helpen verminderen, vooral wanneer het samen met kalium (ook gevonden in pompoen) en andere ondersteunende middelen wordt gebruikt voedingsstoffen.

 9. Een menu plannen en goed voedsel consumeren in plaats van bewerkte, ongezonde zijn twee van de manieren waarop u snel (en natuurlijk) kunt afvallen. Vooral met zijn vetbestrijdende eigenschappen, moet pompoen een go-to-optie zijn op je lijst van levengevend voedsel.

 10. Wist u dat de meeste voedingsmiddelen die vrouwen meestal consumeren tijdens en vóór hun menstruatie de PMS-symptomen juist verergeren? Dit geldt met name voor dingen die suiker, alcohol en cafeïne bevatten.

 11. Er zijn echter enkele geweldige opties die u aan uw dieet kunt toevoegen om de symptomen van PMS te verminderen zonder medicijnen zoals Midol, die de symptomen effectief kunnen verlichten maar ook de mogelijkheid van gevaarlijke en ernstige bijwerkingen bevatten bij sommige mensen. Een zo'n natuurlijke PMS-behandeling is pompoen.

 12. Bijvoorbeeld, vrouwen met een laag mangaangehalte ervaren meer ernstige pijn en PMS-symptomen in de stemming, wat het mangaan in de pompoen kan helpen compenseren. (9) Het kalium in de pompoenvoeding helpt ook spierkrampen te voorkomen en te verlichten (niet alleen beperkt tot PMS).

 13. Hoewel het nu een bekende vrucht is, bestaat de pompoen alleen al sinds de jaren veertig. De vroegst gedocumenteerde pompoen was afkomstig uit Waltham, Massachusetts en werd naar verluidt ontwikkeld door Charles A. Leggett, een verzekeringsagent die in de landbouw "viel" toen zijn arts erop stond dat hij meer tijd buiten doorbracht. Volgens zijn vrouw, Dorothy, begon Leggett maïs te verbouwen maar vond het moeilijk en minder financieel substantieel in de toch al verzadigde markt. Uiteindelijk begon hij met squashen.

 14. Charles vond de zwanenhalspompoen en Hubbard-pompoen te combineren om een ​​handiger gevormde en bemeten pompoen te maken. Op de vraag hoe hij het wilde noemen, zei Leggett dat het "soepel als boter en zoet als een noot" was, wat leidde tot zijn nieuwe titel als de pompoen.

 15. Hoewel pompoen ongeveer iets meer dan een halve eeuw bestaat, is een van de meest bekende voordelen van pompoenvoeding de hoge hoeveelheid antioxidanten. Onderzoekers bevelen het zelfs aan als een antioxidantvoedsel dat in de medische gemeenschap kan worden gebruikt als een natuurlijke behandeling voor oxidatieve stress. (2)

 16. Je hebt waarschijnlijk het woord "antioxidant" veel gehoord in termen van verschillende gezonde voedingsmiddelen, maar waarom zijn deze kwaliteiten precies zo belangrijk voor je algehele gezondheid? Antioxidanten zijn vrije radicalen. Vrije radicalen zijn verbindingen die worden aangemaakt door verschillende lichaamsfuncties. Ze kunnen ook op verschillende manieren het lichaam binnendringen, zoals blootstelling aan bepaalde chemicaliën, de zon of bewerkte voedingsmiddelen.

 17. In het lichaam van iemand die een uitgebalanceerd, gezond dieet eet, vervullen vrije radicalen hun normale functies, en elke negatieve impact die ze hebben wordt overweldigd door antioxidanten. Als uw dieet echter vol is met lege calorieën en gevaarlijke chemicaliën, brengt u vaak te veel tijd in de zon door en / of stelt u uw lichaam bloot aan chemicaliën door cosmetica en andere hormoonontregelaars, kunnen de vrije radicalen in uw lichaam oxidatieve stress veroorzaken . Schade door oxidatieve stress is gekoppeld aan een groot aantal ziekten en wordt sterk geassocieerd met kanker. (3)

 18. De moraal van dit verhaal? Vul je dieet met antioxidanten, zoals die in butternut squash.

 19. Antioxidanten vallen in verschillende categorieën, en sommige gevonden in butternut squash omvatten drie verschillende carotenoïden. (4) Deze voedingsstoffen zijn in vet oplosbare antioxidanten, wat betekent dat ze het meest efficiënt in het lichaam worden opgenomen wanneer ze vergezeld gaan van vetbronnen, zoals avocado of olijfolie. Butternut squash bevat een enorme hoeveelheid vitamine A, de bron van de ongelooflijke antioxidanten beta-caroteen, alfa-caroteen en beta-cryptoxanthine, die gekoppeld zijn aan een vermindering van ontsteking en preventie van specifieke kankers.

 20. Eén reden waarom het belangrijk is om de aanbevolen hoeveelheid vitamine A (en meer) uit uw voedsel te halen, in plaats van supplementen, is dat vitamine A giftig kan zijn wanneer het in supplementen in een te grote hoeveelheid wordt geconsumeerd . Vitamine A in de voeding is echter niet giftig, omdat uw lichaam alleen absorbeert en gebruikt wat het nodig heeft.

 21. Een andere nuttige antioxidant-gerelateerde voedingsstof in pompoen is mangaan, dat helpt bij de enzymreacties van verschillende antioxidanten. Dieren met een tekort aan mangaan vertonen een lage functie van superoxide-dismutase, een van de krachtigste antioxidanten in het menselijk lichaam, ook wel de "primaire" of "meester" -antioxidant genoemd.

 22. Ben je niet blij dat pompoen zoveel bètacaroteen bevat? Dat zou je moeten zijn. De bètacaroteen in deze romige vrucht bevordert de immuunrespons en helpt u ziekten en aandoeningen te bestrijden. (5)

 23. Vitamine A is ook verantwoordelijk voor de immuunversterkende kracht van pompoenpompoenvoeding. Hoewel het de mogelijkheid heeft om enge ziekten zoals kanker en auto-immuunziekten te bestrijden, kan het ook helpen om verkoudheid en andere infecties te voorkomen. Een deel van hoe het beschermt tegen zo'n groot aantal infecties en ziekten is omdat vitamine A ontstekingen vermindert, die de oorzaak is van de meeste ziekten. In feite wordt ontsteking meestal veroorzaakt door een overactief immuunsysteem dat meer aanvalt dan zou moeten. Houd uw immuunsysteem in balans en verminder ontstekingen door voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan vitamine A.

 24. De vitale voedingsstoffen stoppen daar niet. Butternut squash bevat ook grote hoeveelheden vitamine C, een andere veel voorkomende booster voor het immuunsysteem die niet alleen helpt bij het voorkomen en behandelen van verkoudheid, maar ook de ontwikkeling van ernstiger aandoeningen door veel voorkomende infecties, zoals longontsteking en longinfecties, vermindert of remt.

 25. De meeste superfoods zijn ook voedsel dat kanker bestrijdt of kankerpreventie heeft en pompoen is geen uitzondering. Dat komt omdat de beste manier om uw risico op kanker te verminderen, is om uw lichaam te voeden met voedingsstoffen die het gezond houden en infecties en ziekten kunnen bestrijden.

 26. Het mangaan in butternut squash is ook gunstig voor de gezondheid van de botten en de preventie van osteoporose, vooral bij vrouwen die de menopauze hebben ondergaan.

 27. Andere PMS-bestrijdende voedingsstoffen in butternut squash zijn vitamine K en E.

Butternut Squash selecteren, bereiden en koken

 1. Gewoonlijk is pompoen in september en oktober vers verkrijgbaar in de VS, maar meestal het hele jaar door als geïmporteerd fruit. Let bij het selecteren op een effen beige huid zonder kneuzingen of beschadigingen. Bruine vlekken of grote inkepingen langs het oppervlak kunnen ervoor zorgen dat bacteriën de squash binnendringen, dus vermijd opties die er op de een of andere manier uitzien. U kunt het in uw keuken buiten de koelkast bewaren, maar zorg ervoor dat u het in een ruimte zonder direct zonlicht plaatst, omdat zonlicht het afbraakproces versnelt.

 2. Pompoen wordt meestal geroosterd, maar je kunt het op verschillende manieren bereiden. Over het algemeen wordt het in blokjes gesneden voordat het wordt gekookt. De pompoen op deze manier klaarmaken is niet erg moeilijk, maar vergt wel een paar stappen. Snijd eerst de boven- en onderkant van de pompoen en snijd vervolgens de dunnere "nek" uit het dikkere bolgebied. Gebruik een scherp dunschiller of schilmesje om de dikke huid te verwijderen. Uit de bol wilt u de zaden verwijderen (die ook kunnen worden geroosterd, net als pompoenpitten) en snijd de pompoen in blokjes, meestal ongeveer een centimeter tot een centimeter lang.

 3. Geïnteresseerd in enkele unieke manieren om uw pompoen te bereiden? Roosteren is niet de enige optie. Sommige recepten vereisen dat pompoen met stoom wordt gebakken, gekookt, in de magnetron of gebakken. De smaak van pompoen is zoet en boterachtig, enigszins vergelijkbaar met pompoen.

 4. Zoals bij elk voedingsproduct, is het bekend dat butternut soms een allergische reactie veroorzaakt. De reacties zijn over het algemeen minimaal en beperkt tot contactdermatitis of milde zwelling rond de handen of mond.

 5. Een veel voorkomende reactie (hoewel niet allergisch) die mensen ervaren bij het pellen van rauwe pompoen is het drogen en pellen van de huid van de handen. Dit is geen dermatitis of andere allergie, maar eerder het natuurlijke afweermechanisme van de squash op het werk. Voordat het rijpt, repareert het interne sap van de pompoen de externe schade die eraan is toegebracht, zoals een beet van een dier of andere fysieke punctie.

 6. Als u pompoen squash voordat deze volledig rijp is en dit ervaart, moet u uw handen grondig wassen en een extra sterke hydraterende lotion gebruiken. Hoogstwaarschijnlijk zal een dunne laag huid van de aangetaste delen van uw handen afpellen, waardoor een roze, frisse huid achterblijft. Om te voorkomen dat je handen uitdrogen, moet je alleen volledig gerijpte squash bereiden. Als je niet zeker weet of je pompoen volledig gerijpt is, overweeg dan om handschoenen te dragen terwijl je je pompoen schilt en klaarmaakt voor het koken.

 7. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407