Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Cacao kan helpen bij het behandelen van veelvoorkomende MS-symptomen

Cacao kan helpen bij het behandelen van veelvoorkomende MS-symptomen

 1. Volgens de laatste schattingen is multiple sclerose (MS) een auto-immuunziekte die bijna 1 miljoen mensen in de Verenigde Staten en ongeveer 2,5 miljoen mensen wereldwijd treft.

 2. MS beïnvloedt het centrale zenuwstelsel. Symptomen zijn vaak spierzwakte, branderig gevoel, gevoelloosheid, chronische pijn, slechte balans en coördinatie, vermoeidheid en concentratieproblemen.

 3. In feite hebben maar liefst 9 van de 10 mensen met MS vermoeidheid en het symptoom is meestal moeilijk te behandelen. Ouder onderzoek heeft gesuggereerd dat een dagelijkse dosis van 45 gram pure chocolade het chronische vermoeidheidssyndroom kan verbeteren. Donkere chocolade bevat 70-85 procent cacao.

 4. Op basis van deze eerdere bevindingen werkt Shelly Coe, die werkt bij het Department of Sport, Health Sciences and Social Work bij het Oxford Brookes Centre for Nutrition and Health in het Verenigd Koninkrijk, en een team van wetenschappers gingen onderzoeken of cacao dezelfde gunstige effecten zou hebben op vermoeidheid bij mensen met MS.

Het effect van flavonoïden bestuderen

 1. Cacao bevat flavonoïden, plantaardige stoffen die van nature voorkomen in fruit, groenten, wijn en thee. Meerdere studies hebben gesuggereerd dat flavonoïden ontstekingsremmende, "antidiabetische, antikanker- en neuroprotectieve" voordelen hebben.

 2. In de huidige studie verdeelden Coe en collega's willekeurig 40 volwassenen met relapsing-remitting MS en vermoeidheid in twee groepen. De eerste groep ontving een kopje van een flavonoïde-rijke drank bestaande uit rijstmelk en cacaopoeder, terwijl de andere groep een low-flavonoïde versie van deze drank dronk.

 3. Elke groep consumeerde zijn drank dagelijks gedurende 6 weken. De onderzoekers beoordeelden de vermoeidheid van de deelnemers en hun "vermoeidheid" - dat wil zeggen, hoe lang een persoon cognitieve en fysieke prestaties kan handhaven voordat vermoeidheid optreedt - bij aanvang, in het midden van de studieperiode en aan het einde .

 4. Deze evaluatie omvatte subjectieve zelfbeoordeling en het gebruik van een stappenteller om de loopsnelheid van de deelnemers te volgen. De onderzoekers hebben deze beoordelingen gedurende de dag op drie verschillende punten uitgevoerd.

Een veilige en gemakkelijke manier om MS-symptomen te verlichten

 1. In het bijzonder, degenen die de high-flavonoïde versie dronken, ervoeren een verbetering van 45 procent in vermoeidheid en een toename van 80 procent in loopsnelheid.

 2. Deelnemers in de high-flavonoïde groep meldden ook minder pijn te voelen, hoewel de onderzoekers dit symptoom niet objectief hadden gemeten. Coe en collega's concluderen: "Een flavonoïde drank toont het potentieel om vermoeidheid en vermoeidheid te verbeteren in [!relapsing-remitting MS

 3. "Onze studie heeft aangetoond dat het gebruik van voedingsinterventies haalbaar is en mogelijk op de lange termijn voordelen kan bieden ter ondersteuning van vermoeidheidsmanagement door het verbeteren van vermoeidheid en uithoudingsvermogen," vervolgen de auteurs. Coe en haar collega's schrijven:

 4. "Het gebruik van voedingsbenaderingen om vermoeidheid en bijbehorende factoren bij mensen met MS te verminderen, kan een gemakkelijke, veilige en kosteneffectieve manier zijn om een ​​impact te hebben op de kwaliteit van leven en onafhankelijkheid, waardoor mensen om meer controle over hun toestand te voelen. "

 5. De wetenschappers geven echter ook toe dat er behoefte is aan een "volledige evaluatie, inclusief bredere geografie, langere follow-up en kosteneffectiviteit."

 6. In het bijzonder, degenen die de high-flavonoïde versie dronken, ervoeren een verbetering van 45 procent in vermoeidheid en een toename van 80 procent in loopsnelheid.

 7. Deelnemers in de high-flavonoïde groep meldden ook minder pijn te voelen, hoewel de onderzoekers dit symptoom niet objectief hadden gemeten. Coe en collega's concluderen: "Een flavonoïde drank toont het potentieel om vermoeidheid en vermoeidheid te verbeteren in [!relapsing-remitting MS

 8. "Onze studie heeft aangetoond dat het gebruik van voedingsinterventies haalbaar is en mogelijk op de lange termijn voordelen kan bieden ter ondersteuning van vermoeidheidsmanagement door het verbeteren van vermoeidheid en uithoudingsvermogen," vervolgen de auteurs. Coe en haar collega's schrijven:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407