Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Cacaoschelpen kunnen insulineresistentie door obesitas helpen voorkomen

Cacaoschelpen kunnen insulineresistentie door obesitas helpen voorkomen

 1. Nieuw onderzoek van de Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign en andere instellingen heeft aangetoond dat extract van cacaoboonschalen drie verbindingen bevat die mogelijk sommige van deze celveranderingen kunnen verminderen of voorkomen.

 2. Cacao, groene thee en koffie bevatten ook dezelfde drie verbindingen, namelijk: protocatechuïnezuur, epicatechine en procyanidine B2.

 3. Een recent onderzoek van Molecular Nutrition Food Research geeft een overzicht van de studie en de bevindingen ervan.

 4. De drie verbindingen zijn plantenfenolen, een groep die in het plantenrijk voorkomt. In de afgelopen jaren zijn wetenschappers steeds meer geïnteresseerd geraakt in de gezondheidseigenschappen van plantenfenolen.

 5. Bij obesitas krijgen witte adipocyten, een soort vetcel, te veel vet en stimuleren ze de groei van immuuncellen die macrofagen worden genoemd.

 6. Interactie tussen de met vet beladen adipocyten en de macrofagen bevordert op zijn beurt een toestand van aanhoudende of chronische ontsteking die gepaard gaat met obesitas.

 7. Uiteindelijk vermindert de chronische ontsteking het vermogen van de cellen om glucose op te nemen en om te zetten in energie. Deze beperking veroorzaakt insulineresistentie, een voorloper van diabetes type 2.

Fenolen behandelen door obesitas veroorzaakte celveranderingen

 1. Een combinatie van teveel vet, stijgende glucosespiegels en ontstekingen beschadigt ook mitochondria, de kleine krachtpatsers in cellen die energie maken door vet en glucose te verbranden.

 2. Na het bestuderen van deze verschillende obesitas-gerelateerde effecten in vet- en immuuncellen van muizen, ontdekten de onderzoekers dat ze deze konden behandelen met cacaoschaalextract.

 3. Cacaoverbinding kan diabetes type 2 'vertragen of voorkomen' Cacao bevat een catechine die insuline producerende cellen zou kunnen beschermen tegen de schade die optreedt bij type 2 diabetes, volgens onderzoek bij ratten. Lees nu "We merkten op", zegt hoofdonderzoeksauteur Miguel Rebollo-Hernanz, Ph.D., "dat het extract de mitochondriën en hun functie kon handhaven, het ontstekingsproces moduleerde en de gevoeligheid van de adipocyten voor insuline handhaafde."

 4. Rebollo-Hernanz is een bezoekende wetenschapper aan het Department of Food Science and Human Nutrition aan de Universiteit van Illinois.

 5. Volgens cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waren er wereldwijd meer dan 650 miljoen mensen met obesitas in 2016.

 6. WHO-schattingen suggereren ook dat er elk jaar ongeveer 2,8 miljoen doden vallen door overgewicht of obesitas. Bovendien is het aandeel mensen met obesitas bijna verdrievoudigd in de 40 jaar voorafgaand aan 2016.

 7. Mensen met obesitas hebben een hoger risico op het ontwikkelen van langdurige ziekten zoals diabetes type 2, kanker en aandoeningen die het hart en de bloedvaten aantasten.

 8. Eerdere studies hebben aangetoond dat naarmate obesitas vordert, vet zich ophoopt, samen met een toename van vetweefselmacrofagen die "lage graad, chronische ontsteking en ontregeld metabolisme bevorderen."

Witte vetcellen werden vetverbrandend en beige

 1. Voor de nieuwe studie wilden Rebollo-Hernanz en collega's erachter komen of het richten van de interactie tussen adipocyten en macrofagen met cacaoschaalextract en de belangrijkste fenolen de mitochondriale schade en insulineresistentie die obesitas kan voorkomen, zou kunnen voorkomen. kan induceren.

 2. Ze hebben verschillende celexperimenten uitgevoerd en ook computermodellen en bio-informatica gebruikt om de moleculaire impact van elke verbinding op de interacties tussen adipocyten en macrofagen te analyseren.

 3. In één reeks experimenten lieten de wetenschappers witte adipocyten groeien in een cultuur die macrofagen bevatte. Rebollo-Hernanz zegt dat ze zagen dat de witte adipocyten die op deze manier groeiden minder mitochondriën hadden en dat de mitochondriën die wel groeiden aangetast waren.

 4. Hij en zijn collega's ontdekten echter dat het behandelen van de cellen met cacaoschaalextract of elk van de drie fenolen beschadigde mitochondriën herstelde en de vetophopingen in de cellen verminderde.

 5. Bij nadere inspectie ontdekten ze dat het toevoegen van de verbindingen aan de kweek ervoor zorgde dat de witte adipocyten veranderden in "beige adipocyten."

 6. Beige adipocyten verschillen van witte omdat ze veel meer mitochondriën hebben en veel efficiënter vet verbranden.

 7. Als de bevindingen ook waar zijn voor menselijke cellen, ziet het team potentieel in het gebruik van cacaoschaalextract als additief om de voedingswaarde van voedingsmiddelen en dranken te verhogen.

 8. Naast deze voedingsvoordelen benadrukt het team de potentiële milieuvoordelen van het gebruik van cacaoschaalextract om de voeding te verbeteren.

 9. Typisch een afvalproduct van de cacao-industrie, kunnen cacaoboonschalen het milieu beschadigen als producenten, die ongeveer 700.000 ton per jaar weggooien, de schalen niet op verantwoorde wijze verwijderen, merkt Prof. Elvira Gonzalez de Mejia, co-auteur van de studie.

 10. "Ervan uitgaande dat deze fenolen de belangrijkste actoren in dit extract waren, kunnen we zeggen dat het consumeren ervan mitochondriale disfunctie in vetweefsel zou kunnen voorkomen."Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407