Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Caloriearme diëten en langer leven

De onderste regel

 1. Wilt u langer leven? Weersta dan je innerlijke honger en eet minder.

 2. Dat is de conclusie van verschillende onderzoeken die gezond ouder worden en caloriearme diëten koppelen.

 3. Deze diëten kunnen helpen het humeur te verbeteren en zelfs te verdedigen tegen ouderdomsziekten die het lichaam verwoesten. Mensen kunnen deze tool gebruiken om hun levensduur mogelijk te vergroten, zeggen experts.

 4. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Cell Metabolism deze maand concludeerde dat het verminderen van de calorie-inname met 15 procent gedurende twee jaar de veroudering kan vertragen en kan beschermen tegen ziekten zoals kanker, diabetes en de ziekte van Alzheimer.

 5. De diëten werken door het metabolisme te vertragen en de vrije radicalen die verband houden met chronische ziekten te verminderen.

 6. "Energie wordt efficiënter verwerkt", voegde Rozalyn Anderson, PhD, een universitair hoofddocent aan de University of Wisconsin School of Medicine and Public Health toe. "Paden van veerkracht worden geactiveerd."

 7. Vet wordt bijvoorbeeld gebruikt in plaats van opgeslagen.

Afval binnen, afval buiten

 1. De theorie is niets nieuws.

 2. Onderzoekers weten al lang dat caloriearme diëten een krachtig anti-verouderingswapen kunnen zijn. Het voorbehoud is dat de onderzoeken meestal op dieren zijn gedaan.

 3. Het meest recente onderzoek was een van de eerste die zich op mensen richtte.

 4. Deelnemers waren 53 gezonde mensen zonder obesitas tussen 21 en 50 jaar.

 5. De onderzoekers zeiden dat ze ontdekten dat zelfs mensen die gezond en mager zijn, kunnen profiteren van caloriearme diëten.

 6. Bovendien zijn volgens de studie veel biomarkers voor veroudering verminderd en is de gezondheid verbeterd.

 7. Een andere, meer extreme calorie-beperkte dieetstudie die vorige maand in Science Translational Medicine werd gepubliceerd, toonde aan dat zogenaamde vasten-nabootsende diëten die gedurende vijf dagen per maand gedurende drie maanden werden geoefend, ook het lichaam kunnen helpen met veroudering.

 8. Het gebruikte dieet was op planten gebaseerd en omvatte energierepen en groentesoepen.

 9. Calorie-beperkte diëten werken omdat je het afval uit je cellen opruimt, legt Barry Sears uit, PhD, auteur van de boekenreeks Zone Diet en voorzitter van de Inflammation Research Foundation.

 10. Ja, meer onderzoeken op mensen - in plaats van dieren - zijn nodig, zeggen experts.

 11. Toch kan veel informatie worden verkregen uit studies met dieren, zeggen experts.

 12. Een eerder onderzoek gepubliceerd in Nature Communications toonde aan dat caloriearme diëten de gezondheid van apen ten goede kwamen.

 13. En een ander onderzoek aan de Washington University School of Medicine in St. Louis gaf aan dat sommige dieren tot 50 procent langer leefden nadat ze aanzienlijk calorieën hadden gesneden. [! 5096 => 1140 = 2!

Energie-efficiëntie is de sleutel

 1. Net als motoren hebben carrosserieën brandstof nodig.

 2. Sommige experts maken zich dus zorgen dat mensen calorieën te veel of op de verkeerde manier drastisch kunnen verlagen, wat resulteert in afname van spiermassa of botdichtheid.

 3. "Je hebt brandstof nodig om te leven," legde Anderson uit. "Het overgrote deel van de calorie-inname houdt de oceaanstomer drijven."

 4. Nog lastiger, geen enkel dieet past bij alle mensen. Dus deskundigen adviseren om een ​​arts te raadplegen voordat u met de diëten begint.

 5. Het beperken van de calorie-inname met 15 procent is niet drastisch, zei Priya Khorana, EdD, een arts van voedingseducatie aan het Teachers College, Columbia University.

 6. Maar een caloriebeperking van 25 procent zou niet gezond zijn, zei ze.

 7. En, voegt ze eraan toe, oefening is ook belangrijk.

 8. Dus gewoon minder calorieën eten zonder goede voedingswaarde-informatie te krijgen, zou kunnen betekenen dat u essentiële vitamines en mineralen misloopt.

 9. In de twee onderzoeken bij mensen namen deelnemers vitaminesupplementen om ervoor te zorgen dat de diëten nog steeds voedingsrijk waren.

 10. Het resultaat is dat efficiënt gebruik van energie de sleutel is tot een lang leven - samen met gezond eten.

 11. Ja, calorieën tellen is moeilijk in een cultuur vol bewerkte voedingsmiddelen en verleidelijke traktaties met suiker.

 12. Maar experts houden vol dat de voordelen van caloriearme diëten ruimschoots opwegen tegen de risico's.

 13. Ook kunnen diëten met succes in slechts vier dagen worden veranderd, zei Sears.

 14. De onderliggende boodschap, voegt Anderson toe, is krachtig: veroudering is vervormbaar.

 15. "Ziekten zijn allemaal verschillend," zei ze. "Maar ze worden allemaal geassocieerd met veroudering. En caloriearme diëten werken."Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407