Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Clary Sage: voordelen en toepassingen van deze etherische olie

Olie?

 1. Scharlei (Salvia sclarea) is een bloeiend kruid dat inheems is in het Middellandse Zeegebied. De etherische olie die wordt gewonnen uit de bladeren en knoppen van de plant heeft een schone, verfrissende geur die u kunt gebruiken als een huidbalsem of zacht inhaleren als onderdeel van een aromatherapiebehandeling

 2. Scharlei is gemakkelijk te kweken in gebieden met hoge temperaturen. Het wordt meestal gekweekt voor het gebruik ervan als smaakstof in thee. Het is ook bekend onder de namen "clear eye" en "eye bright" vanwege het traditionele gebruik als een behandeling voor de gezondheid van de ogen. Maar het wordt nu onderzocht voor verschillende andere gezondheidsvoordelen.

 3. Blijf lezen om meer te weten te komen over enkele manieren waarop salieolie u kan helpen.

En voordelen van essentiële olie van scharlei?

 1. Aromatherapie gebruikt de kracht van geur om de geest te kalmeren en angstgevoelens te verminderen. Je reuksysteem beïnvloedt rechtstreeks het deel van je hersenen dat emotie reguleert. Daarom kan wat je ruikt herinneringen oproepen en gevoelens oproepen, zowel negatief als positief.

 2. Bij gebruik in aromatherapie kan salieolie helpen stress te verminderen door een gevoel van welzijn op te wekken. Een kleine studie uitgevoerd bij vrouwen die een stressvolle medische test ondergingen, gaf aan dat salie essentiële olie bij inademing gevoelens van ontspanning opwekte en de bloeddruk hielp verlagen.

 3. Blijf lezen: de beste angst-apps van het jaar >>

 4. Salieolie in verdunde vorm kan een positieve invloed hebben op sommige bacteriestammen. Onderzoekers denken dat het een effectieve behandeling kan zijn, alleen of als aanvulling op traditionele behandelingen voor wondverzorging.

 5. In één laboratoriumstudie hielp salieolie bij het genezen van ernstige dermatologische infecties veroorzaakt door verschillende stammen van Staphylococcus-bacteriën. De laboratoriumstudie gebruikte uitstrijkjes van de bacteriële infecties van 61 mensen. Elk had een moeilijk te behandelen wond die niet goed reageerde op antibiotica. De wonden werden veroorzaakt door brandwonden, diabetes of chirurgische ingrepen. Verdunde salieolie bleek effectief te zijn tegen verschillende bacteriestammen.

 6. Meer informatie over eerste hulp: Bloeden stoppen >>

 7. Salie is op zowel dieren als mensen getest om de potentiële voordelen ervan als antidepressivum te bepalen. Een studie uitgevoerd op ratten gaf aan dat salieolie gunstig zou kunnen zijn voor depressie door als een antistressor te werken.

 8. Een ander klein onderzoek met vrouwen in de menopauze gaf aan dat geïnhaleerde salieolie cortisol, het stresshormoon, verminderde en een antidepressivumachtig effect produceerde.

 9. Blijf lezen: Opties voor depressiebehandeling en waar u hulp kunt vinden >>

 10. Een component van salieolie is sclareol, dat de effecten van oestrogeen in het lichaam nabootst. Om deze reden kan scharlei effectief zijn bij het verminderen van sommige symptomen van de menopauze. Sommige onderzoeken suggereren dat verdunde salieolie aangebracht op de onderkant van de voeten opvliegers kan verminderen.

 11. Een klein onderzoek onderzocht 48 vrouwen met pijnlijke menstruatie en krampen. Sommige vrouwen kregen een crème met salieolie en andere essentiële oliën om dagelijks tussen de menstruatiecycli op hun onderbuik aan te brengen. De vrouwen die de crème gebruikten hadden een significante vermindering van de menstruatiekrampen dan de controlegroep.

Heeft etherische olie bijwerkingen?

 1. Het gebruik van elk type etherische olie moet met uw arts worden besproken voordat u het gaat gebruiken. Laat uw arts weten welke andere medicijnen of kruidenbehandelingen u gebruikt. Salieolie is mogelijk niet geschikt voor gebruik bij mensen met een lage bloeddruk.

Etherische olie aangebracht?

 1. U mag salieolie niet rechtstreeks in uw ogen, neusgaten of mond plaatsen zonder toestemming van uw arts.

 2. Hier zijn enkele manieren waarop u etherische olie van scharlei kunt proberen:

 3. U mag salieolie niet rechtstreeks in uw ogen, neusgaten of mond plaatsen zonder toestemming van uw arts.

 4. Hier zijn enkele manieren waarop u etherische olie van scharlei kunt proberen:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407