Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Condooms van lamsvel: effectiviteit, versus latex en zwangerschapspercentage

Wat is een condoom van lamsvacht?

 1. Condooms van lamsvel worden ook vaak "natuurlijke huidcondooms" genoemd. De juiste naam voor dit type condoom is "natuurlijk membraancondoom."

 2. Het woord "lamsvel" is misleidend omdat deze condooms niet echt van lamsvel zijn gemaakt. Ze zijn gemaakt van lamscecum, het zakje aan het begin van de dikke darm van een lam. Condooms gemaakt van de blazen en darmen van lammeren en andere dieren bestaan ​​al duizenden jaren.

 3. Ondanks hun vermogen om zwangerschap te voorkomen en een natuurlijk en intiemer gevoel te geven, begonnen condooms van lamsvel populariteit te verliezen na de uitvinding van latexcondooms in de jaren 1920.

 4. De verkoop van condooms van lamsvacht nam in de jaren tachtig weer toe na de publicatie van het rapport van de chirurg-generaal over aids. Dit was van korte duur, omdat natuurlijke membraancondooms minder effectief bleken te zijn bij de verspreiding van seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's).

Condooms van lamsvel versus condooms van latex

 1. Hier is een kort overzicht van hoe lamsvelcondooms zich verhouden tot latexcondooms:

Hoe werken condooms van lamsvel?

 1. Een condoom biedt een barrière die ervoor zorgt dat sperma, vaginale vloeistoffen en bloed tijdens de geslachtsgemeenschap niet van de ene partner naar de andere gaan. Dit helpt zwangerschap en de overdracht van virussen en bacteriën die hiv en soa's kunnen veroorzaken, voorkomen.

 2. Condooms van lamsvel worden net als andere condooms gebruikt en worden over de penis gedragen. Ze beschermen tegen zwangerschap door het passeren van sperma te voorkomen, maar ze beschermen niet tegen de verspreiding van virussen.

 3. Dit komt omdat natuurlijke membraancondooms kleine poriën bevatten die, hoewel klein genoeg om sperma te blokkeren, groot genoeg zijn om viruslekkage mogelijk te maken, volgens een aantal onderzoeken. Deze poriën kunnen een diameter tot 1500 nanometer (nm) hebben, dat is meer dan 10 keer de diameter van HIV en meer dan 25 keer de diameter van het hepatitis B-virus (HBV).

 4. Om de verspreiding van HIV en andere soa's te voorkomen, worden latexcondooms aanbevolen. Als u allergisch bent voor latex, zijn er alternatieven beschikbaar:

 5. Condooms zijn het meest effectief bij correct gebruik. Hoewel de meeste soorten op dezelfde algemene manier worden toegepast, moet u altijd de instructies op de verpakking lezen om een ​​correct gebruik te garanderen.

De afhaalmaaltijden

 1. Condooms van lamsvel kunnen een optie zijn voor degenen die zich alleen zorgen maken over het voorkomen van zwangerschap, zoals mensen in toegewijde relaties die negatief zijn getest op soa's.

 2. Als u allergisch bent voor latex, zijn er betere opties voor condooms van lamsvacht. Polyurethaancondooms kunnen bijvoorbeeld, in tegenstelling tot lamsvachtcondooms, de verspreiding van soa's en hiv voorkomen.

 3. Condooms van lamsvel kunnen een optie zijn voor degenen die zich alleen zorgen maken over het voorkomen van zwangerschap, zoals mensen in toegewijde relaties die negatief zijn getest op soa's.

 4. Als u allergisch bent voor latex, zijn er betere opties voor condooms van lamsvacht. Polyurethaancondooms kunnen bijvoorbeeld, in tegenstelling tot lamsvachtcondooms, de verspreiding van soa's en hiv voorkomen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407