Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Cranberry Research Ocean Spray Funding

Met de bewezen methoden

 1. Voor het oogsten van cranberry's moet je in heuphoog water waden.

 2. Als u de gezondheidsvoordelen van de bes uitzoekt, waadt u daarentegen in een woedend debat.

 3. Er zijn veel goede dingen gezegd over veenbessen: het is ontstekingsremmend, een remedie voor urineweginfecties, een antioxidantkrachtcentrale.

 4. Of het nu gezondheidsmythes of legitieme wetenschap zijn, het is duidelijk dat de plaats van het fruit in de wetenschappelijke literatuur verre van vaststaat.

 5. Nu lijkt Ocean Spray hun geld daar te brengen met een belofte van $ 10 miljoen in de komende vijf jaar om de bes te bestuderen en andere gezondheidsgerelateerde initiatieven te lanceren.

 6. Het bedrijf opent volgend jaar ook hun Ocean Spray Cranberry Health Institute.

 7. Christina Khoo, PhD, directeur van Global Health Science and Nutrition Policy bij Ocean Spray, zegt dat hun focus ligt op de potentiële antimicrobiële voordelen van cranberry en haar rol bij het bestrijden van antimicrobiële resistentie.

 8. "We hebben het gevoel dat we de activiteit van ons cranberry-gezondheidsonderzoek moeten versnellen en ons moeten richten op het krijgen van een alternatief voor antibiotica," voegde ze eraan toe.

Het wetenschappelijke debat

 1. Khoo is uitbundig over de financiële belofte van het bedrijf.

 2. Onderzoek naar de vraag of cranberries echt het soort potentieel hebben dat wordt aangeprezen - door een cranberrybedrijf niet minder - heeft behoorlijk wat scepsis uitgenodigd.

 3. Veenbessen hebben een bijna mythisch niveau van gezondheid bereikt door het gebruik als primitief antibioticum om nu te gebruiken om urineweginfecties (UTI's) te voorkomen.

 4. Hoewel velen zweren bij de goedheid van de vrucht, is het aanzienlijk moeilijker gebleken om dit op papier aan te tonen.

 5. Hij voegt er echter aan toe dat in zijn praktijk: "We hebben patiënten die veel cranberrysap gebruiken."

 6. Veel aandacht is besteed aan een bepaalde verbinding in veenbessen bekend als A-type proanthocyanidine, gewoonlijk PAC genoemd.

 7. Onderzoekers hebben PAC geprezen vanwege zijn vermogen om te voorkomen dat de E. coli-bacteriën zich aan weefsel in de urinewegen hechten.

 8. Volgens Ginsberg is de wetenschap rond PAC goed, maar dat betekent niet dat veenbessen de juiste manier zijn om het in je systeem te krijgen.

 9. "Wat niet noodzakelijkerwijs wordt geaccepteerd, is dat als je meer cranberrysap drinkt, dit een impact heeft op UTI's," zegt hij.

 10. Ondanks tegenstrijdig bewijs hebben veenbessen bewezen een vruchtbaar onderzoeksgebied voor onderzoekers te zijn.

 11. Twee 2012 meta-analyses van onderzoeken naar het vermogen van veenbessen (en derivaten zoals sap en concentraten) om infecties van de urinewegen te voorkomen, kwamen tot verschillende conclusies.

 12. Auteurs van één publicatie schreven: "Onze bevindingen geven aan dat cranberry-bevattende producten geassocieerd zijn met beschermende effecten tegen UTI's."

 13. De andere, een geciteerde meta-analyse van Cochrane, concludeerde: "Cranberrysap lijkt geen significant voordeel te hebben bij het voorkomen van UTI's en kan op de lange termijn onacceptabel zijn om te consumeren. "

Door het bedrijf gefinancierd onderzoek

 1. Sindsdien is onderzoek naar veenbessen aanzienlijk omstredender geworden.

 2. Een studie gefinancierd door Ocean Spray en gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition in 2016 werd door het bedrijf aangekondigd als een "mijlpaal".

 3. Er werd geconcludeerd dat "veenbessen een voedingsbenadering kunnen zijn om symptomatische [!urineweginfecties

 4. Het onderzoek bleek ook te voldoen aan de gouden standaard van onderzoek. Het was een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie met bijna 400 vrouwen.

 5. Maar het duurde niet lang voordat de studie werd bestraft.

 6. Een lange redactionele publicatie van Vox Media noemde Ocean Spray's betrokkenheid bij het onderzoek - van de financiering ervan tot het schrijven van delen van het manuscript - evenals het ontwerp van het onderzoek zelf.

 7. Een onafhankelijke onderzoeker in het Vox-artikel noemde het "rook en spiegels."

 8. Ondanks het afwijzend karakter van Vox, zijn anderen meer gemeten zowel over dat onderzoek als over de financiering van de industrie in het algemeen. [! 112634 => 1140 = 3!

 9. Ginsberg zegt dat "alleen omdat een farmaceutisch bedrijf een onderzoek sponsort, niet betekent dat het slecht is, maar je moet ervoor zorgen dat het correct wordt uitgevoerd."

 10. Ondertussen is Khoo, die vermeld staat als auteur van de Ocean Spray-studie, standvastig over het belang ervan.

 11. "We zijn met de grootste zorg aan dit onderzoek begonnen, op basis van de Cochrane 2012-review die suggereerde hoe een onderzoek moet worden uitgevoerd naar veenbessen," zei ze.

 12. "Het is jammer dat er de perceptie is dat, alleen omdat het door een bedrijf wordt gefinancierd, het geen goede studie is," voegde ze eraan toe.

 13. Een recentere meta-analyse in het Journal of Urology, deze gepubliceerd in 2017, ondersteunt het gebruik van veenbessen voor UTI's.

Antibioticaresistentiehoek

 1. Met een nieuw initiatief van $ 10 miljoen is er nog veel werk te doen op het gebied van veenbessen, UTI's en antimicrobiële resistentie - al dan niet door de industrie gefinancierd.

 2. UTI's zijn meestal geen ernstig gezondheidsprobleem, maar ze komen vaak voor. Zoals gemeld in 2015, worden wereldwijd jaarlijks 150 tot 250 miljoen mensen getroffen, de meeste vrouwen.

 3. Bijna de helft van alle vrouwen krijgt tijdens hun leven minstens één UTI.

 4. Meer problematisch dan de UTI-frequentie is echter dat de bacterie die meestal UTI's veroorzaakt, E. coli, resistent wordt voor antibiotica.

 5. Vorig jaar werd een nieuwe superbug ontdekt door het Walter Reed National Military Medical Center in Maryland.

 6. De streng was een E. coli die resistent was tegen een ernstig antibioticum genaamd colistin. Het werd ontdekt in een UTI van een vrouwelijke patiënt.

 7. De bug was slechts het laatste deel van een steeds toenemende toename van antibioticaresistente UTI's.

 8. "We krijgen terugkerende UTI-patiënten die na verloop van tijd steeds resistentere bacteriën krijgen, absoluut omdat ze steeds meer antibiotica krijgen. Gelukkig is het niet ongelooflijk gebruikelijk, maar ik zou niet zeggen dat het ongewoon is en ook zeldzaam, "zei Ginsberg.

 9. Frequent en herhaald gebruik van antibiotica voor de behandeling van terugkerende UTI's leidt tot een groter risico op resistentie - een onderwerp dat de afgelopen twee jaar door veel nieuwsorganisaties uitvoerig is behandeld.

 10. Khoo benadrukt dat het van het grootste belang is om een ​​alternatieve manier te vinden om UTI's te behandelen en de groeiende trend van resistentie tegen antibiotica te stoppen.

 11. Dus, waarom zou u cranberries niet nader bekijken, stelt ze voor.

 12. "Door het Cranberry Health Institute op te richten, hopen we mensen bewust te maken van dit probleem en mensen ervan bewust te maken dat UTI hieraan bijdraagt. Het is de op één na meest voorkomende infectie die resulteert in antibioticagebruik en antibioticaresistentie, en het blijft alleen maar groeien, "zei Khoo.

 13. Zelfs voor de sceptici lijkt de belofte van miljoenen dollars aan financiering om te helpen onderzoeken wat mogelijk een van de grootste gevaren in de nabije toekomst is, een goede zaak.

 14. Volgens Ginsberg zijn er nog veel vragen over veenbessen en UTI's die moeten worden beantwoord.

 15. Hij zegt echter dat het hier om gaat: helpen ze UTI's en, zo ja, hoe kunnen ze worden toegepast in de medische zorg?

 16. "Dat zijn allemaal problemen die, als iemand hier wat geld voor wil gooien, en goed uitgevoerde studies zijn, dat is fantastisch," zegt hij. "Waarom niet?"Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407