Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De 4 voordelen van het flexitaire dieet, inclusief gewichtsverlies

Laatste gedachten over plantaardige diëten

 1. Te vaak zijn diëten gebaseerd op wat u niet kunt eten. Veganisme: helemaal geen dierlijke producten. Vegetarisme: vaarwel, steaks en kippenvleugels. Glutenvrij: zie je later, granen. Paleo: kijk niet eens naar dat blok kaas. (Bekijk mijn video over Paleo versus veganistische diëten.)

 2. Het is dus een beetje frisse lucht wanneer een dieet in plaats van superbeperkend is, een beetje ruimte geeft aan je leven. Betreed de wereld van flexitariërs.

 3. Flexitariërs, vaak beschreven als vegetariërs met voordelen, zijn mensen wier dieet voornamelijk vegetarisch is, maar soms ook vlees, vis of gevogelte omvat. (1) En hoewel plakkerige vegetariërs en veganisten flexitarisme soms als een vorm van "valsspelen" beschouwen, is het dieet misschien wel een van de beste manieren om de impact op het milieu te verminderen en de gezondheid te verbeteren.

Dus wat is een flexitariër?

 1. Flexitariërs zijn precies dat - flexibel. In plaats van een voltijds, plantaardig dieet te volgen, richten flexitariërs zich op het eten van voornamelijk geheel voedsel zoals fruit, groenten, granen en zuivelproducten. (Ik adviseer nog steeds, voor zelfs grote gezondheidswinst, dat je gaat met glutenvrije granen of op zijn minst gekiemde granen, en de rauwe zuivel- of geitenmelkzuivel.)

 2. De hoeveelheid vlees die flexitariërs consumeren varieert: sommigen kunnen zes dagen vleesvrij eten en daarna genieten van een zondagse braadstuk, terwijl anderen een paar dagen per week een kleine hoeveelheid vlees eten.

 3. Hoewel het voor sommige mensen die opgroeien op een vlees- en aardappeldieet vreemd kan lijken om vlees meer als garnering te behandelen, bedenk dan dat Amerikanen veel meer vlees eten dan we gewend waren . In de jaren 1950, bijvoorbeeld, consumeerde de gemiddelde Amerikaan 138,2 pond vlees per jaar. Dat aantal steeg tot meer dan 195 pond in 2000. (2).

 4. Voor mensen die zich niet lijken te engageren om hamburgers of vis volledig uit te hakken maar hun gezondheid willen verbeteren of de milieueffecten van het eten van vlees en vis willen verminderen, biedt flexitarisme een compromis. Het past ook goed bij wat gezond eten voorstanders zoals Michael Pollan bieden als richtlijn voor goed eten: "Eet voedsel. Niet te veel. Meestal planten."

 5. Maar is een flexitarist de juiste optie voor u? Laten we kijken.

De 4 grote voordelen van flexitarisme

 1. Neem bijvoorbeeld dit voorbeeld van NPR van wat er nodig is om een ​​kwart pond hamburger te maken: 6,7 pond graan en voeder, 52,8 gallon water voor het drinken en irrigeren van voedergewassen, 74,5 vierkante voet voor het grazen en verbouwen van voedergewassen en 1.036 BTU fossiele brandstofenergie voor voederproductie, genoeg om de gemiddelde magnetron gedurende 18 minuten van stroom te voorzien. En dat is slechts een kleine hamburger. (5)

 2. In feite is het voedselsysteem verantwoordelijk voor meer dan een kwart van alle broeikasgasemissies - tot 80 procent houdt verband met de productie van vee. (6) Maar recent onderzoek onder leiding van wetenschappers van de Oxford Martin School wees uit dat wereldwijd het volgen van diëten die uit ten minste vijf porties fruit en groenten en een half portie rood vlees per dag bestaan, de voedselgerelateerde uitstoot met 29 procent zou verminderen. (7)

 3. Bovendien zou de overstap naar deze richtlijnen in 2050 ook 5,1 miljoen sterfgevallen per jaar kunnen voorkomen. Ongeveer de helft van de vermeden sterfgevallen was te wijten aan een verminderde consumptie van rood vlees en een vermindering van calorieën, waarbij minder mensen werden overgewicht of obesitas.

 4. Hoewel een dergelijke verandering een enorme wereldwijde onderneming zou zijn, zou alleen het verminderen van onze eigen vleesinname - en de mogelijkheid om lokaal te kopen en de transportkosten te verlagen - het milieu ten goede komen.

 5. 1. Je kunt het laten werken voor je gezin

 6. Een van de grootste voordelen van flexitarisme is dat er geen harde en snelle regels zijn. Het is grotendeels een mentaliteitsverandering, van het denken dat maaltijden vlees "compleet" moeten maken, naar vlees waaraan af en toe vlees kan worden toegevoegd. In plaats van te focussen op het niet eten van vlees, benadrukt flexitarisme meer groenten en fruit.

 7. Een focus op het verminderen van de inname van vlees en vis betekent dat gezinnen in het algemeen minder uitgeven aan hun budgetten voor levensmiddelen en vlees van inferieure kwaliteit. We kennen de gevaren van goedkoop, in de fabriek gekweekt vlees: graanvoer vol met antibiotica en resistente stammen van bacteriën en virussen. Gekweekte vis is niet beter: ze kunnen bij mensen ontstekingen veroorzaken en veel kankerverwekkende chemicaliën bevatten.

 8. Nu kan de gemiddelde familie (inclusief de mijne!) Het zich niet veroorloven om met gras gevoerd rundvlees of in het wild gevangen zalm te kopen voor zeven maaltijden per week. Maar het wordt wel een stuk budgetvriendelijker en haalbaarder om gezond vlees te kopen op de lokale boerenmarkt of bij de slager wanneer je winkelt voor slechts een of twee maaltijden of vlees als bijgerecht in plaats van het hoofdgerecht serveert.

 9. 2. U zult profiteren van de voordelen van dierlijke producten

 10. Een flexitarisch dieet volgen betekent dat u zult genieten van de gezonde voordelen van een plantaardig dieet zonder af te zien van de voedingswaarde die dierlijke producten bieden.

 11. Vijf van mijn acht favoriete natuurlijke eiwitrijke voedingsmiddelen zijn afkomstig van dieren: grasgevoerd rundvlees, biologische kip, vrije uitloop eieren, wilde zalm en rauwe zuivelproducten. Een vegetarisch of veganistisch dieet maakt het niet onmogelijk om voldoende eiwitten te consumeren, maar het wordt zeker een stuk moeilijker.

 12. Door kleine hoeveelheden voedzame, hoogwaardige dierlijke producten in uw dieet toe te laten, kunt u ervoor zorgen dat u voldoende eiwitten binnenkrijgt. En omdat eiwit de spiermassa verbetert, de bloedsuikerspiegel stabiliseert, botten sterk houdt en veroudering vertraagt, wil je zeker genoeg!

 13. Flexitarisch zijn betekent ook dat u de vruchten kunt plukken van het eten van in het wild gevangen vis. Ze zijn de beste bron voor omega-3-vetzuren. Deze vetzuren zijn krachtpatsers die alles doen, van het beschermen van je hart tot het voorkomen van kanker en het verbeteren van de gezondheid van de hersenen.

 14. 3. Je zult je gezondheid verbeteren

 15. Een dieet dat zwaar is voor hele voedingsmiddelen en vlees beperkt - terwijl geraffineerde en bewerkte voedingsmiddelen worden geëlimineerd - heeft een breed scala aan gezondheidsvoordelen. Een artikel gepubliceerd in The Permanent Journal door een team van artsen bepleit diëten in flexitaire stijl als een manier om de gezondheidsresultaten te verbeteren temidden van de stijgende kosten van de Amerikaanse gezondheidszorg. (3)

 16. "Onderzoek toont aan," zeggen ze, "dat plantaardige diëten kosteneffectieve, risicovolle interventies zijn die de body mass index, bloeddruk, HbA1C [!bloedglucosewaarden

 17. Ze suggereren verder dat het aantal medicijnen dat patiënten nodig hebben om chronische ziekten te behandelen kan worden verminderd en dat flexitarisme een bijzonder goede optie is voor mensen die lijden aan hoge bloeddruk, diabetes, hart- en vaatziekten of obesitas. Een van mijn favoriete regels uit dit artikel is wanneer de artsen opmerken dat een flexitair dieet voor elke persoon moet worden gepersonaliseerd: "Een plantaardig dieet is geen alles-of-niets-programma, maar een manier van leven die is afgestemd op elk individu."

 18. En als u op zoek bent om af te vallen, kunt u ook door kilo's af te stappen naar een flexitarisch dieet overschakelen. Uit een onderzoek bleek dat van vleeseters, vegetariërs, semivegetariërs (flexitariërs) en veganistische vrouwen, degenen die vlees aten veel meer kans hadden op overgewicht - in feite was 40 procent dat. (4)

 19. Volgens de studie, "zelfs als vegetariërs sommige dierlijke producten consumeren, suggereren onze resultaten dat zelfgeïdentificeerde semi-vegetarische ... vrouwen een lager risico op overgewicht en obesitas hebben dan omnivore vrouwen. De advies om plantaardig voedsel te consumeren en minder dierlijke producten te eten kan individuen helpen hun gewicht onder controle te houden. "

 20. 4. U vermindert uw impact op het milieu

 21. Het kan niet genoeg worden benadrukt: minder vlees eten beïnvloedt het milieu. In vergelijking met planten heeft vee veel meer voedsel, water, land en energie nodig om te groeien en later te transporteren.

Hoe word je een flexitarist

 1. Als het volgen van een flexitarisch dieet de juiste keuze is voor u en uw gezin, is het eenvoudig om te beginnen.

 2. 1. Eet meer plantaardig voedsel

 3. Klinkt duidelijk, toch? Maar slechts één op de 10 Amerikanen eet voldoende fruit en groenten per dag. (8) Om ervoor te zorgen dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die deze voedingsmiddelen bieden, probeer je groentesappen zoals deze Green Detox-machine in je ochtenden op te nemen. Ze zijn een geweldige manier om met een minimale portie een portie of twee groenten in te sluipen. Zelfgemaakte smoothies kunnen ook fruit en groenten bevatten.

 4. U kunt maaltijden ook combineren met een eenvoudige salade met zoete vruchten zoals mango's met bladgroenten. Fijn gesneden groenten zijn ook geweldig als ze aan sauzen worden toegevoegd. En als je een tussendoortje nodig hebt, pak dan een stuk fruit met je favoriete notenboter of gesneden groenten en hummus.

 5. 2. Eet minder vlees

 6. Verander vlees in een kruiderij voor uw maaltijden, of beperk het tot die zondagse maaltijd. Laat een pond grasgevoerd rundvlees 10 porties duren in plaats van vier of kook in een gigantische pot waar je ervoor zorgt dat de groenten bijvoorbeeld de hoeveelheid vlees meer dan verviervoudigen.

 7. 3. Kwaliteit telt

 8. Zorg ervoor dat het vlees dat wel eet van de beste kwaliteit is: scharrelkip, grasgevoerd rundvlees, wild gevangen vis, enz. En blijf weg van het verwerkte vlees zoals salami , worst en, ja, spek. Koop bij het kopen van dierlijke producten zoals vlees of zuivelproducten de hoogste kwaliteit die uw portemonnee toestaat. Je lichaam zal kleinere porties dierlijke producten veel meer waarderen dan grote hoeveelheden inferieur vlees en zuivelproducten.

 9. Ondertussen zal een dieet bestaande uit pasta, frites en aardappelchips uw vleesinname zeker verminderen - en u ook een vreselijk gevoel geven. In feite is er een toename geweest van de hoeveelheid zogenaamde ultra-verwerkte voedingsmiddelen, die verbluffend 60 procent uitmaken van het dieet van de gemiddelde Amerikaan nu. Ze omvatten bevroren diners (ja, inclusief pizza), alle frisdranken (zelfs dieet!), In de winkel gekochte cakes en koekjes, en nog veel meer. Kies plantaardig voedsel dat zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke staat is.

 10. 4. Krijg de juiste voedingsstoffen

 11. Als u ver weg snijdt van dierlijke producten, zijn er een paar voedingsstoffen om ervoor te zorgen dat u genoeg krijgt van:

 12. Vitamine B12: diervoeding is de beste bron van deze vitamine, die het energieniveau in stand houdt, uw hart gezond laat tikken en de stemming kan stimuleren. Als u lijdt aan een vitamine B12-tekort, raad ik aan om een ​​geheel B-complex supplement op basis van voedingsmiddelen of een hoogwaardige multivitamine op basis van volledig voedsel te nemen.

 13. IJzer: als voedingsstof die helpt zuurstof door het bloed te transporteren, is het van cruciaal belang om voldoende ijzer te krijgen, vooral voor vrouwen, omdat vrouwen ijzer verliezen tijdens hun maandelijkse menstruatiecyclus. Gezonde ijzergehaltes voorkomen ook bloedarmoede, houden de hersenfuncties soepel en ondersteunen de ontwikkeling en groei van het lichaam.

 14. Voedingsmiddelen zoals vlees en vis zijn beter opneembaar dan die in plantaardige bronnen. Spinazie en bonen bevatten veel ijzer en worden, in combinatie met een voedingsmiddel dat van nature veel vitamine C bevat, beter opgenomen.

 15. Als u op zoek bent naar een dieet dat uw gezondheid zal verbeteren, in het budget van uw gezin past en een verschil maakt voor het milieu, dan is flexitarist misschien het antwoord.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407