Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De beste en slechtste rage voedingsmiddelen voor de gezondheid, volgens voedingsdeskundigen

Dus ja, ik weet het, je wilt graag weten wat ik voor mijn huwelijksreis heb gedaan.

 1. De ruimte voor gezondheidsvoedsel kan voor velen verwarrend zijn, met trendy diëten en hero-ingrediënten die alles beloven van een heldere huid tot het afscheren van hardnekkige kilo's en zelfs het genezen van kanker. En het bericht blijft door elkaar gegooid worden omdat clickbaity-verhalen beweren dat één ingrediënt je leven zal veranderen en beïnvloeders zonder vergunning sociale media voedingsadviezen geven die reclame maken voor gewichtsverliesproducten en teatoxen. [! 10849 => 1140 = 1!

Het goede

 1. Dit gerecht van in blokjes gesneden rauwe vis bovenop een kom met sushi-rijst is een Hawaiiaans nietje dat populair is geworden in steden in de VS, met poke-winkels met contraservices die hun eigen versies van het origineel serveren ( met niet-traditionele add-ins zoals tomaten en courgette noedels).

 2. Valdez voegde eraan toe dat zeewier (zowel gedroogde als zeewiersalade) rijk is aan jodium en tyrosine, "die belangrijk zijn voor de schildklierfunctie", en het vervangen van witte sushirijst voor bruine rijst houdt je verzadigd langer vanwege het hogere vezel- en eiwitgehalte. Invoegtoepassingen zoals probiotische rijke kimchi en groenten verhogen de gezondheidsfactor van aanpasbare zakjes.

 3. Rizzo legde uit dat curcumine, het belangrijkste actieve ingrediënt in kurkuma, op de markt wordt gebracht als een ontstekingsremmend supplement. "Onderzoek suggereert dat de ontstekingsremmende eigenschappen van curcumine artritis kunnen helpen verlichten en het risico op het ontwikkelen van Alzheimer kunnen verminderen," zei ze.

 4. Combineer het met zwarte peper om de gezondheidsvoordelen van kurkuma te stimuleren. "Op zichzelf wordt curcumine slecht geabsorbeerd," zei Valdez. "Zwarte peper bevat een verbinding genaamd piperine, die de hoeveelheid curcumine die wordt geabsorbeerd en vervolgens door het lichaam wordt gebruikt, dramatisch verhoogt."

 5. "In zijn puurste vorm is matcha een groene thee gemaakt van gemalen hele theebladeren gemengd met heet water," zei Rizzo. "Matcha bevat meer antioxidanten dan traditionele groene thee omdat het wordt gemaakt met de hele bladeren van de theeplant. Het heeft ook een stof genaamd ECGC, die kan bijdragen aan vetoxidatie tijdens het sporten."

 6. "Matcha bevat een stof genaamd L-Theanine, die helpt bij het verminderen van angst- en stressniveaus terwijl het zorgt voor ontspanning, [!zonder de

 7. U kunt op verschillende manieren profiteren van de gezondheidsvoordelen van matcha, behalve het maken van matcha-thee, maar sommige opties zoals matcha-lattes zijn mogelijk gevuld met additieven zoals siropen en suikers.

 8. Bleekselderijensap

 9. Voordat u elke ochtend begint met het drinken van een glas selderiesap, moet u er rekening mee houden dat dit 'gezonde' voedsel waarschijnlijk uw leven niet zal redden (zoals Anthony William van The Global Celery Juice Movement ooit beweerde).

 10. Kortom, drink het als u van de smaak van selderijsap houdt. Zo niet, dan zijn er nog tal van andere groene groenten die u een gezondheidsboost kunnen geven.

 11. Als onderdeel van een grotere trend in gefermenteerd voedsel in de VS is kombucha gezoete gefermenteerde thee met SCOBY (symbiotische culturen van bacteriën en gist). "Aangezien het grootste deel van de toegevoegde suiker bij het begin van het brouwen wordt geconsumeerd door de SCOBY, is kombucha een relatief caloriearme, suikerarme drank in zijn natuurlijke staat," zei Meyer. "Veel opties voegen echter vruchtensap en extra suikers toe die het caloriegehalte kunnen verhogen, dus het is belangrijk om dat in gedachten te houden bij het kiezen van deze drank."

 12. Voor degenen die kombucha consumeren vanwege het probiotische gehalte, zei Meyer: "de hoeveelheid en diversiteit van deze nuttige bacteriën kan sterk variëren."

De niet-zo-goede

 1. Sap reinigt

 2. "Reinigt grote beloftes, maar is niet duurzaam op lange termijn," zei Pike. "Ze bestaan ​​vaak uit een volledig vloeibaar dieet of een extreem caloriearm dieet dat ons niet de energie of voedingsstoffen levert die ons lichaam dagelijks nodig heeft."

 3. Een extreem voorbeeld van de bevlieging is The Master Cleanse, waarin je niets anders dan een mengsel van citroensap, ahornsiroop, cayennepeper en water eet gedurende 10 dagen. "Niet alleen zul je absoluut verhongeren aan dit plan, maar je zult ook last hebben van hunkeren naar, prikkelbaarheid, vermoeidheid en meer," zei Rizzo.

 4. "Onze lichamen zijn al uitgerust om te 'ontgiften' - daar is onze lever voor," zei Pike. "Plus, dit soort beperkende rage diëten schaden onze relatie met voedsel."

 5. IJsjes met een laag kaliber 'beter voor u'

 6. Bottom line: als u ijs gaat eten, eet dan gewoon het verdomde ijs en schroeft u de "schuld", want het kiezen van een onbevredigende caloriearme optie kan later tot overmatig genot leiden. "Het probleem met caloriearm ijs is vaak de bedoeling achter het kiezen ervan," zei Pike. "Voor veel, caloriearm ijs lijken 'veiliger' (vanuit het oogpunt van calorieën) dan het eten van het echte werk."

 7. Valdez wees erop dat deze caloriearme berichten voor u beter zijn om mensen aan te moedigen meer te eten dan een voorgestelde portie of zelfs de hele pint. Een halve liter Halo Top is bijvoorbeeld ongeveer 4 porties en tussen 280-360 calorieën, afhankelijk van de smaak. "Dit doet het hele doel van het product teniet", zei hij.

 8. Sollid legde uit dat de lagere rangorde op de glycemische index (in vergelijking met andere veel voorkomende vormen van suiker) te wijten is aan het hogere fructosegehalte, waardoor het ook zoeter wordt. "Dit klinkt misschien als een goede zaak, maar wanneer gegeten in overmatig fructose kan problemen veroorzaken voor de lever, waar fructose wordt gemetaboliseerd," zei Sollid. "Als het erop aankomt, moet de consumptie van agavesiroop in onze voeding worden beperkt, net als andere soorten suikers."

 9. Kokosolie

 10. Net als agave is kokosolie een ander modieus gezondheidsvoedsel dat met mate moet worden geconsumeerd. Hoewel het geen 'puur gif' is, zoals het onlangs door een professor van Harvard werd beschouwd, moet het niet teveel worden gegeten.

 11. "Elke olie heeft een combinatie van verzadigde en onverzadigde vetten, maar kokosolie bestaat bijna volledig uit verzadigde vetten," zei Pike, die eraan toevoegt dat de huidige voedingsaanbevelingen consumenten adviseren om verzadigde vetten te vervangen door onverzadigde vetten waar mogelijk.

 12. "Kokosolie heeft de afgelopen jaren enigszins een cultstatus gehad, maar het is niet de gezondste optie die er is," zei Pike. "Gebruik het spaarzaam als je van de smaak houdt, maar het is niet een remedie."

 13. Kogelvrije koffie

 14. Gemaakt met koffie, grasgevoerde boter en middellange keten triglyceride (MCT) olie, zou dit brouwsel de onbedwingbare trek verminderen, de mentale helderheid vergroten en de cafeïnecrash met een typische beker verminderen koffie.

 15. "Je hoeft geen boter en extra olie in je koffie te doen," zei Meyer. "Een typisch recept voor kogelvrije koffie (1-2 kopjes koffie, 2 eetlepels boter, 1 eetlepel MCT-olie) is meer dan enkele honderden calorieën en bijna 40 gram (grotendeels verzadigd) vet."

 16. Het vetgehalte in een kopje kogelvrije koffie is zo hoog dat u uw dagelijkse aanbevolen inname van verzadigd vet overschrijdt (minder dan 10 procent van uw totale calorieën). "Ik drink mijn koffie het liefst zwart, waardoor ik veel ruimte overhoud voor andere heerlijke gerechten," zei Meyer. "Soms voeg ik een scheutje gewone, soja- of amandelmelk toe om dingen te veranderen."Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407