Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De effecten van bevriezende visolietabletten

Risico's en nadelen

 1. Visoliecapsules zijn een handige manier om de omega-3-vetzuren te krijgen. In vergelijking met pure visolie bieden capsules een afgemeten dosis in een gemakkelijk door te slikken vorm. Om onaangename bijwerkingen van visoliecapsules, zoals slechte adem en maagklachten, te bestrijden, bevriezen sommige mensen de capsules voordat ze ze innemen.

Vaste vorm

 1. Als u visoliecapsules in de vriezer plaatst, wordt de olie in de capsule vast of stevig. Afhankelijk van de samenstelling van de olie kan deze helder blijven of troebel worden door bevriezing. Sommige mensen geloven dat het invriezen van visolie een manier is om de zuiverheid ervan te testen - zogenaamd, de zuiverste visolie zal niet volledig bevriezen. Volgens Craig Weatherby, die in de nieuwsbrief over gezondheidsvoeding 'Vital Choice' schrijft, is het idee om visolie te bevriezen als zuiverheidstest ontkracht als een stedelijke mythe.

Gastro-intestinale bijwerkingen

 1. Verschillende veel voorkomende bijwerkingen zijn geassocieerd met het gebruik van visoliesupplementen, volgens de Mayo Clinic. Maagklachten en diarree komen vaak voor, waarbij de waarschijnlijke ernst van diarree toeneemt met hogere doses visolie. Verhoogde boeren, samen met een visachtige nasmaak, ontwikkelt zich soms. Het invriezen van visoliecapsules kan sommige van deze onaangename bijwerkingen verminderen omdat de olie niet vloeibaar is wanneer deze het lichaam binnendringt. Gastro-intestinale bijwerkingen, zoals diarree of misselijkheid, kunnen ook verminderen.

Andere bijwerkingen

 1. Grote doses visolie kunnen leiden tot verhoogde bloedingen. Hoge doses kunnen ook bloed in de urine of neusbloedingen veroorzaken. De Mayo Clinic-website merkt op dat sommige personen allergisch zijn voor vis of visolie en uitslag kunnen krijgen als gevolg van het nemen van visoliesupplementen. MedlinePlus zegt dat het invriezen van visoliecapsules de incidentie van huiduitslag en neusbloedingen als bijwerkingen kan verminderen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407