Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De effecten van een calorierijk dieet

Solutions

 1. Het eten van een calorierijk dieet kan veel effecten op uw lichaam hebben, afhankelijk van het type calorierijk dieet dat u gebruikt. In sommige gevallen kunnen artsen en voedingsdeskundigen calorierijke diëten voorschrijven aan extreem actieve atleten of mensen die moeten aankomen. In die gevallen dienen calorierijke diëten een doel dat kan helpen de gezondheid te verbeteren. Voor een persoon met een gemiddeld metabolisme en activiteitsniveau kunnen calorierijke diëten echter een schadelijk effect hebben, zelfs als u zeer voedzaam voedsel eet.

Gewichtstoename

 1. Een calorie is een maat voor warmte-energie. Calorieën tellen de hoeveelheid energie die voedsel levert aan je lichaam. Je lichaam zet voedsel om in energie via metabolisme. Iedereen heeft een basaal metabolisme, dat is de snelheid waarmee uw lichaam calorieën verbrandt om de dagelijkse levensprocessen zoals circulatie, groei, celherstel en ademhaling te ondersteunen. Twee andere factoren bepalen hoeveel calorieën je lichaam verbrandt. De eerste, thermogenese, is de hoeveelheid energie die je lichaam verbruikt om het voedsel dat je eet te verteren en te verwerken. De tweede factor is uw lichamelijke activiteitsniveau. Hoe sedentair je bent, hoe minder calorieën je lichaam verbruikt in activiteit. Gewichtstoename door een calorierijk dieet is een functie van de thermodynamica. Als je meer calorieën eet dan je verbrandt via het dagelijks leven, thermogenese en lichamelijke activiteit, dan zul je aankomen.

Veranderingen in lichaamssamenstelling

 1. Als u een calorierijk dieet eet met meer calorieën dan u verbrandt, dan moet uw lichaam iets doen met de extra energie uit voedsel. Je lichaam heeft twee keuzes. Het kan de energie afscheiden of opslaan in vetcellen voor toekomstig gebruik. Volgens Gary Taubes, auteur van 'Good Calories: Bad Calories', kiest je lichaam wanneer insuline aanwezig is, vetopslag omdat insuline een opslaghormoon is dat ongebruikte brandstof naar vetcellen begeleidt. Het resultaat is een toename van het percentage lichaamsvet.

Verhoogd risico op bepaalde ziekten

 1. Om een ​​calorierijk dieet te eten, moet u voedsel met veel calorieën consumeren of zeer grote hoeveelheden voedsel met weinig calorieën eten. Beide soorten eten plaatsen veel stress op het lichaam. Calorierijke voedingsmiddelen bevatten meestal veel vetten en / of suikers. Hoge inname van deze voedingsmiddelen verhoogt uw risicofactoren voor type 2 diabetes, hartaandoeningen en bepaalde vormen van kanker. Het eten van een grote hoeveelheid voedsel benadrukt je spijsverteringsprocessen. Muis- en apenstudies, gepubliceerd in het januari 2009 nummer van Toxicologic Pathology, leveren enig bewijs dat de stress op het lichaam door het eten van veel calorieën de levensduur kan verminderen, en het beperken van calorieën kan het verhogen.

 2. Om een ​​calorierijk dieet te eten, moet u calorierijk voedsel consumeren of zeer grote hoeveelheden caloriearm voedsel eten. Beide soorten eten plaatsen veel stress op het lichaam. Calorierijke voedingsmiddelen bevatten meestal veel vetten en / of suikers. Hoge inname van deze voedingsmiddelen verhoogt uw risicofactoren voor type 2 diabetes, hartaandoeningen en bepaalde vormen van kanker. Het eten van een grote hoeveelheid voedsel benadrukt je spijsverteringsprocessen. Muis- en apenstudies, gepubliceerd in het januari 2009 nummer van Toxicologic Pathology, leveren enig bewijs dat de stress op het lichaam door het eten van veel calorieën de levensduur kan verminderen, en het beperken van calorieën kan het verhogen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407