Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De effecten van moutdranken op de bloeddruk

Squid Ink gebruiken

 1. Een moutdrank is een alcoholische of niet-alcoholische gefermenteerde drank gemaakt van gerst. Moutdranken zijn bier, bier, stout en porter. Een ijzig glas bier op een warme dag kan je afkoelen, maar het kan ook je bloeddruk verhogen. Mannen met hypertensie hebben daarentegen ook positieve effecten laten zien als ze met mate bier drinken.

Verhoogde bloeddruk

 1. Bier drinken veroorzaakt een stijging van de bloeddruk, volgens de Dr. Sheldon G. Sheps, hypertensie-specialist bij de Mayo Clinic. Dit kortetermijneffect is tijdelijk voor gematigde drinkers. Binge drinken of meer dan drie bieren per dag drinken kan leiden tot langdurige bloeddrukverhogingen. Dit effect geldt voor moutdranken of alcoholische dranken. Bier heeft calorieën en kan gewichtstoename veroorzaken, wat een andere risicofactor is voor hoge bloeddruk. Een studie door R.R. Zilkens, gepubliceerd in het mei 2005 nummer van "Hypertensie," testte bloeddrukniveaus bij gezonde mannen met normale bloeddruk voor en na het drinken van bier. Ze merkten verhoogde bloeddrukniveaus op nadat de mannen het bier dronken. Dit was een tijdelijk effect en gold ook voor mannen die wijn dronken.

Positieve effecten op hypertensie

 1. Wetenschap kan soms tegenstrijdig lijken. Allison Van Dusen merkte in 'Forbes' in maart 2008 op dat mannen met hoge bloeddruk een lager risico hadden op fatale en niet-fatale hartaanvallen als ze matig dronken. Dit komt deels omdat het drinken van bier, of elke alcoholische drank, met mate high-density lipoproteïne of HDL verhoogt, ook bekend als de goede cholesterol.

Algemene gezondheidsvoordelen

 1. Het drinken van moutdranken met mate kan een algemeen gezondheidsvoordeel hebben. Hoewel binge of zwaar drinken geen gunstige effecten heeft op de bloeddruk of de algehele gezondheid, kan het drinken van bier met mate verschillende voordelen hebben. Matig bier drinken helpt het risico op hartaandoeningen, spijsverteringsaandoeningen, stress, depressie te verminderen en kan zelfs helpen om langer te leven, volgens David J. Hanson, Ph.D., van de New York State University in Potsdam. Maar uit voorzorg wordt het afgeraden om te beginnen met drinken als u nog geen alcohol drinkt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407