Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondheid van nachtbrakers kan baat hebben bij 'eenvoudige' routinematige aanpassingen

De gezondheid van nachtbrakers kan baat hebben bij 'eenvoudige' routinematige aanpassingen

 1. Uit onderzoek van eerder dit jaar bleek dat nachtbrakers - mensen die van nature late uren houden - dagelijks een effect ervaren dat vergelijkbaar is met jetlag.

 2. Dit gebeurt, althans gedeeltelijk, omdat ze moeten voldoen aan de eisen van een wereld die we hebben gecreëerd voor 'ochtendmensen', waarin 9 tot 5 banen standaard zijn, en er is de verwachting dat mensen vooral 's ochtends moeten werken.

 3. Andere studies hebben gesuggereerd dat nachtbrakers een hoger risico hebben dan ochtendmensen van diabetes en dat ze ook meer kans hebben om hartaandoeningen te ontwikkelen.

 4. Een team van onderzoekers van de universiteiten van Birmingham en Surrey in het Verenigd Koninkrijk en Monash University in Melbourne, Australië, betoogt dat nachtbrakers misschien slechts in staat om hun gezondheidsrisico's te minimaliseren.

 5. Voor hun onderzoek rekruteerden de onderzoekers 22 gezonde vrijwilligers met nachtuilgewoonten. Ze hadden een gemiddelde bedtijd van 2.30 uur en een gemiddelde wektijd van 10.15 uur

 6. "Onze onderzoeksresultaten benadrukken het vermogen van een eenvoudige niet-farmacologische interventie om 'nachtbrakers' in fase te brengen, negatieve elementen van geestelijke gezondheid en slaperigheid te verminderen en piekprestatietijden in de echte wereld te manipuleren. , "zegt hoofdonderzoeker Elise Facer-Childs, Ph.D.

 7. Het team presenteert de bevindingen van het onderzoek in een speciale paper die verschijnt in het tijdschrift Sleep Medicine.

4 wijzigingen om de prestaties van nachtbrakers te verbeteren

 1. "Als je een laat slaappatroon hebt, sta je op gespannen voet met de standaard maatschappelijke dagen, wat kan leiden tot een reeks nadelige resultaten - van slaperigheid overdag tot een slechter geestelijk welzijn," legt de studie uit co-auteur Andrew Bagshaw, Ph.D.

 2. Om deze reden wilden de onderzoekers nagaan of het implementeren van enkele eenvoudige levensstijlveranderingen individuen in staat zou stellen hun slaappatroon aan te passen. Ze wilden ook zien of het de nadelige effecten kon verminderen die de mismatch tussen het lichaamsklokritme en het ritme van de moderne samenleving op de gezondheid kan hebben.

 3. Daartoe vroeg het team de 22 deelnemers om gedurende 3 weken bepaalde veranderingen in levensstijl aan te brengen. Deze wijzigingen omvatten:

 4. "We wilden kijken of er eenvoudige dingen waren die mensen thuis konden doen om dit probleem op te lossen", zegt Bagshaw, eraan toevoegend dat de aanpak van de studie succesvol was, waardoor mensen gemiddeld slaap en word ongeveer 2 uur vroeger wakker dan voorheen. "

 5. Na de interventie van 3 weken vertoonden de vrijwilligers in de ochtend verbeteringen in zowel cognitieve prestaties, met een toename van de reactietijd en fysieke vorm, met verbeterde gripsterkte. Ze meldden ook dat ze 'piek' prestatievermogen 's middags bereikten in plaats van' s avonds zoals voor de studie.

 6. Bovendien meldden de deelnemers een afname van gevoelens van depressie en stress, evenals van slaperigheid overdag.

 7. "[!De interventie

 8. , Vervolgt de onderzoeker, "we moeten nu begrijpen hoe gewone slaappatronen verband houden met de hersenen, hoe dit verband houdt met geestelijk welzijn en of de interventies leiden tot langdurige veranderingen."

 9. Voorlopig beweren de onderzoekers dat deze eenvoudige aanpassingen mensen met een natuurlijke lichaamsklok die niet overeenkomt met het normale werkschema van 9 tot 5 kunnen toelaten om zowel hun prestaties als hun welzijn te verbeteren.

 10. "Het opzetten van eenvoudige routines kan 'nachtbrakers' helpen hun lichaamsklokken aan te passen en hun algehele fysieke en mentale gezondheid te verbeteren. Onvoldoende slaapniveaus en circadiane verkeerde uitlijning kunnen veel lichamelijke processen verstoren, waardoor we risico op hart- en vaatziekten, kanker en diabetes. "

 11. "Als je een laat slaappatroon hebt, sta je op gespannen voet met de standaard maatschappelijke dagen, wat kan leiden tot een reeks nadelige resultaten - van slaperigheid overdag tot een slechter geestelijk welzijn," legt de studie uit co-auteur Andrew Bagshaw, Ph.D.

 12. Om deze reden wilden de onderzoekers nagaan of het implementeren van enkele eenvoudige levensstijlveranderingen individuen in staat zou stellen hun slaappatroon aan te passen. Ze wilden ook zien of het de nadelige effecten kon verminderen die de mismatch tussen het lichaamsklokritme en het ritme van de moderne samenleving op de gezondheid kan hebben.

 13. Daartoe vroeg het team de 22 deelnemers om gedurende 3 weken bepaalde veranderingen in levensstijl aan te brengen. Deze wijzigingen omvatten:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407