Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondheidsvoordelen van geroosterde gerstthee

Waarschuwingen

 1. Personen die geïnteresseerd zijn in dranken met therapeutische eigenschappen kunnen geïntrigeerd zijn door geroosterde gerstthee, in het Japans bekend als mugicha of in het Koreaans als boricha. Gerst thee is verkrijgbaar in losse granen, theezakjes of bereide theedranken. Het wordt traditioneel gebruikt voor ontgifting, om de spijsvertering te verbeteren en voor urineweginfecties, onder andere toepassingen. Hoewel dit gebruik niet is bewezen door wetenschappelijk onderzoek, heeft gerstthee andere gezondheidsbevorderende eigenschappen.

Antibacteriële

 1. Geroosterde gerstthee interfereert met de absorptie van orale streptokokken, stelt het december 2006 nummer van het "Journal of Agriculture and Food Chemistry." Italiaanse onderzoekers hebben voorbehandelde keramische kralen blootgesteld die tandglazuur nabootsen aan bacteriën en de thee in verschillende combinaties, en ontdekten dat de thee bacteriële kolonisatie en adhesie remde. Onderzoekers merkten op dat een chemische stof bekend om zijn anti-kleefeigenschappen afwezig was in gerstthee die niet werd geroosterd.

Antioxidant

 1. Gerstthee heeft antioxiderende eigenschappen, merkt het december 2004-nummer van "Bioscience, Biotechnology and Biochemistry" op. Een team van Japanse onderzoekers van Shizuoka University analyseerde de chemische componenten van gerstthee en hun effecten op peroxynitriet. Dit instabiele oxidatiemiddel kan leiden tot celdood en gezondheidscomplicaties, waaronder cardiovasculaire, inflammatoire en neurodegeneratieve ziekten, legt nature.com uit. Het onderzoeksteam heeft de aanwezigheid van 10 chemicaliën in gerstthee bepaald die de peroxynitriet konden opruimen of vernietigen.

Antistollingseigenschappen

 1. Gerstthee verbetert de vloeibaarheid van het bloed, volgens het aprilnummer van het "Journal of Nutritional Science and Vitaminology." Hoge viscositeit van het bloed kan leiden tot verminderde bloedcirculatie en gerelateerde gezondheidsstoornissen. Japanse onderzoekers die voor de Kagome Company werken, ontdekten dat de vloeibaarheid van het bloed direct toenam in evenredigheid met de aanwezigheid van alkylpyrazine, een stof die smaak geeft aan hun thee.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407