Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De ontstekingsremmende, jodiumrijke kracht van kelp

Pannenkoeken met weinig koolhydraten maken

 1. Zeewier: het is niet alleen meer voor sushi. In feite heeft kelp, een vorm van zeewier, zijn weg gevonden naar keukens van gezondheidsbewuste mensen over de hele wereld - en dat is prima met mij.

 2. Door velen beschouwd als een superfood vanwege de grote verscheidenheid aan voedingsstoffen, is kelp al eeuwenlang een hoofdbestanddeel van verschillende Aziatische culturen. Hoewel de populariteit ervan in de westerse wereld een recenter evenement is, worden steeds meer mensen de vele voordelen van deze groente ontdekt, maar het wordt ook snel een onderdeel van een gezond, uitgebalanceerd dieet voor een groot aantal Amerikanen.

 3. Dit zeewier is effectief in gewichtsverlies, ondersteunt de schildkliergezondheid, heeft bewezen het risico op vele vormen van kanker te verminderen en houdt zelfs uw botten sterk. Maak kennis met de kracht van machtige kelp.

Top 7 voordelen van de kelp

 1. Van bepaalde soorten kelp is aangetoond dat ze ontstekingsremmende eigenschappen hebben (en als antioxidanten dienen), wat betekent dat ze de algehele ontsteking in uw lichaam helpen verminderen, wat op zijn beurt de kans op ziekte vermindert. (12) Van fucoidan, gevonden in kelp, is ook aangetoond dat het werkt als een ontstekingsremmer en ook om het cholesterolgehalte in het bloed te verbeteren, verantwoordelijk voor hartaandoeningen. (13)

 2. Loopt u risico op osteoporose of andere botziekten? Kelp kan daar ook bij helpen! Ten eerste is het een rijke bron van vitamine K - je krijgt bijna een kwart van de dagelijks aanbevolen inname van vitamine K in slechts één portie. Een van de vele voordelen van vitamine K is de rol bij het creëren van dichtere botten die niet zo gemakkelijk bezwijken aan artritis en osteoporose. Het is ook de moeite waard om op te merken dat als je de laatste tijd antibiotica hebt gebruikt, je misschien je vitamine K-inname moet verhogen om vitamine K-tekort te voorkomen.

 3. Mensen die bloedverdunnende medicijnen gebruiken, moeten echter extra vitamine K vermijden, omdat dit de werking van de medicijnen kan beïnvloeden.

 4. Fucoidan draagt ​​ook bij aan gezonde botten. Fucoidan met laag molecuulgewicht helpt leeftijdgerelateerd botverlies te voorkomen en verbetert de mineraaldichtheid in botten. (14)

 5. Weet je of je genoeg jodium eet? Dat is een belangrijke vraag, omdat jodiumrijk voedsel je helpt beschermen tegen een gevaarlijk tekort. Jodium is een vitale voedingsstof die helpt bij het ondersteunen van een gezonde schildklier, beschermt tegen bepaalde soorten kanker, bevordert een gezonde groei en ontwikkeling bij baby's en kinderen en helpt zelfs bij het behoud van een gezond brein.

 6. Omdat kelp een extreem hoog jodiumgehalte bevat (tot 2984 microgram in sommige variëteiten), is het een van de beste manieren om een ​​gezond jodiumniveau te behouden. Gepoederde kelp is gebruikt voor de behandeling van hypothyreoïdie bij patiënten met ernstige motorische verstandelijke beperkingen, die een zeer hoog risico op jodiumtekort lopen. (1)

 7. Kelp is niet alleen een voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen dat gunstig is voor elk dieet, maar het heeft ook specifieke vetbestrijdende eigenschappen. Van een eiwit dat voorkomt in de meeste variëteiten, bekend als fucoxanthine, is aangetoond dat het vetweefsel aanzienlijk vermindert - een van de redenen waarom ik het aanbeveel als een gezond supplement voor gewichtsverlies. (2) Een studie uit Moskou heeft ook aangetoond dat een combinatie van granaatappelzaadolie met fucoxanthine gewichtsverlies en een verhoogde leverfunctie bevorderde. (3)

 8. Een andere manier om kelp te helpen bij het afvallen is door de aanwezigheid van bepaalde moleculen die alginaten worden genoemd. Deze alginaten komen vaker voor in sommige soorten kelp dan in andere. Eén studie bestudeerde het effect van kelp op lipase van de alvleesklier en ontdekte dat de consumptie dit proces verminderde waardoor de alvleesklier vet overwerkt en teveel in het lichaam opslaat. In plaats daarvan was dit zeewier een vitale factor bij het helpen van het lichaam om vet via uitwerpselen af ​​te voeren, in plaats van grote hoeveelheden te absorberen. (4) Dit betekent in wezen dat het als een lipaseremmer wordt beschouwd.

 9. Degenen die risico lopen op diabetes of die diabetes hebben, kunnen kelp ook een welkome aanvulling op hun dieet voor diabetici vinden. Een Koreaanse studie gepubliceerd in Nutrition Research and Practice ontdekte dat kelpconsumptie de bloedsuikerspiegel aanzienlijk verbeterde, de glykemische controle positief beïnvloedde en de antioxidatieve enzymactiviteiten verhoogde bij patiënten met diabetes type II. (5)

 10. Er is een krachtige voedingsstof gevonden in veel soorten kelp die onder andere effectief is gebleken tegen bloedgerelateerde problemen. Het heet fucoidan.

 11. Fucoidan heeft bewezen effectief te zijn bij het voorkomen van bloedstolsels die kunnen leiden tot gevaarlijke gezondheidsproblemen, waaronder een beroerte en een hartaanval. Het is zelfs zo effectief dat onderzoekers het noemen als potentieel om te worden gebruikt als een oraal antitrombotisch middel, waardoor de behoefte aan medicijnen op recept mogelijk wordt om stollingsproblemen te behandelen. (6) Dit kan met name relevant zijn voor diegenen die lijden aan of risico lopen op diabetes, omdat een veel voorkomende complicatie van diabetes overmatige stolling omvat - waardoor dit bruine zeewier een dubbele whammy is voor diabetes.

 12. Fucoidan beschermt ook cellen in uw lichaam tegen ischemische schade, wat betekent schade veroorzaakt door onjuiste niveaus van bloedtoevoer naar bepaalde delen van het lichaam. (7)

 13. Meerdere voedingsstoffen in kelp werken samen om u te beschermen tegen kanker. De aanwezigheid van fucoxanthine bleek effectief te zijn tegen een aantal soorten prostaatkanker. Bovendien kan fucoxanthine helpen bij het verwijderen van medicijnresistentie bij kankerpatiënten die gevaarlijke chemotherapiebehandelingen ondergaan, waardoor de hoeveelheid schadelijke medicijnen die in het systeem worden geïntroduceerd om kanker te behandelen, wordt verminderd. (8) Hoewel mijn aanbeveling in het algemeen is om traditionele kankerbehandelingen te vermijden, is de impact nog steeds aanzienlijk voor velen die ervoor kiezen die weg te volgen.

 14. Echter, als het gaat om kankerbestrijdende voedingsstoffen, wint fucoidan de eerste plaats. Studies over fucoidan hebben aangetoond dat het ervoor zorgt dat kankercellen afsterven (een proces dat bekend staat als "apoptose") bij leukemie, dikke darm, borst- en longkanker. (9, 10, 11) Het is de combinatie van fucoidan en fucoxanthine die deze zeegroente tot een van de meest effectieve kankerbestrijdende voedingsmiddelen maakt.

 15. Als algemene verdediging tegen de meeste ziekten, raad ik altijd aan een dieet te volgen dat rijk is aan ontstekingsremmende voedingsmiddelen. Ontsteking is de oorzaak van de meeste ziekten en de hypothese is dat chronische ontsteking kan worden veroorzaakt door een overactief immuunsysteem, dat het lichaam overspoelt met gevaarlijke hormonen.

Kelp-voedingsfeiten

 1. Dus, wat is dit superfood precies? Kelp behoort tot de bruine algenklasse (Phaeophyceae) en is specifiek in de volgorde Laminariales. Er zijn waarschijnlijk ongeveer 30 variëteiten of "geslachten" opgenomen in de algemene classificatie van kelp.

 2. Zichtbaar is het een groot zeewier dat groeit in ondiepe, onderwaterbossen. Het wordt vaak omringd door een overvloed aan zeedieren en planten en is naar schatting tussen de 5 miljoen en 23 miljoen jaar geleden verschenen. Om te groeien, vereist kelp voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen tussen 43 en 57 graden Fahrenheit. Het staat bekend om zijn snelle groeisnelheid, omdat sommige variëteiten binnen 24 uur anderhalve voet kunnen groeien en uiteindelijk een hoogte bereiken van maximaal 260 voet.

 3. Bij de meeste variëteiten is het lichaam gemaakt van platte, bladachtige structuren die bekend staan ​​als bladen. Bladen komen uit lange "stengel" structuren, stelen. Ten slotte dient de "holdfast" als de wortels van de kelp en verankert deze aan de oceaanbodem.

 4. De grootste producent van commerciële kelp is momenteel het land van China. Het wordt snel een populair voedingsvoer en dat is logisch als je de ongelooflijke voedingswaarde in slechts één portie ziet.

 5. Een portie rauwe kelp (ongeveer 28 gram) bevat ongeveer: (15)

 6. Het is mogelijk dat oude mensen uit Azië een "kelp snelweg" volgden tijdens hun migratie naar Amerika. Er is een consequent dichte lijn van kelpbossen die zich uitstrekken van Japan, voorbij Siberië, naar Alaska en vervolgens langs de kustlijn van Californië. Vanwege het overvloedige leven in zee en de voedingsstoffen in kelpbossen, hadden oude kolonisten tussen eilanden kunnen varen en van het zeewier als voeding en als vis kunnen profiteren. (16)

 7. In de 19e eeuw werd het woord "kelp" uitwisselbaar gebruikt met verbrand zeewier om natriumcarbonaat te maken, ook bekend als natriumbicarbonaat. Het meest gebruikelijke gebruik van deze as is als waterontharder.

 8. Kombu is een specifieke verscheidenheid aan kelp die zeer veel voorkomt in Japans, Chinees en Koreaans eten. Het woord "kelp" wordt in het Chinees ook gebruikt als jargon om te verwijzen naar een persoon die wegmigreerde van zijn of haar familie en vervolgens terugkeerde en nog steeds werkloos is.

Kelp vinden en voorbereiden

 1. Of u nu in de buurt van de oceaan woont, u kunt profiteren van de voordelen van deze zeegroente. Je kunt gedroogde kelp kopen bij de meeste supermarkten die hele voedingsmiddelen vervoeren, en ik raad aan om te zoeken naar biologische variëteiten van vertrouwde bedrijven.

 2. Een heerlijke manier om het te gebruiken is als noodlesubstituut in soepen. Sommige winkels bieden ook kelp-hagelslag die je kunt gebruiken om zout of andere kruiden op salades te vervangen.

 3. Als u geïnteresseerd bent om de zuinige route te volgen en zelf te zoeken, is het mogelijk als u in de buurt bent van koele, schone, noordelijke wateren. Je moet nooit het zeewier plukken dat nog aan het bos vastzit, maar het liever bij eb plukken als het eenmaal is gewassen tot aan de kust. Het is ook belangrijk om te onthouden om het nooit in de buurt van chemische fabrieken of plaatsen waar industrieel of radioactief afval zou kunnen bestaan ​​te plukken, omdat het mineralen kan absorberen uit het water waarin het groeit.

 4. Je kunt deze zeegroente ook in supplementvorm vinden, maar wees heel voorzichtig. Supplementen mogen alleen worden gekocht bij zeer vertrouwde, gevestigde bronnen om op betrouwbare wijze voedingswaarde van die supplementen te krijgen. Het is altijd beter om je voedingsstoffen te eten.

 5. Ik gebruik graag kelp in soepen. Een gezond recept dat ik onlangs heb gevonden, is dit voor romige wortelsoep, hoewel ik de aanbevolen sojamelk zou vervangen door amandelmelk. Met hartgezonde en kankerbeschermende prei en wortelen is het een heerlijke manier om je lichaam goed te behandelen.

 6. Nog een warm recept met kelp is een lekkere roerbak van Kelp met rijst die ook goed is voor je maag.

 7. Als u 's ochtends iets wilt proberen om uw dagelijkse dosis kelp te krijgen, probeer dan een Kelp and Kale Smoothie. Dit recept bevat naast bananen en veenbessen ook boerenkool voor een voedzame traktatie met ontbijt.

 8. Elke keer dat u zeegroenten consumeert, is het belangrijk om biologisch te kopen vanwege hun vermogen om alle mineralen in het water om hen heen op te nemen. Het is mogelijk om te worden blootgesteld aan zware metalen uit kelp verkregen van een onbetrouwbare bron.

 9. Een andere potentiële zorg met betrekking tot kelp is de mogelijkheid om jodium te veel te consumeren. Hoewel jodium ongelooflijke gezondheidsvoordelen heeft, kan te veel ervan leiden tot problemen zoals hyperthyreoïdie en bepaalde schildklierkanker. Als u risico loopt op deze aandoeningen, moet u uw kelpinname matigen tot lage niveaus.

 10. Zoals ik al eerder zei, raad ik ook aan om kelp te eten in plaats van het in supplementvorm te nemen. Supplementen van zeegroenten kunnen inconsistent zijn in hun voedingswaarde.

 11. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407