Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De top 101 kruiden en specerijen voor genezing

Broodvruchtgeschiedenis en interessante feiten

 1. Wist u dat er meer dan honderd kruiden en specerijen kunnen worden geconsumeerd of lokaal gebruikt voor genezing? Deze natuurlijke voedingsmiddelen hebben een aantal gunstige eigenschappen en werken om ontstekingen te verminderen, de gezondheid van uw hart te verbeteren, uw immuunsysteem te stimuleren en zelfs kanker te voorkomen en te bestrijden. Met zoveel natuurlijke remedies tot uw beschikking, neemt de behoefte aan voorgeschreven medicijnen aanzienlijk af.

 2. Op het gebied van kruidengeneeskunde worden in de natuur voorkomende, van planten afkomstige stoffen gebruikt voor de behandeling van ziekten binnen lokale of regionale geneeswijzen. Bekende systemen van kruidengeneeskunde zoals traditionele Chinese geneeskunde en Ayurvedische geneeskunde geloven in het centrale idee dat er nadruk moet worden gelegd op gezondheid in plaats van op ziekte.

 3. Door geneeskrachtige kruiden en specerijen te gebruiken, kunnen mensen gedijen en zich concentreren op hun algehele omstandigheden, in plaats van op een bepaalde aandoening die meestal ontstaat door een gebrek aan evenwicht tussen geest, lichaam en omgeving. Niet alleen zullen deze kruiden en specerijen uw gezondheidsbescherming verbeteren, maar deze kruiden zullen ook het smaakprofiel verbeteren en uw voedsel gewoon beter laten smaken.

 4. Daarom stel ik voor dat u uw kruidenkast volzet en begint te koken met verse kruiden - misschien vermengd met uw eigen kruidenmengsels - die therapeutische componenten bieden waarvan u waarschijnlijk niet wist dat ze er waren . Er zijn ook wat meer obscure kruiden en specerijen die kunnen worden gevonden in thee-, extract-, capsule- en tabletvormen om specifieke aandoeningen te verlichten, van onvruchtbaarheid en menopauze symptomen tot diabetes, leverziekte en cognitieve achteruitgang. De mogelijkheden zijn onbegrensd!

101 Kruidenkruiden voor het genezen van het lichaam

 1. Laurierblaadjes komen van de oude boom Laurus nobilis, en het wordt vaak in de keuken gebruikt vanwege zijn onderscheidende hartige smaak. Laurier heeft antimicrobiële, schimmelwerende en antioxiderende eigenschappen. Het kan worden gebruikt om kanker te bestrijden, de insulinefunctie te verbeteren, het cholesterolgehalte te verbeteren, candida te voorkomen, roos te behandelen, huidinfecties te verbeteren en wondgenezing te ondersteunen. (10)

 2. Berberine is een natuurlijke alkaloïde die voorkomt in een verscheidenheid aan traditionele kruiden, waaronder berberis, goldenseal en kurkuma. Het wordt verkocht als een extract dat kan worden gebruikt om bacteriën te bestrijden en helpt aandoeningen te behandelen die conventioneel met antibiotica worden behandeld. Berberine werkt ook als een natuurlijke remedie voor diabetes, hoog cholesterol, hartaandoeningen, obesitas, de ziekte van Alzheimer, longontsteking, SIBO en kanker. (11)

 3. De wortels en wortelstokken van zwarte cohosh, een bloeiende plant afkomstig uit Noord-Amerika, worden gebruikt om een ​​aantal hormonale problemen te behandelen of te verlichten, waaronder overgangsverschijnselen zoals opvliegers, slaapproblemen en botverlies . Black cohosh biedt een veilig alternatief voor hormoonvervangingstherapie, die vaak wordt gebruikt voor verlichting van de menopauze, en het kan ook vrouwen helpen PCOS te beheren en vleesbomen te behandelen. (12)

 4. Zwarte bes is een kleine struik die tot de kruisbessenfamilie van planten behoort. De struik produceert donkerpaarse, voedzame bessen die vol zitten met vitamine C. Deze bessen zijn rijk aan anthocyanen, die veel gezondheidsbevorderende eigenschappen bezitten, waaronder het vermogen om obesitas, hartaandoeningen, kanker en diabetes te voorkomen. Het eten van zwarte bessen kan ook de gezondheid van de ogen bevorderen, ziekteverwekkers en virussen doden en je immuunsysteem stimuleren. (13)

 5. Peurnus boldus, beter bekend als boldo, is een Chileense boom die al duizenden jaren wordt gebruikt om zijn medicinale voordelen. Het is een effectieve antioxidant die kan worden gebruikt om ziekten veroorzaakt door schade door vrije radicalen te voorkomen. Het is bekend dat Boldo gastro-intestinale problemen, blaasinfecties, galstenen en leveraandoeningen verlicht. Het werkt ook als een diureticum, verhoogt de urinestroom en bevordert ontgifting. (14)

 6. Bernagie is een plant die voor medicinale doeleinden wordt gebruikt. De bloemen, bladeren en olie uit de zaden kunnen worden gebruikt om huidaandoeningen zoals eczeem te verbeteren, koorts te verminderen en aandoeningen zoals hoest, reumatoïde artritis en pijn veroorzaakt door ontsteking te verlichten. Bernagie-olie bevat grote hoeveelheden GLA, een type omega-6-vetzuur dat nuttig is voor de behandeling van een breed scala aan gezondheidsproblemen, zoals PMS-symptomen, ADHD, botverlies, hormoononevenwichtigheden, ademhalingsaandoeningen, hartaandoeningen en beroertes. (15)

 7. Bupleurum is een plant die al meer dan 2000 jaar in de traditionele Chinese geneeskunde wordt gebruikt om ontgifting te bevorderen. U kunt ook bupleurum gebruiken om de gezondheid van uw lever te verbeteren, de bijnierfunctie te stimuleren, depressie geassocieerd met PMS of menopauze te behandelen, epileptische aanvallen te verlichten en eierstokkanker te bestrijden. (17)

 8. Burdock is een tweejarige plant in de daisy-familie. De wortel bevat gezondheidsbevorderende antioxidanten, waaronder quercetine, luteoline en fenolzuren. Het kan worden geconsumeerd in poedervorm, vers, gedroogd of theevorm om ontgifting en circulatie te bevorderen, het lymfestelsel te versterken, u te beschermen tegen diabetes en huidaandoeningen zoals acne, eczeem en psoriasis te genezen. Kliswortel wordt ook gebruikt om kanker te bestrijden en artritis te verbeteren. (18)

 9. Calendula is een plant die oraal wordt ingenomen en lokaal wordt gebruikt om een ​​aantal gezondheidsproblemen te behandelen of te verlichten. Het bezit krachtige ontstekingsremmende eigenschappen, helpt de genezing te versnellen, ontspant spierkrampen en verbetert de mondgezondheid. Calendula bevat ook antimicrobiële en antivirale eigenschappen en onderzoek toont aan dat het kan worden gebruikt om irritaties van kankerbehandelingen zoals bestraling en chemotherapie te verlichten. (19)

 10. Kardemom wordt gemaakt van de zaaddozen van verschillende planten in de gemberfamilie. Het is rijk aan fytonutriënten en mangaan en levert 80 procent van uw dagelijkse behoefte aan mangaan met slechts één eetlepel. Het consumeren van gemalen kardemom kan helpen bij het bestrijden van slechte adem en de vorming van gaatjes, het verlagen van uw bloeddruk, het verbeteren van diabetes symptomen, het helpen van uw spijsvertering en het bestrijden van kanker. (20)

 11. Cat's claw is een houten wijnstok die groeit in het Amazone-regenwoud. Het heeft antioxiderende, antivirale, ontstekingsremmende en anti-mutagene eigenschappen. Je kunt kattenklauw in extract-, capsule-, tablet- en theevorm gebruiken om artritis te bestrijden, spijsverteringsproblemen te verbeteren, de immuniteit te verhogen, de bloeddruk te verlagen, DNA-schade te verbeteren en kanker te bestrijden. (21)

 12. Aloë vera bevat vitamines en mineralen die nodig zijn voor de goede werking van alle lichaamssystemen. Het bevat ook enzymen, laxerende verbindingen, ontstekingsremmende vetzuren en wondgenezende hormonen. Aloë vera kan worden gebruikt om huidirritaties, brandwonden, wonden en uitslag te verzachten, koortslippen te behandelen, je haar en hoofdhuid te hydrateren en ontstekingen te verminderen wanneer het lokaal wordt gebruikt. Wanneer het intern wordt ingenomen, werkt aloë vera om constipatie te verlichten, de spijsvertering te bevorderen, uw immuunsysteem te stimuleren en zelfs diabetes-symptomen te verbeteren. (1)

 13. Het zaad en de anijsolie kunnen worden gebruikt om verschillende gezondheidsproblemen te verlichten. Anijs helpt de spijsvertering, werkt als een middel tegen winderigheid en kan worden gebruikt om hoest en verkoudheid te verlichten. Het kan ook de urinestroom verhogen, uw eetlust stimuleren, menstruatieongemakken verlichten, de zin in seks vergroten en de melkproductie verhogen bij vrouwen die borstvoeding geven. (2)

 14. Annatto is afgeleid van de zaden van de achioteboom en wordt vaak gebruikt als kleurstof vanwege de heldere kleur die varieert van geel tot diep oranje. Afgezien van het vermogen om voedsel op natuurlijke wijze te kleuren, bevat annatto ook antimicrobiële eigenschappen en antioxidanten, waardoor het nuttig is voor het doden van bacteriën, het helpen van wondgenezing, het ondersteunen van uw cardiovasculaire en ooggezondheid en het beschermen van uw lever. Sommige mensen hebben een allergie of intolerantie voor annatto, dus voer het langzaam in uw dieet in om ervoor te zorgen dat het geen bijwerkingen veroorzaakt. (3)

 15. Arrowroot is het zetmeel dat wordt verkregen uit de wortelstokken van een meerjarig kruid genaamd Maranta arundinacea. Het kan worden gebruikt om de spijsvertering te ondersteunen, urineweginfecties te behandelen, ziekteverwekkers door voedsel te bestrijden, mondpijn te verlichten en uw immuunsysteem te stimuleren. De beste manier om arrowroot te gebruiken voor genezing is om het inwendig te nemen door het poeder te mengen in sap of een andere drank. (4)

 16. Asafoetida is een harsachtige gom die is afgeleid van de meerjarige venkelplant. U kunt asafoetida in poedervorm gebruiken om congestie op de borst en astma te verlichten, spijsverteringsproblemen zoals PDS, diarree, constipatie en gasvorming te behandelen, uw bloedsuikerspiegel te reguleren en uw bloeddruk te verlagen. Je kunt asafoetida in poedervorm toevoegen aan soepen en stoofschotels, of het kopen als een supplement in tinctuur of capsulevorm. (5)

 17. Ashwagandha is een adaptogeen kruid dat de cortisolspiegel kan verlagen en uw schildklierhormonen in evenwicht kan brengen. Het is ook bewezen effectief bij het ondersteunen van uw bijnierfunctie en helpt u om bijniermoeheid te overwinnen die optreedt wanneer uw bijnieren overbelast raken door stress. Enkele andere voordelen van ashwagandha zijn het vermogen om de gezondheid van je hersenen te ondersteunen, je humeur te verbeteren, je uithoudingsvermogen te vergroten en de proliferatie van kankercellen te remmen. (6)

 18. Astragalus-wortel wordt al duizenden jaren in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt. Het is een adaptogeen kruid dat het lichaam helpt om stress en ziekten te bestrijden. Het verhoogt de gezondheid en functie van uw immuunsysteem, cardiovasculaire en ademhalingssystemen, helpt wonden te genezen, voorkomt diabetes, vertraagt ​​de groei van tumoren en verlicht de symptomen van chemotherapie. De antioxidanten in astragaluswortel helpen u om ziekten en veroudering als gevolg van schade door vrije radicalen te bestrijden. Je kunt astragalus in vele vormen vinden, waaronder als tinctuur, capsule of plaatselijke zalf. (7)

 19. Barberry is een berberine-bevattende plant die wordt gebruikt om infecties te bestrijden vanwege zijn antibacteriële, antischimmel- en antiprotozoale eigenschappen. Barberry kan ook worden gebruikt om diabetes te voorkomen en te behandelen, de spijsvertering te bevorderen, uw lever en galblaas te reinigen en uw cardiovasculaire gezondheid te verbeteren door hypertensie, hartritmestoornissen en ischemische hartziekte te verbeteren. (8)

 20. Basilicum is een aromatisch kruid in de mintfamilie dat ontstekingsremmende, anti-stress- en antibacteriële eigenschappen heeft. Het werkt ook als pijnstiller, bloedvatbeschermer, immuunbooster en kankerbestrijder. Basilicum bevat essentiële oliën die rijk zijn aan antioxidanten en verantwoordelijk zijn voor de vele voordelen van basilicum. (9)

 21. Extracten afgeleid van het haar van het geslacht boswellia bevatten krachtige verbindingen die ontstekingen verminderen, kanker bestrijden en hartziekten voorkomen. Gebruik boswellia-extract om uw immuniteit te verbeteren, artritispijn te verminderen, de genezing te versnellen en auto-immuunziekten te voorkomen. (16)Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407