Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voordelen van honing voor huidverzorging

Verbeterde spijsvertering

 1. Honing, de natuurlijke amberkleurige zoetstof die een vochtige en rijke smaak aan cakes en koekjes geeft, biedt vele voordelen als een chemisch vrij huidverzorgingsproduct. De voordelen van Honey voor huidverzorging werken op verschillende manieren. De chemische samenstelling van honing geeft de stof eigenschappen die de genezing kunnen versnellen en infecties kunnen voorkomen. De gladde, dikke textuur houdt ook vocht dicht bij de huid, waardoor je teint soepel en stralend wordt.

Hydrateert de huid

 1. Honing kan worden gebruikt als onderdeel van een droog huidregime omdat de samenstelling ervan wordt beschreven als een bevochtigingsmiddel. Een bevochtigingsmiddel is een voorwerp of stof die vocht aantrekt en binnenin opgesloten blijft. Het gebruik van een op honing gebaseerd gezichtsmasker is gunstig voor delen van de huid die de neiging hebben om droog of jeukende te worden omdat het vocht aan deze gebieden geeft. Mensen met een vette huid kunnen ook profiteren van honing; de zoetstof kan uw huid helpen vocht en elasticiteit vast te houden zonder deze uit te drogen, zoals sommige conventionele wasbeurten kunnen doen.

Beschermt tegen schade

 1. Honing is een natuurlijke antioxidant, die gunstig is wanneer deze intern wordt ingenomen, maar het biedt ook beschermende voordelen bij topicaal gebruik op de huid. Antioxidanten kunnen interne organen beschermen tegen een soort schade die oxidatieve stress wordt genoemd, die in sommige gevallen tot een betere algehele gezondheid kan leiden. Het Skin Care Resource Center meldt dat huidig ​​onderzoek de effectiviteit van honing als een natuurlijke vorm van zonnebrandcrème heeft bepaald, om de huid te beschermen tegen schade door de zon zoals vroegtijdig rimpelen, een aandoening die bij sommige mensen kan leiden tot huidkanker.

Bevordert wondgenezing

 1. Aan de medische kant van huidverzorging kan honing als wondverband de genezing bevorderen en infecties voorkomen vanwege de natuurlijke antimicrobiële eigenschappen. Volgens de New Zealand Dermatological Society heeft de chemische samenstelling van honing, voornamelijk suikers, wat wordt beschreven als "hoge osmolaliteit". Hoge osmolaliteit bij het verwijzen naar honing betekent dat de suikers op zo'n manier met water omgaan dat micro-organismen zich niet kunnen ontwikkelen. Naast de osmolaliteit van honing wordt, wanneer de zoetstof in contact komt met wondvocht - vloeistoffen die wenen uit zweren of zweren - waterstofperoxide geproduceerd. De vorming van waterstofperoxide kan antibacteriële voordelen bieden voor zwerende gebieden, waardoor de genezing wordt versneld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407