Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Dieetbehandelingsplan gastritis

Hoe om te gaan met onderliggende gezondheidsaandoeningen die een slechte adem veroorzaken

 1. Terwijl indigestie gebruikelijk is voor veel Amerikanen, vooral gezien het standaard Amerikaanse dieet, als je brandende gevoelens in of boven je maag, buikpijn of pijn hebt, misselijk of braakt, of constant boeren , kunt u last hebben van gastritis-symptomen - en dat betekent dat u misschien met het dieetplan voor gastritis wilt beginnen.

 2. Wat is gastritis? Het is een spijsverteringsaandoening die wordt veroorzaakt door schade en ontsteking van het maagslijmvlies, de bekleding van de maag en het maagdarmkanaal. Erosie van de maagwand leidt tot zuur veroorzaakt brandende sensaties en pijn in het spijsverteringsstelsel - en soms malabsorptie van voedingsstoffen. Veel van de symptomen van gastritis zijn vergelijkbaar met symptomen veroorzaakt door maagzweren, hoewel gastritis de neiging heeft alleen de maag te beïnvloeden (in tegenstelling tot zweren, die ook delen van de darmen en slokdarm kunnen beschadigen). Chronische gastritis kan ook ernstiger zijn dan zweren en soms leiden tot complicaties zoals bloedarmoede of zelfs maagkanker.

 3. Het goede nieuws is dat gastritis vaak kan worden behandeld en zelfs kan worden teruggedraaid via gezonde levensstijlveranderingen, te beginnen met uw dieet. Laten we eens kijken hoe uw dieet gastritis beïnvloedt en hoe het gastritis dieetbehandelplan kan helpen bij het behandelen van deze ongemakkelijke, potentieel gevaarlijke aandoening.

Hoe uw dieet bijdraagt ​​aan gastritis

 1. Uw dieet aanpassen is een belangrijke stap bij het genezen van de maagwand en voorkomt dat ontstekingen zich in de eerste plaats ontwikkelen of terugkeren. Dat is waarom u een behandelplan voor gastritis-dieet wilt volgen als u deze aandoening heeft. Acute gastritis en maagzweren verdwijnen meestal binnen enkele weken wanneer iemand de irriterende stoffen verwijdert die maagontsteking en erosie veroorzaken. Studies suggereren dat andere stappen om gastritis en maagzweren te verminderen het beperken of elimineren van het gebruik van niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID's), stoppen met roken, het verlagen van alcoholgebruik, het verminderen van stress en het verbeteren van de immuunfunctie. (1)

 2. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen gastritis-symptomen verergeren en moeten worden vermeden op een gastritis-dieet om de symptomen onder controle te houden terwijl u geneest. Deze omvatten zeer zure voedingsmiddelen, pittige of warme voedingsmiddelen, alcohol, cafeïne en bewerkte / verpakte voedingsmiddelen. (2) Anderzijds kunnen voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels, antioxidanten zoals vitamine C, elektrolyten zoals magnesium en calcium, vitamine B12, probiotica en omega-3-vetzuren de ontsteking helpen verminderen en de spijsvertering bevorderen.

 3. Een genezend gastritisdieet met voornamelijk groenten, fruit, hoogwaardige eiwitten en gezonde vetten kan helpen bij het beheersen van pijnlijke symptomen, stelt u in staat een gezond gewicht te behouden en tekorten aan kritieke vitamines, mineralen te voorkomen en antioxidanten die kunnen leiden tot verdere complicaties op de weg.

 4. Feiten over gastritis:

Gastritis Dieet Plan Natuurlijke behandelingen

 1. Elke persoon met gastritis of maagzweren reageert verschillend op verschillende voedingsmiddelen, dus het is het beste om een ​​eliminatiedieet te proberen om uw gastritis-dieet op gang te brengen om te testen welke voedingsmiddelen u het ergst kunnen veroorzaken pijn of hulp bieden verlichting. Probeer eerst alle gangbare trigger-voedingsmiddelen die hieronder worden beschreven, voor een periode van tijd, zoals enkele weken, te verwijderen en dan kunt u één voedsel per keer toevoegen om de effecten ervan te testen.

 2. Door geleidelijk slechts één of twee trigger-voedingsmiddelen in uw dieet te introduceren, kunt u zien of ze op lange termijn moeten worden vermeden of niet om uw symptomen onder controle te houden.

 3. Om de meeste voordelen te halen uit het volgen van een dieetplan voor gastritis, gebruikt u deze tips om de symptomen te beheersen:

 4. Om gastritispijn te stoppen en uw risico op herhaling te verminderen, zijn hier de voedingsmiddelen die deskundigen u adviseren te vermijden en te consumeren volgens het dieetplan voor gastritisdieet:

 5. Voedingsmiddelen om gastritis te verergeren

 6. Te consumeren voedingsmiddelen die u helpen gastritis te overwinnen

De oorzaken van symptomen van gastritis

 1. De meest voorkomende symptomen van gastritis zijn: (13)

 2. Wat veroorzaakt gastritis?

 3. Gastritis wordt veroorzaakt door ontsteking van de maag en erosie van de beschermende bekleding van de maag. De spijsvertering van het voedsel dat je eet, begint eerst in je mond, voordat gedeeltelijk verteerd voedsel zich naar je maag begeeft, waar ze bedekt zijn met zuren en enzymen. Elke keer als je iets eet, pompt je maag zuren uit die eigenlijk sterk genoeg zijn om schade aan de bekleding van je maag-darmkanaal te veroorzaken - normaal worden deze zuren echter gebufferd door een speciaal soort slijm dat de effecten van de zuren blokkeert.

 4. Sponsachtige slijmvliezen en beschermt de maagwand en bouwt een afweer op tegen de pijnlijke effecten van zuren, dus wanneer de slijmproductie om een ​​of andere reden afneemt, brandende sensaties en maagzweren in de spijsverteringsstelsel worden meestal ervaren. Er zijn een aantal verschillende onderliggende redenen dat ontsteking in de maag ontstaat en de slijmproductie is veranderd.

 5. Risicofactoren voor gastritis zijn onder meer:

 6. Gastritis is een spijsverteringsaandoening die wordt veroorzaakt door schade en ontsteking van het maagslijmvlies, het slijmvlies van de maag en het maagdarmkanaal. Erosie van de maagwand leidt tot zuur veroorzaakt brandende sensaties en pijn in het spijsverteringsstelsel - en soms malabsorptie van voedingsstoffen.

 7. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen de symptomen van gastritis verergeren en moeten worden vermeden om de symptomen onder controle te houden terwijl u geneest. Deze omvatten zeer zure voedingsmiddelen, pittige of warme voedingsmiddelen, alcohol, cafeïne en bewerkte / verpakte voedingsmiddelen, en deze voedingsmiddelen zijn degenen die u wilt vermijden op een gastritisdieet. Aan de andere kant kunnen voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels, antioxidanten zoals vitamine C, elektrolyten zoals magnesium en calcium, vitamine B12, probiotica en omega-3-vetzuren de ontsteking helpen verminderen en de spijsvertering bevorderen, daarom moeten ze worden opgenomen in een gastritis dieet behandelplan.

 8. Een genezend gastritisdieet met voornamelijk groenten, fruit, hoogwaardige eiwitten en gezonde vetten kan helpen bij het beheersen van pijnlijke symptomen, stelt u in staat een gezond gewicht te behouden en tekorten aan kritieke vitamines, mineralen te voorkomen en antioxidanten die kunnen leiden tot verdere complicaties op de weg.

 9. Elke persoon met gastritis of maagzweren reageert verschillend op verschillende voedingsmiddelen, dus het is het beste om een ​​eliminatiedieet te proberen om te testen welke voedingsmiddelen de neiging hebben u de ergste pijn te bezorgen of hulp te bieden. Probeer eerst alle gangbare trigger-voedingsmiddelen die hieronder worden beschreven, voor een periode van tijd, zoals enkele weken, te verwijderen en dan kunt u één voedsel per keer toevoegen om de effecten ervan te testen.

 10. Nog meer tips bij het volgen van een gastritisdieet zijn kleinere maaltijden eten, te dicht bij het slapen gaan eten, voldoende water drinken, stress verminderen, stoppen met roken, blootstelling aan toxines verlagen en nuttige supplementen nemen.

 11. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n enigma, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407