Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Een gezond maaltijdplan voor dansers

Maaltijden en snacks voor het slapengaan

 1. Dansers zien er willowy en zonder botten uit, maar hun unieke gratie vereist ongelooflijke kracht en vaardigheid om te bereiken. Uren fysiek afmattend trainen, repetities en uitvoeringen vereisen een dieetplan voor dansers: serieuze voeding, voldoende calorieën om energie te behouden en de juiste combinatie van aminozuren om overbelaste spieren op te bouwen en te repareren. Gelukkig liggen de dagen van de ondervoede "Baby Ballerinas" van George Ballanchine ver achter de danswereld. Sterk is de nieuwe magere, dus eet met zoveel plezier als jij entrechat en jete.

Voedingsbehoeften van dansers

 1. Dansers van alle soorten, van balzaal en ballet tot hiphop, swing, verstopping en etnische of tribale, besteden allemaal veel energie en stellen extra eisen aan hun lichaam, net als elke andere atleet doet. Zoals bij elk gezond dieet, hoe gevarieerder, hoe beter. Veel eten kan contra-intuïtief zijn voor mensen die een bepaalde fysieke esthetiek willen bereiken, maar onderzoekers van de Florida State University ontdekten dat dansers die meer calorieën en grotere hoeveelheden eiwit innamen, eigenlijk minder lichaamsvet hadden dan dansers die vooral op koolhydraten vertrouwden en vetten in hun ballerina-dieet.

 2. Dansers kunnen tussen de 500 en 600 calorieën verbranden in een enkele danssessie van 90 minuten en kunnen tot 2 procent van hun totale lichaamsgewicht in water uitzweten, volgens de experts van de Northwestern University's Dansgeneeskunde programma. Dit betekent dat je calorie-inname hoger moet zijn dan die van je beste vriend wiens belangrijkste activiteiten tussen lessen lopen en studeren zijn. Je moet ook veel meer water innemen om gehydrateerd te blijven, wat je risico op letsel vermindert.

Gezond eten voor dansers

 1. Koolhydraten zijn de belangrijkste energiebron van je lichaam, dus de dansvoedingsdeskundigen van Just for Kix adviseren dat ten minste de helft van elke maaltijd koolhydraten moet zijn. Deze omvatten volle granen, zuivelproducten, fruit, groenten en kleine hoeveelheden aardappelen en rijst. De volgende stap in uw balletdanserdieet is eiwit, dat afkomstig is van bonen, rundvlees, zuivelproducten, eieren, noten, varkensvlees en gevogelte. Eiwit is nodig om spieren op te bouwen en te herstellen, en de complete aminozuren die het bevat, zijn nodig voor gezonde rode bloedcellen.

 2. Volgende op de lijst zijn gezonde vetten. Deze bieden voordelen zoals het verminderen van de ongezonde cholesterol in je bloed, het aanmoedigen van de goede cholesterol en het leveren van energie wanneer je al je koolhydraten hebt verbrand. Voeg avocado's, noten, olijfolie, zalm, zaden, tonijn en walnoten toe aan je dieet om je huid soepel en glanzend te houden.

Dingen om te overwegen

 1. Het meest voorkomende tekort bij dansers is volgens Dance Magazine vitamine D, wat nodig is om sterke botten op te bouwen en je immuunsysteem te ondersteunen. Zorg ervoor dat je elke dag genoeg zuivel krijgt, neem een ​​vitamine D-supplement of breng 10 minuten in de zon door zonder sunblock. Als u liever een lange wandeling maakt of geniet van andere buitenactiviteiten die langer dan 10 minuten duren, moet u uw zonnebrandcrème omdoen.

 2. De voedingsbehoeften van een professionele ballerina kunnen enigszins verschillen van die van een beginner, een hobbyist of een zeer jonge danser wiens doelen ernstig zijn, maar wiens lichaam zich nog niet heeft ontwikkeld. Zorg er dus voor dat uw maaltijdplan voor balletdansers geschikt is voor uw leeftijd en activiteitenniveau.

 3. Het meest voorkomende tekort bij dansers is volgens Dance Magazine vitamine D, wat nodig is om sterke botten op te bouwen en je immuunsysteem te ondersteunen. Zorg ervoor dat je elke dag genoeg zuivel krijgt, neem een ​​vitamine D-supplement of breng 10 minuten in de zon door zonder sunblock. Als u liever een lange wandeling maakt of geniet van andere buitenactiviteiten die langer dan 10 minuten duren, moet u uw zonnebrandcrème omdoen.

 4. De voedingsbehoeften van een professionele ballerina kunnen enigszins verschillen van die van een beginner, een hobbyist of een zeer jonge danser wiens doelen ernstig zijn, maar wiens lichaam zich nog niet heeft ontwikkeld. Zorg er dus voor dat uw maaltijdplan voor balletdansers geschikt is voor uw leeftijd en activiteitenniveau.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407