Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Een lijst met veganistisch superfood voor zwangere vrouwen

Overwegingen

 1. Geschikt geplande veganistische diëten, volgens de American Dietetic Association, zijn qua voedingswaarde voldoende voor zwangerschap en kunnen leiden tot positieve resultaten voor de gezondheid van moeders en kinderen. Een veganistisch dieet is plantaardig en bevat geen dierlijke bronnen van vetten en eiwitten die voorkomen in vlees, vis, eieren of melkproducten. Samen met een hoge inname van vezels, antioxidanten, vitaminen en mineralen in fruit, groenten, volle granen, noten, bonen en zaden, kunnen een paar voedingsmiddelen met een superconcentratie aan voedingsstoffen bijdragen aan een gezonde veganistische zwangerschap.

Quinoa

 1. Tijdens de zwangerschap kan het voor veganisten moeilijk zijn om voldoende eiwitten en calorieën in de voeding te krijgen om te voldoen aan de behoeften van de zich ontwikkelende foetus en de energiebehoefte van de moeder. Het combineren van voedingsmiddelen zoals bonen en rijst en granen en noten levert meer aminozuren op, de bouwstenen van eiwitten. Quinoa heeft alle essentiële aminozuren en is daarom een ​​compleet eiwit, vergelijkbaar met vlees en sojabonen. Het tijdschrift Arthritis Today meldt dat quinoa met 22 gram eiwit per portie meer dan enig ander graan heeft. Het is ook rijk aan vezels en ijzer. Chileense onderzoekers beoordeelden de eigenschappen van quinoa, die al sinds de oudheid in de Andes wordt gekweekt, en ontdekten dat het graan een uitzonderlijk evenwicht van olie, eiwitten en vet heeft dat geschikt is voor menselijke voeding en dat de mineralen, vitaminen, vetzuren en antioxidanten van quinoa de cel beschermen membranen en verbeteren de hersen- en zenuwfunctie. Het rapport werd gepubliceerd in het Journal of the Science of Food and Agriculture van september 2010. Quinoa kookt snel en is veelzijdig in soepen, salades of bijgerechten.

Hennepzaden

 1. Hennepzaden zijn een compleet eiwit en rijk aan omega-3-vetten. Deze essentiële vetzuren moeten afkomstig zijn uit voedingsbronnen en worden ook gevonden in vis, lijnzaad, walnoten, chiazaad en spirulina. Omega-3-vetzuren worden beschouwd als gezonde vetten, die tijdens de zwangerschap belangrijk worden geacht voor de ontwikkeling van de foetus en de hersenen. Ze kunnen ook helpen om vroeggeboorte en postpartumdepressie te voorkomen. Een analyse van gerandomiseerde gecontroleerde studies gepubliceerd in het British Journal of Nutrition in 2007 onthulde dat supplementen van omega-3-vetten gegeven aan zwangere vrouwen met een hoog risico geassocieerd waren met een lagere incidentie van vroege vroeggeboorte, gedefinieerd als geboorte bij minder dan 34 weken zwangerschap . Hoewel deze studie de effecten testte van meervoudig onverzadigde vetzuren met een lange keten - een type omega-3-vetzuren die niet rechtstreeks in hennepharten worden gevonden, kan je lichaam deze lange-keten vetzuren produceren van het type omega-3 dat hennepharten voorzien. Als gevolg hiervan kunnen ze voordelen bieden tijdens de zwangerschap.

Chlorella

 1. Chlorella is een blauwgroene alg, een voedzaam bestanddeel van inheemse volken die het uit zoetwatermeren hebben geoogst. Tegenwoordig wordt het gekweekt in gecontroleerde omstandigheden en gewaardeerd als een rijke bron van eiwitten, foliumzuur, B12, ijzer en omega-3 vetten. In Japan gaven wetenschappers 32 vrouwen tussen de 12e en 18e week van de zwangerschap een dagelijkse dosis van 6 g chlorella tot ze bevallen. Achtendertig onbehandelde zwangere vrouwen dienden als controlegroep. De proef, gepubliceerd in maart 2010 Plant Foods for Human Nutrition, meldde dat zwangere vrouwen die chlorella gebruikten minder tekenen van zwangerschap-geïnduceerde hypertensie en hogere hemoglobinewaarden hadden dan controles. De onderzoekers concludeerden dat chlorella het risico op bloedarmoede, proteïnurie en oedeem tijdens de zwangerschap aanzienlijk vermindert.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407