Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Een zalmlapje vlees koken in de oven

Zorgen

 1. Zalmlapjes zijn dikke stukken vis die meestal worden verkocht met de ruggengraat intact. Je kunt zalmsteaks kopen voor veel goedkoper dan filets vanwege het bot in de vis, maar de smaak en gezondheidsvoordelen in een zalmsteak zijn precies hetzelfde. Zalm zit vol met essentiële omega-3-vetzuren, die gezonde voedingsstoffen zijn die het cholesterolgehalte kunnen verlagen en het risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen kunnen verminderen.

Geroosterde zalmlapjes

 1. Verwarm de oven voor op de grillstand.

 2. Monteer een braadpan door het rooster op de omrande pan te plaatsen. Leg de zalmsteaks op de pan.

 3. Gebruik een deegborstel om de zalmlapjes te bedekken met gesmolten boter of olijfolie. Bestrooi de steaks met zout en peper.

 4. Plaats de grillschotel in de oven, 4 inch van het bovenste verwarmingselement. Sluit de oven en laat de zalm vijf minuten koken.

 5. Draai de zalmlapjes met een spatel om en sluit de oven. Laat de zalm aan de tweede kant nog vijf minuten koken.

 6. Controleer de zalm op gaarheid. Het midden van de vis moet schilferig en ondoorzichtig zijn. Haal de vis uit de oven en serveer warm met de gewenste saus, zoals teriyakisaus of mierikswortel.

Geroosterde zalmsteaks

 1. Verwarm de oven voor op 450 graden Fahrenheit.

 2. Spoel de zalmlapjes vlees en dep ze droog met keukenpapier. Breng de steaks op smaak met zout en peper.

 3. Verhit een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op het fornuis op hoog vuur tot zeer heet. Leg de zalmsteaks in de pan en zet de pan onmiddellijk in de oven.

 4. Kook de zalmlapjes vlees drie minuten in de oven, verwijder de pan en gebruik een spatel om de lapjes voorzichtig om te keren. Zet de pan terug in de oven en kook nog drie minuten.

 5. Controleer de zalm op gaarheid door met een vork naar het midden van de biefstuk te kijken. Als ze klaar zijn, zijn de zalmlapjes ondoorzichtig en schilferig in het midden. Haal de steaks uit de oven en serveer met saus, als je wilt.

 6. Verwarm de oven voor op 450 graden Fahrenheit.

 7. Spoel de zalmlapjes vlees en dep ze droog met keukenpapier. Breng de steaks op smaak met zout en peper.

 8. Verhit een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op het fornuis op hoog vuur tot zeer heet. Leg de zalmsteaks in de pan en zet de pan onmiddellijk in de oven.

 9. Kook de zalmlapjes vlees drie minuten in de oven, verwijder de pan en gebruik een spatel om de lapjes voorzichtig om te keren. Zet de pan terug in de oven en kook nog drie minuten.

 10. Controleer de zalm op gaarheid door met een vork naar het midden van de biefstuk te kijken. Als ze klaar zijn, zijn de zalmlapjes ondoorzichtig en schilferig in het midden. Haal de steaks uit de oven en serveer met saus, als je wilt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407