Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Eieren en diabetes: eten of niet eten?

Eten?

 1. Eieren zijn een veelzijdig voedingsmiddel en een geweldige eiwitbron.

 2. De American Diabetes Association beschouwt eieren als een uitstekende keuze voor mensen met diabetes. Dat komt vooral omdat een groot ei ongeveer een halve gram koolhydraten bevat, dus er wordt gedacht dat ze je bloedsuiker niet gaan verhogen.

 3. Eieren bevatten echter veel cholesterol. Een groot ei bevat bijna 200 mg cholesterol, maar of dit een negatieve invloed heeft op het lichaam is betwistbaar.

 4. Het controleren van uw cholesterol is belangrijk als u diabetes hebt, omdat diabetes een risicofactor is voor hart- en vaatziekten.

 5. Hoge cholesterolspiegels in de bloedbaan verhogen ook het risico op hart- en vaatziekten. Maar de inname van cholesterol via de voeding heeft niet zo'n diepgaand effect op de bloedspiegels als ooit werd gedacht. Het is dus belangrijk dat iedereen met diabetes op de hoogte is van andere risico's op hartaandoeningen en deze minimaliseert.

Van eieren

 1. Een heel ei bevat ongeveer 7 gram eiwit. Eieren zijn ook een uitstekende bron van kalium, die de gezondheid van zenuwen en spieren ondersteunt. Kalium helpt ook het natriumgehalte in het lichaam in evenwicht te brengen, wat uw cardiovasculaire gezondheid verbetert.

 2. Eieren bevatten veel voedingsstoffen, zoals luteïne en choline. Luteïne beschermt u tegen ziekten en men denkt dat choline de gezondheid van de hersenen verbetert. Eierdooiers bevatten biotine, wat belangrijk is voor gezond haar, huid en nagels, evenals de insulineproductie.

 3. Eieren van kippen die op weiden rondlopen, bevatten veel omega-3 vetzuren, die nuttige vetten zijn voor mensen met diabetes.

 4. Eieren zijn ook gemakkelijk aan de taille. Een groot ei heeft slechts ongeveer 75 calorieën en 5 gram vet - slechts 1,6 gram verzadigd vet. Eieren zijn veelzijdig en kunnen op verschillende manieren worden bereid om aan uw smaak te voldoen.

 5. U kunt een al gezond voedsel nog beter maken door tomaten, spinazie of andere groenten te mengen. Hier zijn meer goede ontbijtideeën voor mensen met diabetes.

 6. Zo gezond als ze op zoveel manieren zijn, moeten eieren met mate worden geconsumeerd.

Betreft

 1. Eieren kregen jaren geleden een slechte rap omdat ze als te hoog cholesterol werden beschouwd om deel uit te maken van een gezond dieet. Sindsdien is er veel veranderd. De rol van cholesterol in de voeding in relatie tot iemands totale cholesterolgehalte in het bloed lijkt kleiner te zijn dan eerder gedacht.

 2. Familiegeschiedenis heeft mogelijk veel meer te maken met uw cholesterolgehalte dan hoeveel cholesterol in uw voeding is. De grotere bedreiging voor uw cholesterolgehalte is voedsel dat rijk is aan transvetten en verzadigde vetten. Meer informatie over de effecten van hoog cholesterol op uw lichaam.

 3. Eieren mogen nog steeds niet teveel worden geconsumeerd als u diabetes hebt. De huidige aanbevelingen suggereren dat een persoon met diabetes elke dag niet meer dan 200 milligram (mg) cholesterol zou moeten consumeren.

 4. Iemand zonder diabetes of gezondheidsproblemen van het hart kan tot 300 mg per dag consumeren. Eén groot ei heeft ongeveer 186 mg cholesterol. Er is niet veel ruimte voor andere cholesterol in de voeding zodra dat ei wordt gegeten.

 5. Onderzoek suggereert dat een hoge consumptie van eieren het risico op diabetes type 2 en hartaandoeningen kan verhogen. Hoewel het verband niet duidelijk is, zijn onderzoekers van mening dat overmatige cholesterolinname, als het uit dierlijk voedsel komt, deze risico's kan vergroten.

 6. Omdat alle cholesterol in de dooier zit, kunt u eiwitten eten zonder u zorgen te maken over hoe ze uw dagelijkse cholesterolconsumptie beïnvloeden.

 7. Veel restaurants bieden eiwitalternatieven voor hele eieren in hun gerechten. Je kunt ook cholesterolvrije eiersurrogaten kopen in de winkels die zijn gemaakt met eiwitten.

 8. Houd er echter rekening mee dat de dooier ook het exclusieve huis is van enkele belangrijke ei-voedingsstoffen. Bijna alle vitamine A in een ei bevindt zich bijvoorbeeld in de dooier. Hetzelfde geldt voor de meeste choline, omega-3 vetzuren en calcium in een ei.

Wat is ontbijt?

 1. Als u diabetes heeft, moet u de consumptie van eieren beperken tot drie per week. Als u alleen eiwitten eet, kunt u zich meer op uw gemak voelen.

 2. Wees echter voorzichtig met wat u eet met uw eieren. Een relatief onschadelijk en gezond ei kan iets minder gezond worden gemaakt als het wordt gebakken in boter of ongezonde bakolie.

 3. Een ei in de magnetron pocheren duurt slechts één minuut en heeft geen extra vet nodig. Dien ook geen eieren met vet, natriumbacon of worst toe.

 4. Een hardgekookt ei is een handig eiwitrijk tussendoortje als u diabetes hebt. Het eiwit helpt je vol te blijven zonder je bloedsuiker te beïnvloeden. Eiwit vertraagt ​​niet alleen de spijsvertering, maar vertraagt ​​ook de absorptie van glucose. Dit is erg handig als je diabetes hebt.

 5. Het hebben van magere eiwitten bij elke maaltijd en voor af en toe een snack is een slimme stap voor iedereen met diabetes.

 6. Net zoals u het koolhydraat- en suikergehalte van verschillende voedingsmiddelen leert kennen, moet u ook letten op het cholesterolgehalte en de verzadigde vetten in uw eten.

 7. Als dat betekent dat je hele eieren moet vervangen voor eiwitten of een plantaardige proteïne zoals tofu, nou, dat is gewoon een verstandige manier om van proteïne te genieten en je gezondheidsrisico's tot een minimum te beperken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407