Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Eten om ziek te worden van de griep

Mogelijke overwegingen

 1. De griep, ook wel influenza genoemd, is een besmettelijk bovenste luchtwegenvirus dat koorts, koude rillingen, lichaamspijnen, verstopte neus, droge hoest en vermoeidheid veroorzaakt. Blijf thuis, rust en vermijd contact met anderen wanneer u griep heeft, adviseert de Centra voor ziektebestrijding en preventie. Roep medische hulp in als u ernstige symptomen ervaart, zoals snelle hartslag, ernstig braken of pijn op de borst. Tal van voedingsmiddelen en dranken kunnen uw welzijn en herstel van de griep ondersteunen.

Geniet van warme vloeistoffen

 1. Kippensoep helpt neusverstopping, ontstekingen en lichaamspijnen te verlichten, volgens het University of Maryland Medical Center. Hete stoom uit soep en warme dranken kan ook congestie verminderen. Kies zo mogelijk kippensoep op basis van bouillon, omdat romige soepen mogelijk minder voordelen bieden en mogelijk de congestie vergroten. Groenten in soep bevatten antioxidanten die je lichaam kunnen helpen zich te verdedigen tegen infecties en ziekten. Kip levert aminozuren, die weefselherstel ondersteunen. Andere eiwitrijke soepingrediënten zijn bonen, linzen, spliterwten en tofu.

 2. Kruidenthee, zoals gemberthee, kan helpen bij symptomen van misselijkheid, meldt het UMMC. Voeg honing en citroen toe aan uw thee om keelpijn te verzachten en bescheiden hoeveelheden glucose te leveren, de primaire energiebron van het lichaam. Beperk cafeïnehoudende thee en koffie, die uw rustvermogen kunnen verstoren.

Kies voor vitamine C-rijk voedsel

 1. Vitamine C is een krachtige antioxidant, bekend om zijn ziektebestrijdende eigenschappen. Omdat overmatige vitamine C in supplementvorm negatieve bijwerkingen kan veroorzaken, kies dan voor vitamine C-rijk voedsel. Waardevolle bronnen van vitamine C zijn rode en groene paprika's, citrusvruchten, citrusvruchten, bessen, kiwi's, spruitjes, tomatensap, broccoli, meloen en kool.

 2. Volgens het Bureau voor voedingssupplementen leveren vijf porties fruit en groenten dagelijks meer dan 200 milligram vitamine C - meer dan het dubbele van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor kinderen en volwassenen. Eet een verscheidenheid aan vitamine C-rijke groenten en fruit als je griep hebt. Als uw eetlust is verminderd, consumeer dan vruchtensappen, groentesappen, fruitsmoothies, bouillon of groentesoepen op basis van tomaten voor vergelijkbare voordelen.

Snack op pittig eten

 1. Pittig voedsel kan congestie verminderen die verband houdt met griep. Probeer paardenradijs, om sinuscongestie te verminderen, suggereert het UMMC. Voeg cayennepeper toe aan soepen, thee en ander voedsel, of geniet van een pittige groente of kipgebakken curry of roerbakgerecht. Omdat de griep je smaakgevoel kan verminderen, kan pittig voedsel ook een groter smaakpotentieel bieden dan flauw voedsel. Eet voorzichtig gekruide voedingsmiddelen en dranken om te voorkomen dat uw tong verbrandt of andere vervelende symptomen ontwikkelt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407