Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Fenegriekvervangers

Andere bijwerkingen

 1. De zaden en bladeren van de fenegriekplant worden al duizenden jaren in de keuken en in de geneeskunde gebruikt. Volgens het National Center for Complementary and Alternative Medicine is het gebruik van fenegriek gedocumenteerd in een oude Egyptische papyrusrol uit 1500 voor Christus. In de moderne keuken wordt fenegriek veel gebruikt als specerij, spijsvertering en tafelgroente. Afhankelijk van je recept, kan een van de verschillende ingrediënten in plaats van fenegriek staan.

Wat kan in plaats van Fenegriek worden gebruikt?

 1. Maple Syrup

 2. Fenegriek bevat de geurige verbinding sotolone, die ook wordt gevonden in ahornsiroop. Vanwege de gelijkenis in smaak en smaak, kunnen in bepaalde recepten sporenhoeveelheden ahornsiroop worden gebruikt in plaats van fenegriek. Wees voorzichtig met het gebruik van slechts een kleine hoeveelheid; te veel kan ervoor zorgen dat het gerecht overweldigend zoet is.

 3. Afhankelijk van het gerecht kan mosterd de combinatie van smaken geven die nodig is om een ​​fenegriekachtige flair te geven. Vervang een vergelijkbare hoeveelheid mosterdzaad in plaats van fenegriekzaad of gebruik mosterdgroen in plaats van fenegriekbladeren. Een theelepel honing-dijon-mosterd kan ook werken in plaats van een vergelijkbare hoeveelheid fenegriekzaad.

 4. Venkelbol en venkelzaad geven voedsel een aroma vergelijkbaar met esdoorn of zoethout, dus ze kunnen ideale vervangers zijn voor fenegriek. Gebruik gedroogd venkelzaad wanneer een recept fenegriekzaad vereist, of hak venkelbol en gebruik deze in plaats van fenegriekbladeren.

 5. Selderijblad

 6. In sommige recepten kan selderieblad werken als vervanging voor gedroogde of verse fenegriekbladeren. Hoewel selderij niet de esdoornachtige smaak biedt die wordt geassocieerd met zijn exotische tegenhanger, geeft het voedsel wel een zoete en licht bittere smaak. De vergelijkbare textuur en het uiterlijk van selderieblad maken het ook tot een levensvatbaar alternatief voor verse fenegriekbladeren.

Gezondheidsvoordelen van Fenegriek

 1. Fenegriek kan de bloedsuikerspiegel bij mensen met diabetes verlagen, volgens een paar kleine studies. En sommige studies suggereren dat fenegriek de melkproductie kan stimuleren bij vrouwen die borstvoeding geven. Afgezien van deze potentiële voordelen, wordt fenegriek veel gebruikt als hulpmiddel bij de spijsvertering.Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c