Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gebruik witte voedingsstoffen voor maïs

Gebruik witte maïsvoeding

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 23 april 2019

 2. Maïs in uw dieet is een geweldige manier om de vezelinname te verhogen en biedt een aantal andere gezondheidsvoordelen als een gemakkelijk alternatief voor traditionele maïs. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is witte maïs?

 1. Witte maïs is een verscheidenheid aan suikermaïs, die in de zomermaanden erg populair is vanwege zijn unieke en onverwachte smaak. Dit type maïs heeft ongeveer 400 korrels per korenaar en is strak verpakt in lichtgroene of witte bladeren die de schil vormen. In tegenstelling tot gele maïs, is het venster voor het oogsten van dit type maïs iets smaller, omdat de korrels harder en deegachtiger worden zodra ze de piekrijpheid passeren. Als de korrels correct worden geoogst, zijn ze echter sappig en zoet, perfect voor een zomerbarbecue of een hartig-zoete snack.

 2. Wat veel mensen niet weten, is dat maïs voornamelijk wordt geclassificeerd door de hoeveelheid zetmeel die het bevat, omdat dit kan bepalen voor welk gebruik de maïs het meest geschikt is. Witte maïs heeft een relatief laag zetmeelniveau en veel ervan is omgezet in suiker, wat de onmiskenbare smaak van deze maïsvariëteit biedt. Gele maïs daarentegen verschilt niet veel van witte maïs, hoewel het wel een hoger gehalte aan bètacaroteen bevat, waardoor de maïs zijn beroemde kleur krijgt. Dit bètacaroteen betekent dat er meer vitamine A beschikbaar is voor diegenen die deze kleurrijke variëteit eten.

 3. Maïs, zowel witte als gele variëteiten, wordt algemeen aanbevolen in diëten voor gewichtsverlies, evenals voor het verlagen van de bloeddruk, het verbeteren van de spijsvertering en het verbeteren van de kracht van het immuunsysteem - op voorwaarde dat u t bedek je oor van witte maïs met boter en zout!

White Corn Nutrition

 1. Het voedingsprofiel van witte maïs is enigszins verrassend, omdat het ongeveer 1,5 gram vet in een grote korenaar bevat, maar slechts 115 calorieën. Deze maïs heeft echter ook een zeer hoog niveau van voedingsvezels, met 3 gram per oor, evenals een goede hoeveelheid kalium, vitamine C, ijzer, magnesium, verschillende B-vitamines, koper, selenium en fosfor, onder anderen.

Gebruik van witte maïs

 1. Een andere populaire manier om witte maïs te bereiden, is om de korenaren te koken, omdat dit zal helpen om zoveel mogelijk van de smaak te behouden; vanaf daar kun je de maïs rauw eten of uit het oor halen voor gebruik in andere gerechten.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

 3. Een andere populaire manier om witte maïs te bereiden, is om de korenaren te koken, omdat dit zal helpen om zoveel mogelijk van de smaak te behouden; vanaf daar kun je de maïs rauw eten of uit het oor halen voor gebruik in andere gerechten.

 4. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407