Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Geen debat hier: Apple Pie at Core Of # x27; Dough For Obama # x27;

Hoe maak je een zelfzorgroutine die eigenlijk blijft plakken

 1. Door Laura Holmes Haddad

 2. De filosofie van schrijver Joyce Maynard is dat taart mensen samenbrengt.

 3. Taart bracht mensen zeker 30 september bij elkaar toen meer dan 15 vrouwen en een paar mannen zich verzamelden in Maynard's Marin County, Californië, om te leren hoe ze taart konden maken en geld konden inzamelen voor president Barack Obama's herverkiezingscampagne.

 4. Wat Maynard "Deeg voor Obama" noemde, viel uiteen in twee groepen - taartmakers en eters - en elke groep doneerde aan de campagne om een ​​ongewoon warme herfstmiddag door te brengen met het maken van taarten, het eten van taarten en praten over politiek.

 5. Rond de versleten houten tafel van Maynard verzamelden gasten haar stapsgewijze instructies voor het maken van haar beroemde appeltaart en probeerden het vervolgens uit. Vrouwen variërend in leeftijd van 30 tot 70 (en die kunstenaars, schrijvers, fotografen, gezondheidswerkers en een politiedetective zijn) bespraken wat hen samenbracht: hun politieke passie, Maynard en hun liefde voor taart. Voor sommigen was het de eerste taart die ze ooit hadden gemaakt, en de verleiding van een hands-on instructie was onweerstaanbaar.

 6. Gerelateerd: De economie van voedsel: wat betekent dit voor ethisch bewuste consumenten?

 7. Dit was niet het eerste taartfeest van Maynard. De partijen begonnen in 2000 nadat Maynard een taartvormende les had gegeven aan de veiling van haar school. Het winnende bod van $ 2.000 van Oracle CEO Larry Ellison, die het voor zijn vrouw kocht, trok de aandacht van de lokale krant. Toen een journaliste Maynard vroeg of ze nog taartparty's plantte, antwoordde ze: "Ik ben aan het bakken om Bush te verslaan."

 8. Ze plande toen meteen een partij om geld in te zamelen voor de presidentiële campagne van vice-president Al Gore. Sinds die dag heeft ze meer dan 1.000 mensen geleerd hoe ze taart moeten maken terwijl ze geld inzamelt voor Gore, senator John Kerry en Obama. Ze heeft ook een daglange bakmarathon georganiseerd voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti in 2010.

 9. Gerelateerd: dwarsbomen slechte politiek goede olijfolie?

 10. Maynards liefde voor taart is bitterzoet. Haar moeder zei altijd tegen haar: "Als ik ooit een hersentumor krijg, tel ik geen calorieën." In 1989 diagnosticeerden artsen de moeder van Maynard met een hersentumor en gaven haar slechts weken om te leven, dus Maynard ging bij haar wonen en bakte voor haar moeder en haar vrienden.

 11. "Taart maken was een troost voor mij", zei ze.

 12. Nadat haar moeder was overleden en Maynard haar eerste Thanksgiving had gepland zonder haar kinderen en ex-man, nodigde ze vrienden uit om te leren hoe ze taart kon maken. Haar rol als taartbereidende goeroe was begonnen.

 13. De taartles die septembermiddag werd besprenkeld met verhalen en geruststellende tips. De demonstratie van Maynard was eenvoudig:

 14. * Gebruik voor het vullen scherpe, stevige appels zoals Granny Smith, nooit rood lekker.

 15. * Voeg niet teveel suiker toe (Maynard gebruikt slechts een paar eetlepels).

 16. * Snijd de appels in vrij grote stukken.

 17. * Gebruik voor een perfecte korst een gelijkmatige mix van bakvet en boter.

 18. Maynard praat graag over taart. Ooit afgevraagd over die luchtige taarten met enorme koepelvormige toppen die eruit zien als appelmoes wanneer je ze snijdt? De appels zijn te klein gesneden. ("Ik geloof in een mooie, hoge taart," zegt ze.) Haar geheime taartingrediënt? Tapioca. Strooi het op de onderste korst voordat de appels worden toegevoegd om een ​​doorweekte korst te voorkomen. En ze beveelt een glazen taartvorm aan, omdat deze de warmte gelijkmatiger verdeelt en je kunt zien wanneer de korst gaar is.

 19. Gerelateerd: Voedsel en oorlog in Bagdad, de mening van een correspondent

 20. Haar leer is vriendelijk, geduldig en bemoedigend voor beginnende bakkers en ervaren bakkers. Bij het overbrengen van de bovenste korst van het perkamentpapier naar de taart zei Maynard: "Dit is een moment dat duik in moed vereist."

 21. De filosofie van Maynard legt minder nadruk op uiterlijk en meer op smaak. "De mijne is geen mooie taart; je kunt zien dat hij met de hand is gemaakt," zei ze.

 22. Zangeres Linda Ronstadt, een fervent bakker en vriendin van Maynard, verraste iedereen door deel te nemen aan het feest. Haar advies? "Maak elke dag een taart om te oefenen."

Appeltaart van Joyce Maynard

 1. Maakt twee 9-inch taartbodems

 2. Voor de vulling: 5-6 knapperige appels, zoals Granny Smith of Gravenstein-suiker, kaneel proeven, naar smaak (ongeveer 1/2 theelepel) 1 theelepel vers geperst citroensap (optioneel) 2-3 eetlepels instant tapioca

 3. Voor de korst: 3 kopjes bloem voor alle doeleinden 3/4 theelepel zout 1 stokje koude ongezouten boter (plus een beetje) 1/2 kop koud bakvet (Joyce gebruikt het merk Crisco) 1-4 eetlepels ijswater 3 eetlepels melk

 4. Aanwijzingen 1. Schil de appels en snijd ze in middelgrote, dikke plakjes.

 5. 2. Combineer de appels in een mengkom met het citroensap (indien gebruikt), een handvol suiker (afhankelijk van hoe zoet je het lekker vindt) en een beetje kaneel. (Als je niet zeker weet of je genoeg appelschijfjes hebt, giet je deze in de taartvorm; voeg indien nodig meer appels toe om een ​​mooie, hoge taart te maken.) Zet ​​apart.

 6. 3. Voordat je de korst maakt, verzamel je alles wat je nodig hebt, want zodra je begint, wil je snel werken om het deeg zo koud mogelijk te houden. Meng de bloem en het zout in een grote mengkom.

 7. 4. Snijd de boter en het bakvet in stukjes.

 8. 5. Voeg de boter en het bakvet toe en snijd het met een deegmixer of twee vorken in de bloem tot je kleine korreltjes boter en bakvet ziet.

 9. 6. Maak een putje, voeg 1 eetlepel ijswater toe en meng het voorzichtig met de helft van de bloem met je vingers. (Je maakt eerst de bovenste korst.) Voeg als het deeg droog lijkt nog 1 eetlepel ijswater toe. Het deeg moet samenkomen, maar niet te vochtig of te haveloos zijn.

 10. 7. Zodra het aan elkaar plakt, leg je het deeg op een perkament of met waspapier bekleed aanrechtblad of tafel. Bestuif een deegroller lichtjes en rol de korst in een cirkel van ongeveer 1/4 inch dik. Als het blijft plakken, voeg dan een beetje bloem toe. U wilt het deeg zo min mogelijk hanteren en snel werken om te voorkomen dat de boter en het bakvet smelten; dat maakt een moeilijker deeg. Plaats de taartvorm over de korst en draai hem voorzichtig in de taartvorm.

 11. 8. Druk het deeg in de pan en snijd eventueel overhangend deeg af.

 12. 10. Maak de tweede korst: voeg een eetlepel ijswater toe aan het resterende bloemmengsel en meng het voorzichtig tot een deeg vormt, voeg indien nodig meer ijswater toe, een eetlepel per keer. Breng het deeg over op een perkament of met waspapier bekleed aanrechtblad of tafel en herhaal het hierboven vermelde rolproces.

 13. 11. Om de taart in elkaar te zetten: voeg het appelmengsel toe aan de taartvorm. Draai de onderste korst in een snelle beweging voorzichtig over de bovenkant van de appels. Maak je geen zorgen als je doel niet klopt; pas gewoon de korst aan en repareer alle tranen of gaten. Krimp de randen van de twee korsten en sluit ze af. Bestrijk met een deegborstel de bovenkant van de taart met een beetje melk en bestrooi met een beetje suiker. Snijd met een scherp mes vier spleten in de bovenste korst om stoom te laten ontsnappen.

 14. 12. Bak de taart 50 tot 60 minuten op 425 F tot ze goudbruin en borrelen.

 15. Foto: Appeltaart van het evenement "Deeg voor Obama" van Joyce Maynard. Credit: Laura Holmes Haddad

 16. Zester Daily Inzender Laura Holmes Haddad woont met haar man, dochter en zoon in Noord-Californië, waar ze schrijft over wijn en eten en haar website, gourmetgrrl.com, beheert. Haar nieuwste samenwerking is "Plats du Jour: A Journey Through the Seasons in Wine Country" met het meisje het vijgenrestaurant in Sonoma, Californië, uitgebracht in november 2011.

 17. Ook op Zester Daily: wat is de vuile kant van het zoeken naar paddestoelen? Mexico-stad: hoe oud Colonia Roma de culinaire hotspot is geworden Cocktailuur: een martini-recept pronkt met biologische wodka met een vleugje basilicumDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407