Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezond omeletrecept met zoete aardappel en avocado

Een voedzame avondmaalomelet

 1. Er is bijna niets eenvoudiger, maar toch bevredigend, dan een omelet voor het diner. Ze zijn gemakkelijk in een oogwenk op te zwepen en zorgen voor een voedzaam comfortvoedsel.

 2. Een omelet is ook een geweldig gerecht om kinderen te leren, omdat het vrij eenvoudig te beheersen is en ze het recept kunnen aanpassen aan hun smaak met de ingrediënten die uw gezin thuis heeft. Je kunt zelfs een omelet maken om restjes te gebruiken die niet genoeg zijn voor een volledige maaltijd, zoals kleine stukjes kaas, vlees en groenten.

 3. Een ingrediënt dat de meeste mensen niet willen toevoegen aan een omelet is zoete aardappel. Dat is jammer, want zoete aardappelen zitten boordevol voedingsstoffen. Ze zijn een geweldige aanvulling op de eiwitrijke eieren die het hart van dit gerecht vormen. Eieren zijn ook een bron van belangrijke vitamines en mineralen, waaronder onder andere selenium, fosfor en vitamine B2, B5 en B12.

 4. Om de kooktijd zo kort mogelijk te houden, moet u de zoete aardappelen in kleine blokjes hakken. Grotere stukken zijn prima als je extra tijd hebt, maar zorg ervoor dat ze gaar zijn voordat je de eieren toevoegt.

 5. Als je geen fan bent van zoete aardappelen, zijn er andere opties. Dit recept werkt ook goed met andere soorten aardappelen, zoals gele aardappelen. Je krijgt een maaltijd die doet denken aan een Spaanse omelet.

 6. Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Eggland's Best.

Probeer het recept

 1. Opbrengst: 6 porties

 2. Voorbereidingstijd: 5 minuten

 3. Kooktijd: 25 minuten

Voedingswaarden

 1. Opbrengst: 6 porties

 2. Voorbereidingstijd: 5 minuten

 3. Kooktijd: 25 minuten

 4. Opbrengst: 6 porties

 5. Voorbereidingstijd: 5 minuten

 6. Kooktijd: 25 minutenDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407