Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezonde metaalsoorten voor kookgerei

Cleaning

 1. Gezondheidsbedreigingen kunnen op de loer liggen, zelfs in het kookgerei dat u gebruikt om de maaltijden van uw gezin te bereiden. Teflon gecoate pannen vormen gevaren voor gebruikers. Ze omvatten het opnemen van minuscule stukjes van de giftige coating en het inhaleren van het giftige gas dat tijdens het koken wordt afgegeven. Aluminium pannen lekken aluminium uit in voedsel, vooral wanneer ze worden gebruikt om zure voedingsmiddelen, zoals tomatensaus, te koken. Aluminium wordt ervan verdacht een oorzaak van gezondheidsproblemen te zijn. Er zijn veilige metalen kookgereialternatieven beschikbaar die goede verwarmings- en kookeigenschappen bieden zonder de angst voor gifstoffen of zware metalen die in uw voedsel uitlogen.

Roestvrij staal

 1. Pannen van roestvrij staal zijn verkrijgbaar in verschillende legeringen, waarbij 10/18 de veiligste is. Dit geeft aan dat 10 procent van het metaal nikkel is, wat zorgt voor de glans, en 18 procent is chroom, waardoor het metaal niet corrosief is. Roestvrij stalen pannen kunnen een laag roestvrij hebben over een koperen of aluminium kern. De kern zorgt voor een goede warmteoverdracht en het roestvrij staal biedt een veilig kookoppervlak. Roestvrij staal kan in sommige omstandigheden kleine hoeveelheden nikkel uitlogen, wat een zorg kan zijn voor mensen met een nikkelallergie.

Gietijzer

 1. Gietijzeren kookgerei is stevig en gaat lang mee. Een nadeel is dat het tijdens het reinigen en koken zwaar kan zijn om op te tillen. Gietijzer moet worden gekruid om zijn natuurlijke antikleefeigenschappen te vormen en roest te voorkomen; nieuw gietijzeren kookgerei is vaak voorgekruid en klaar voor gebruik. Kleine hoeveelheden ijzer kunnen uit gietijzeren kookgerei in voedsel uitlogen. Het uitgeloogde ijzer wordt volgens Clemson University beschouwd als een heilzame bron van deze voedingsstof. Sommige moderne ijzerwaren zijn bedekt met email of keramiek, waardoor het een gemakkelijk te onderhouden, duurzaam kookoppervlak heeft zonder uitlogen.

Titanium

 1. Titanium is een niet-toxisch, biocompatibel metaal dat voor veel medische doeleinden wordt gebruikt, zoals instrumenten, tandheelkundige implantaten en gewrichtsvervangingen. Titanium is lichtgewicht en extreem sterk. Titanium kookgerei maakt gebruik van een aluminium basis voor gelijkmatige warmteoverdracht en distributie. Het niet-poreuze, non-stick titanium buitenoppervlak laat geen aluminium door. Opruimen is eenvoudig; gewoon afspoelen en droogvegen. Voedsel blijft niet aan titanium plakken. Olie of water is niet nodig om voedsel in titaniumpannen te bereiden, dus voedsel behoudt meer smaak en voedingsstoffen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407