Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezonde vakantie: tips en recepten voor gezond eten

Overzicht

 1. De feestdagen zitten vol met familie, vrienden, lekker eten en geweldige herinneringen. Maar ze zijn niet altijd compatibel met een gezonde levensstijl. Wanneer het vakantieseizoen begint, is het gemakkelijk om een ​​beetje los te worden van het gezonde eten en de lichaamsbeweging die we doorgaans volhouden.

 2. Samengevoegd kunnen al die feestelijke feesten en de stress die de vakantie met zich meebrengt, ons algemeen welzijn van november tot nieuwjaar aantasten. Maar het hoeft niet zo te zijn. Gelukkig is het met een paar trucs het hele jaar door mogelijk om een ​​gezonde levensstijl te behouden.

De feestdagen

 1. Zelfs als u de hele dag alleen maar in kleine salvo's kunt trainen, maak dan tijd om op het terras te springen of te schaatsen met uw gezin. Meer ideeën nodig? Bekijk onze thuisworkouts voor de feestdagen.

 2. Dit kan vooral een uitdaging zijn met de toename van feesten en gezinnen in de stad. Maar vasthouden aan uw slaapschema zal uw slaapkwaliteit zowel nu als na de vakantie verbeteren. Studies hebben aangetoond dat, niet verrassend, onregelmatige slaapschema's kunnen leiden tot slechte slaapkwaliteit, vermoeidheid, slechte eetgewoonten en slaperigheid overdag die tijd kan kosten om te keren. Vermijd dit door naar bed te gaan en zo dicht mogelijk wakker te worden dan gewoonlijk.

 3. De feestdagen zitten vol met familie en vrienden, en hoewel dit geweldig kan zijn, kan het ook uitputtend en stressvol zijn. Of je nu tijdens de vakantie met familie verblijft of gewoon een groot aantal evenementen bezoekt, vergeet niet om elke dag tijd voor jezelf te nemen. Ga wandelen, mediteer één keer per dag of bied aan om een ​​paar minuten rustig naar de winkel te gaan. Zelfs extraverte mensen hebben tijd nodig om op te laden.

 4. Het is geen geheim dat vakantie leven niet altijd hand in hand gaat met gezond leven. De heerlijke, decadente recepten die Thanksgiving-, Chanoeka- en kersttafels sieren volgen mogelijk niet de diëten die we ons houden aan de rest van het jaar. Maar met deze 10 tips kun je mentaal en fysiek gezond blijven tijdens de feestdagen.

 5. Gezond eten betekent niet dat u uw vakantiefavorieten moet opgeven - ze hebben slechts enkele aanpassingen nodig. Je kunt minder boter en spek gebruiken in stoofschotels met groene bonen, yoghurt in plaats van mayonaise in de gevulde eieren en de kalkoen bakken in plaats van te frituren. Met deze eenvoudige trucs kun je al je favorieten op je bord bewaren zonder alle overtollige calorieën.

 6. Moderatie zal uw redding zijn tijdens de feestdagen. Er is niets mis met genieten van een heerlijk, feestelijk diner - maar u wilt ervoor zorgen dat uw maaltijden eromheen gezond en voedzaam zijn. Geniet van een lichte lunch zoals salade met olijfoliedressing en kies de volgende ochtend voor een gezond ontbijt zoals avocado op volkoren toast. Door gezond te eten tijdens de feestdagen, kun je het je veroorloven om een ​​paar grote evenementen te doen.

 7. Zelfgemaakt alles kan moeilijk zijn als er veel aan de hand is, maar het kan er ook voor zorgen dat u veel gezonder eet. Ingeblikt, verwerkt en vooraf gemaakt voedsel zit vol met overtollig zout en suiker die je kunt vermijden door de gerechten zelf te maken. Verminder uw natriuminname door uw eigen crème champignonsoep te maken en verminder uw suiker door cranberrysaus helemaal opnieuw te maken. Beide nemen even de tijd om in een pot te roeren voordat ze ze laten sudderen.

 8. Als u het eten helemaal opnieuw maakt, bent u ook veel bewuster van wat u eet en wanneer, waardoor u op de lange termijn meer controle en bewustzijn krijgt.

 9. Het is gemakkelijk om voluit te gaan met onze favoriete recepten, maar soms is beter eten net zo eenvoudig als het behouden van gezondere keuzes. Vergroot het aantal groentegerechten op de eettafel en vind kleine wendingen om ze aan te kleden zonder ze ongezond te maken. Geroosterde asperges kunnen op zichzelf mooi zijn, en geroosterde wortelen of zoete aardappelen zijn rijk van smaak en een heldere pop van kleur.

 10. Bij twijfel, serveer eerst groenten - zoals een salade voor het avondeten of een voorgerecht op plantaardige basis eerder in de middag. Dit zal iedereen helpen ervoor te zorgen dat ze de groenten krijgen die ze nodig hebben in plaats van boterachtige aardappelpuree op te vullen.

 11. Hoewel het decadente voedsel ons misschien zin geeft om te eten, is een belangrijke tip om tijdens de vakantie gezond te blijven, te vertragen tijdens de maaltijd. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat langzaam eten onze magen voldoende tijd kan geven om het hormonale signaal naar onze hersenen te sturen en ons te vertellen dat we vol zijn, waardoor we niet per ongeluk te veel kunnen eten. Dit kan ons helpen om de portie beter te beheren.

 12. Over portiecontrole gesproken - portiecontrole is uw beste vriend gedurende de feestdagen. Eet overdag kleine snacks en eet drie middelgrote maaltijden in plaats van drie extra grote. Dit verbetert je spijsvertering en vermindert de hoeveelheid die je eet, zowel tijdens de maaltijd als in het algemeen. Als je je zorgen maakt over portiecontrole, kun je kleinere borden gebruiken of het aantal gerechten dat je bij elke maaltijd serveert verminderen.

 13. Wandelen na een maaltijd kan verschillende voordelen opleveren. Ten eerste kunt u trainen op een moment dat u anders misschien niet zo vaak traint. Het kan ook wat rustige tijd alleen geven om te ontstressen en helpt je spijsvertering in één keer. Al deze factoren samen zijn goed voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid en kunnen bijdragen aan gewichtsverlies. Om deze voordelen te maximaliseren, suggereert onderzoek dat lopen na een maaltijd beter is dan zelfs een uur wachten.

 14. Er zijn nog een miljoen andere dingen te doen, en als u niet thuis bent, kan sporten nog moeilijker zijn. Desondanks is het belangrijk om regelmatig te oefenen voor zowel uw mentale als lichamelijke gezondheid. Oefening is goed voor je lichaam en kan ook de stress verlichten die zo gewoon is tijdens de feestdagen.

Gezonde recepten

 1. Er zijn veel manieren om gezond leven en gezond eten te integreren tijdens de vakantie, maar een van de beste dingen die u kunt doen, is gezonde alternatieven vinden voor uw favoriete gerechten die net zo goed zijn. Hier zijn een paar om uit te proberen:

Takeaway

 1. Goed eten en gezond blijven kan tijdens de feestdagen moeilijk zijn, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is. Door je lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden met enkele eenvoudige tips in dit artikel, kun je het nieuwe jaar goed beginnen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407