Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van azijn in salade

Tips en vergelijkingen

 1. Azijn wordt al duizenden jaren zowel intern als extern gebruikt. Hippocrates gebruikte azijn om wonden te beheersen in 420 voor Christus. Tegenwoordig wordt azijn gebruikt voor alles, van het reinigen van ramen tot het behandelen van kwalensteken. Wanneer toegevoegd aan een salade, biedt azijn verschillende gezondheidsvoordelen.

Verhoogt de calciumabsorptie

 1. Azijn bevat veel asceetzuur, waardoor het lichaam mineralen uit voedsel beter kan opnemen. Het leerkanaal meldt dat azijn vooral nuttig kan zijn voor vrouwen die het moeilijk hebben om alle calcium te krijgen dat hun botten nodig hebben. Je kunt veel calcium vinden in zuivelproducten, maar veel mensen hebben problemen met het verteren van de lactose in melk en andere producten. Een salade eten met een beetje azijndressing kan helpen. TLC merkt op dat donkere, bladgroenten een goede bron van calcium zijn, maar sommige van deze greens bevatten ook stoffen die het lichaam moeilijk maken om dat calcium te absorberen. Azijnverbanden kunnen deze verbindingen tegengaan, waardoor meer calcium uit de salade kan worden opgenomen.

Aids Diabetici

 1. Azijn is veelbelovend bij het helpen van mensen met type 1 en type 2 diabetes. "Renal and Neurology News" meldt dat onderzoekers in Griekenland ontdekten dat mensen die vóór hun maaltijd een beetje azijn aten, hyperglycemie na de maaltijd verminderden. De onderzoekers merkten op dat het gebruik van 2 el. azijn op een salade kan nuttig zijn bij het verminderen van hyperglykemie. Het leerkanaal merkt op dat azijn ook veelbelovend is gebleken bij het helpen van mensen met diabetes type 2 om hun bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Een studie uit 2004, aangehaald door de American Diabetes Association, toonde aan dat azijn de lichamen van sommige diabetes type 2 hielp ontvankelijker te worden voor insuline.

Gezond alternatief voor vetten en natrium

 1. Veel lijners denken dat ze iets goeds voor hun lichaam doen als ze een grote maaltijd voor een salade laten liggen. Veel saladedressings zitten echter boordevol vet, natrium en calorieën. Geregistreerde diëtiste Gayle Alleman vertelde The Learning Channel dat verzadigde en transvetten het cholesterolgehalte in het bloed kunnen verhogen en dat veel natrium slecht kan zijn voor mensen met hoge bloeddruk. Ze beveelt aan om op azijn gebaseerde saladedressings op greens te gebruiken en een op azijn gebaseerde koolsalade te maken, in plaats van een met mayonaise.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407