Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van groene spliterwten

Sodium

 1. Peulvruchten zijn bonen, linzen en erwten, inclusief groene spliterwten. In de voedingsrichtlijnen van 2005 van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services wordt aanbevolen dat gezonde volwassenen met een dieet van 2000 calorieën ongeveer 3 kopjes peulvruchten per week eten. Je kunt groene spliterwten als bijgerecht of in soepen gebruiken, en het eten ervan kan voordelen voor de gezondheid bieden.

Bloedsuikercontrole

 1. Mensen die regelmatig peulvruchten eten, hebben mogelijk een lager risico op diabetes, een ziekte die optreedt wanneer uw lichaam de bloedsuikerspiegel niet meer goed kan reguleren. Peulvruchten kunnen diabetes helpen voorkomen of beheersen, omdat ze een lage glycemische index hebben, wat betekent dat ze geen snelle pieken in uw bloedsuiker veroorzaken. Groene spliterwten bevatten 16,1 gram voedingsvezels per portie. Oplosbare vezels, zoals die in peulvruchten, vertragen de opname van suiker, zodat deze niet zo snel in je bloedbaan terechtkomt. Als u een hoge bloedsuiker heeft, blijf dan samenwerken met uw arts om deze onder controle te houden en complicaties van diabetes te voorkomen.

Hartgezondheid

 1. Het eten van groene spliterwten kan de gezondheid van uw hart verbeteren. De vezels van spliterwten kunnen uw totale en slechte LDL-cholesterol verlagen, waardoor uw risico op hartaandoeningen wordt verminderd. Hoge bloeddruk verhoogt het risico op hart- en vaatziekten en groene erwten kunnen u helpen een gezonde bloeddruk te behouden. De voedingsrichtlijnen van het Amerikaanse ministerie van Landbouw van 2005 bevelen aan om uw kaliuminname te verhogen en uw natrium te verlagen, en 1 kopje spliterwten heeft ongeveer 710 milligram kalium en slechts 4 milligram natrium. Als u risicofactoren voor hartziekten heeft, bespreek dit dan met uw arts over de beste manier om ze te behandelen.

Gewichtscontrole

 1. Om gewicht te verliezen, moet u minder calorieën eten dan u verbrandt. Groene spliterwten kunnen u misschien helpen af ​​te vallen of gewichtstoename te voorkomen, omdat ze weinig calorieën bevatten en ze u kunnen helpen minder te eten. Een portie gekookte groene spliterwten bevat slechts ongeveer 232 calorieën. Een vezelrijk dieet kan gewichtsbeheersing bevorderen. Veel vezelrijk voedsel, waaronder groene spliterwten, duurt lang om te kauwen, zodat je je vol voelt voordat je heel veel calorieën hebt gegeten. Spliterwten zijn goede bronnen van eiwitten, met ongeveer 16 gram per kopje. De Harvard School of Public Health stelt dat eiwitrijke diëten gewichtsbeheersing kunnen bevorderen door de spijsvertering te vertragen en je minder hongerig te maken bij de volgende maaltijd.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407