Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van Jujube Fruit

Blijf goed gehydrateerd

 1. De jujube-vrucht, de ziziphus jujuba, is ontstaan ​​in China. De kleine, rode ronde vrucht heeft een eetbare schil en een zoete smaak. Het is al duizenden jaren populair in de Chinese geneeskunde en wint aan populariteit in het Westen. Deze vrucht, ook bekend als de Chinese datum, heeft krachtige gezondheidsvoordelen. Het heeft kalmerende eigenschappen en is een goede bron van natuurlijke antioxidanten, volgens het januari 2009 nummer van de African Journal of Biotechnology. Het maakt deel uit van de Rhamnaceae-familie en is beschikbaar in supplementvorm.

Behandelt slapeloosheid en angst

 1. Slapeloosheid en angst treffen miljoenen mensen en patiënten zoeken vaak de hulp van gezondheidsspecialisten voor verlichting. Volgens SleepMed ervaart ten minste een derde van de bevolking op enig moment in hun leven slapeloosheid. Evenzo lijden meer dan 19 miljoen volwassenen aan angst. Jujubes kunnen hulp bieden. Ze bevatten verbindingen die een kalmerend effect hebben, volgens Nutraceutical Research.

 2. De krachtige chemische stof geëxtraheerd uit jujubes, jujuboside A, beïnvloedt de hippocampus in de hersenen en wordt vaak gebruikt als een natuurlijk slaapmiddel. Jujubes kunnen worden gebruikt om zowel slapeloosheid als angst te behandelen. Jujube-extract is een natuurlijk alternatief voor sedativa op recept en anxiolytica.

Verbetert de immuunfunctie

 1. Antioxidanten helpen het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen. Deze vrije radicalen interageren met cellen, beschadigen vitale componenten en kunnen ziekten en veroudering veroorzaken. Omdat jujubes een grote hoeveelheid antioxidanten bevatten, kunnen ze helpen het immuunsysteem en de algehele gezondheid te verbeteren. Ze hebben een versterkend effect en bevatten veel fytochemicaliën, volgens het eerder genoemde African Journal of Biotechnology-artikel.

 2. Hun indrukwekkende voedingswaarde bevat ook een opmerkelijke hoeveelheid vitamine C, vitamine A en vitamine B2. Jujubes bevatten ook vitale mineralen, zoals mangaan, ijzer, fosfor en calcium. Deze elementen werken synergetisch om algemene gezondheid en welzijn te creëren en het immuunsysteem te versterken.

Beschermt de lever

 1. Het Journal of Ethnopharmacology meldde in april 2009 dat jujubes een positief effect hebben op de lever. Ze ontdekten dat de jujube bescherming biedt tegen leverbeschadiging door als antioxidant te fungeren. Oxidatieve stress is volgens NetDoctor het proces waarbij vrije radicalen het lichaam negatief beïnvloeden en ziekte en veroudering veroorzaken. Antioxidanten vegen de vrije radicalen op en compenseren hun effecten. Gelukkig bevatten jujubes chemische verbindingen die deze oxidatieve schade helpen bestrijden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407