Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van Shitake-paddestoelen

Meer witte champignons consumeren

 1. De Chinezen gebruiken de shitakepaddestoel al meer dan 6000 jaar voor medicinale doeleinden; bijgevolg is het uitgegroeid tot het Aziatische symbool voor een lange levensduur, volgens The George Mateljan Foundation's website The World's Healthiest Foods. Dit specifieke type eetbare schimmel is de op één na meest gekweekte paddestoel ter wereld. Met zijn rijke bronnen van selenium, ijzer, voedingsvezels, eiwitten en vitamine C heeft onderzoek aanzienlijke voordelen aangetoond bij het toevoegen van shiitake-paddenstoelen aan uw dieet.

Verlaagt cholesterol

 1. Volgens de website Elements4Health is aangetoond dat een verbinding in Shiitake-paddestoelen, eritadenine, het cholesterolgehalte in het bloed verlaagt. De website rapporteert over een studie uit 2001 in Japan aan het Department of Bioresource Science van Obihiro University of Agriculture and Veterinary Medicine dat werd gepubliceerd in "Experimental Biology and Medicine." De studie wees uit dat de eritadenine in shiitake-paddenstoelen bijdroeg aan het verhogen van het cholesterolgehalte in de ontlasting, wat op zijn beurt het cholesterolgehalte in het bloed verlaagde.

Helpt kanker te bestrijden

 1. De American Cancer Society merkt op dat shitake-paddenstoelen een anti-tumoreffect lijken te hebben op proefdieren, maar voegt eraan toe dat verder onderzoek nodig is om het gebruik ervan bij mensen te bepalen. De organisatie merkt op dat deze effecten kunnen voortvloeien uit het vermogen van de paddestoel om het immuunsysteem te stimuleren. Ze bevatten een stof genaamd lentinan, waarvan is aangetoond dat het het vermogen van het immuunsysteem om infecties en ziekten te bestrijden versterkt. De American Cancer Society zegt dat lentinan de groei van kankercellen daadwerkelijk kan verminderen en vertragen, terwijl de activiteit om tumoren te bestrijden wordt verhoogd door bepaalde cellen en eiwitten te activeren die kanker aanvallen.

Krachtige antioxidant

 1. Antioxidanten helpen het lichaam om vrije radicalen te bestrijden, die cellen kunnen muteren en uiteindelijk tot kanker kunnen leiden. Shiitake-paddenstoelen bevatten een krachtige antioxidant, L-ergothioneine. Uit onderzoek dat werd gepresenteerd tijdens de bijeenkomst van de American Chemical Society in Washington in 2005, onthulde een Amerikaans onderzoeksteam dat champignons "hogere concentraties L-ergothioneine bevatten dan een van de twee voedingsbronnen waarvan eerder werd gedacht dat ze de meeste bevatten: kippenlever en tarwekiemen, "volgens 's werelds gezondste voedingsmiddelen. Het team ontdekte verder dat bij het vergelijken van in de Verenigde Staten geconsumeerde champignons, de shiitake-champignon zwaarder woog dan andere soorten met het hoogste L-ergothioneine-gehalte.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407