Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van zonlichtlampen

Kankerpreventie

 1. Lichttherapie, ook fototherapie genoemd, is een behandeling waarbij een kunstmatige zonlichtlamp wordt gebruikt om het natuurlijke licht te simuleren dat op bepaalde tijden van het jaar ontbreekt, zoals in de winter. Zonlichtlampen zorgen voor een meer geconcentreerde dosis UV-stralen en kunnen voordelen bieden voor uw geestelijke en lichamelijke gezondheid. Depressie en huidaandoeningen worden behandeld met fototherapie. Premature baby's kunnen ook baat hebben bij blootstelling aan zonlichtlampen.

Enhanced Mood

 1. Zonlichtlampen kunnen een niet-invasieve, niet-chemische methode zijn voor de behandeling van verschillende stemmingsstoornissen, waaronder SAD, of seizoensgebonden affectieve stoornis, postpartum depressie en PMDD, premenstruele dysfore stoornis, volgens de Mayo Clinic . De blootstelling aan het licht zorgt ervoor dat je lichaam geen melatonine afgeeft, wat je humeur kan verbeteren en je meer energie kan geven. Fototherapie geneest niet altijd mentale depressie, maar kan uw symptomen voldoende verbeteren, zodat u effectiever kunt functioneren in uw dagelijkse leven.

Verbeterde huidconditie

 1. Als u een huidaandoening zoals psoriasis of eczeem heeft, kan lichttherapie uw toestand aanzienlijk verbeteren. Het is bewezen dat lichttherapie een effectieve behandeling is voor psoriasis, een auto-immuunziekte waarbij uw huidcellen te snel afstoten, waardoor u verhoogde, dikke, schilferige laesies op het oppervlak van uw huid achterlaat. Fototherapie kan ook worden aanbevolen voor sommige soorten eczeem, een ontsteking van de huid die kan worden veroorzaakt door allergieën, contact met irriterende stoffen of onbekende factoren. De National Psoriasis Foundation legt uit dat mensen met psoriasis baat hebben bij een combinatie van medicijnen en blootstelling aan UV, omdat het licht de productie van huidcellen vertraagt.

Verlaagd risico op neurologische schade

 1. Sommige soorten neurologische schade kunnen worden vertraagd of voorkomen door het gebruik van kunstmatige zonlichtlampen. Methods of Healing, een online bron voor alternatieve en natuurlijke medische behandelingen, legt uit dat sommige mensen met de ziekte van Parkinson baat kunnen hebben bij fototherapie. Onderzoekers van de University of Texas Medical School melden dat baby's die te vroeg worden geboren het meeste kunnen halen uit lichttherapie, omdat licht helpt bij het verlagen van hoge bilirubinespiegels die niet ongewoon zijn bij preemies. Zeer hoge bilirubinespiegels kunnen leiden tot hersenschade. Uit het onderzoek van de universiteit bleek ook dat neurologische beperkingen van micropreemies maar liefst 14 procent daalden toen zonlichtlampen werden geïntroduceerd tijdens de eerste levensdag van de baby.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407