Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Griekse yoghurtvoeding: goed of slecht?

 1. Er zijn veel ondergewaardeerde voedingsmiddelen die letterlijk onze gezondheid kunnen omkeren. Denk aan zuurkool en kimchi. Evenzo zijn er overgewaardeerde, overtypische voedingsmiddelen waarvan de meeste mensen denken dat die goed voor ze zijn. De deugden van volle granen worden bijvoorbeeld voortdurend gepubliceerd, hoewel veel mensen zonder hen gezonder zouden zijn.

 2. Waar valt Griekse yoghurt?

 3. Over de hele wereld wordt zuivel meestal gezien als een belangrijk onderdeel van een gezond, uitgebalanceerd dieet. En yoghurt is meestal het meest geprezen zuivelproduct van allemaal - vooral Griekse yoghurt, die het afgelopen decennium populairder dan ooit is geworden. Dat komt door de dikke, romige textuur en het is bekend dat het moeilijk te verkrijgen calcium levert naast grote hoeveelheden eiwitten en verschillende andere voedingsstoffen, zoals B-vitamines.

 4. Aan de andere kant, zuivelproducten, waaronder Griekse yoghurt, zijn niet altijd alles wat ze zijn. Over het algemeen kan zuivelproducten verwarrend zijn omdat zuivelproducten van nature veel verzadigd vet bevatten, wat meestal wordt afgeschilderd als schadelijk en gebonden aan een hoog cholesterolgehalte. In feite hebben vertrouwde organisaties zoals de American Heart Association mensen aanbevolen om decennia lang meestal vetvrije of vetarme zuivelproducten te eten, waaronder yoghurt. window.onload = function () {hellobar ("contentUpgrades"). show (531590);}; Bovendien houden meer mensen zich bezig met toegevoegde hormonen, suiker, kunstmatige toevoegingen, kleuren of zoetstoffen die worden gebruikt om de meeste in de winkel gekochte yoghurt te maken. Weer anderen, inclusief degenen die mijn artikelen lezen, hebben alles gehoord over de darmvriendelijke voordelen van probiotische yoghurt.

 5. Dus wat is het vonnis als alles is gezegd en gedaan - is Griekse yoghurt gezond of niet?

Achtergrond van Griekse yoghurt

 1. Hier is een beetje over hoe Griekse yoghurt wordt gemaakt, plus een korte geschiedenis van waar het vandaan komt:

 2. Griekse yoghurt is honderden jaren geleden in delen van Europa ontstaan, waar eerst algemeen beschikbare koeien- en geitenmelk werd gefermenteerd om de houdbaarheid te verlengen. Griekse yoghurt wordt gemaakt door melk en levende culturen (bacteriën) te combineren en het mengsel vervolgens door een filter te persen om de vloeibare wei te verwijderen die van nature in melk voorkomt. (1) Wei blijft normaal gesproken over wanneer melk stremt. Het zeven verwijdert ook enkele lactosesuikers, zout en water, daarom is Griekse yoghurt dikker en eiwitrijker dan standaardyoghurts, maar meestal ook minder suiker en koolhydraten.

 3. Veel yoghurt die beweert "Grieks" te zijn, volgen tegenwoordig geen traditionele methoden en nemen in plaats daarvan snelkoppelingen, zoals het toevoegen van verdikkingsmiddelen zoals gecondenseerde melk, maïszetmeel, carrageen of gelatine. In feite regelt de FDA de term 'Griekse stijl' niet, dus dit betekent praktisch niets als het gaat om ingrediënten of preparaten. (2)

 4. De methoden die worden gebruikt om commerciële Griekse yoghurt te maken, maken het niet gezonder dan andere soorten yoghurt - in feite is de Griekse yoghurtindustrie van $ 2 miljard nu gebonden aan bezorgdheid over het milieu hoge hoeveelheden overgebleven bijproducten, weizuren genoemd.

 5. Hier is een weinig bekend feit over de Griekse yoghurtvoeding: voor elke kop Griekse yoghurt is ongeveer drie koppen melk nodig, wat resulteert in veel ongebruikt en verspild materiaal dat moet worden verwijderd (ter vergelijking, bij het bekijken van Griekse yoghurt versus reguliere yoghurtvoeding, gebruikt gewone yoghurt ongeveer een kwart van deze hoeveelheid). (3)

 6. Afhankelijk van uw verdraagbaarheid zijn zuivelproducten in het algemeen mogelijk problematisch voedsel. Een populaire Griekse yoghurtmythe is dat het in principe gezond is. Maar de meeste mensen beginnen tegenwoordig te begrijpen dat zuivelproducten, waaronder yoghurt, in de dubieuze categorie vallen, omdat ze voor veel mensen moeilijk te verteren zijn - bovenop de meeste merken die vol zitten met rommel.

 7. Mensen zijn de enige soort die melk blijft drinken na de kindertijd en de enige soort die de melk van een ander zoogdier drinkt. Maar het probleem met Griekse yoghurtvoeding gaat verder dan deze punten - het heeft ook te maken met het weinig bekende feit dat bereidings- en productieprocessen, inclusief pasteurisatie, in de eerste plaats een hoog niveau van de voedingsstoffen die zuivelproducten te bieden hebben, kunnen vernietigen .

Waarom Griekse yoghurt NIET zo gezond is als u dacht

 1. Ondanks wat de meeste mensen denken, zijn er verschillende dingen die u moet weten over de voeding van Griekse yoghurt, waaruit blijkt dat het niet zo voordelig is als u denkt:

 2. Het vermogen om zuivel te verteren is ingewikkelder dan u misschien denkt. Sommige mensen kunnen zuivelproducten goed verdragen, terwijl anderen sterke reacties hebben op lactose, caseïne of andere stoffen in zuivelproducten waardoor ze symptomen zoals acne, diarree, een opgeblazen gevoel en gas ervaren. Het grootste deel van de gezondheidsproblemen van zuivelproducten komt van de natuurlijke suikers (lactose) en eiwitten (wei of caseïne). Beide kunnen ernstig ontstekend zijn, vooral wanneer natuurlijke enzymen worden verwijderd uit melk die helpen bij het spijsverteringsproces.

 3. De lactose in yoghurt kan ongemak veroorzaken voor sommige mensen die het vermogen verliezen om lactose na de kindertijd te verteren. Dit resulteert in symptomen van lactose-intolerantie veroorzaakt door een reactie op lactose, een soort suiker. (4) Net als bepaalde andere koolhydraten (zoals FODMAP's) kan het, wanneer het niet goed wordt verteerd, leiden tot spijsverteringsongemakken, een opgeblazen gevoel, overgroei van slechte bacteriën en spijsverteringsproblemen zoals SIBO.

 4. Conventionele melkveehouderijen gebruiken vaak toegevoegde groeihormonen om de melkproductie van de koeien te stimuleren. Zelfs zonder toegevoegde hormonen bevat zuivel van nature enkele hormonen, wat problematisch kan zijn voor mensen die vatbaar zijn voor hormonale onevenwichtigheden. Dit is logisch als je erover nadenkt, want melk komt uit de borstklieren van koeien waar progesteron, oestrogeen, testosteron en andere hormonen aanwezig zijn.

 5. Hoewel sommige mensen veel baat kunnen hebben bij hoogwaardige zuivelproducten, is het de moeite waard om te experimenteren als je in een hormoongevoelige categorie valt en last hebt van acne, PMS-symptomen, onregelmatige menstruatie, enz. Sommige mensen, vooral vrouwen met hormonale onregelmatigheden vinden dat ze een betere hormonale stabiliteit hebben, een helderdere huid, lichtere menstruaties, gemakkelijker gewichtsverlies en een betere spijsvertering bij het vermijden van alle zuivelproducten - inclusief Griekse yoghurt. [! 2620 => 1140 = 3!

 6. Caseïne, het andere dominante zuivelproteïne anders dan wei, is in staat een immuunreactie in de vorm van een histamine-reactie te activeren, wat leidt tot ontsteking, zwelling en andere tekenen van allergieën. Studies hebben aangetoond dat histamine-intolerantie reacties op voedselallergieën zoals zuivel omvat en acne, eczeem, netelroos, huiduitslag en zelfs astma- of sinusproblemen kan veroorzaken. (5, 6)

 7. Voor mensen met een gevoelig spijsverteringsstelsel kunnen lactose, wei of caseïne de darm beïnvloeden op dezelfde manier als voedselallergenen zoals gluten dat doen. Iedereen die bestaande schade heeft in de darmomgeving, inclusief het lekkende darmsyndroom of auto-immuunziekten, is bijzonder kwetsbaar voor negatieve zuivelreacties. Dat komt omdat zodra het immuunsysteem wordt geactiveerd door een allergie of gevoeligheid, het het eigen weefsel van het lichaam begint aan te vallen en ontstekingsniveaus verhoogt, waardoor het waarschijnlijker is om zuivel als een bedreiging te zien.

 8. Als u een bekende intolerantie of allergie voor gluten (coeliakie) of een auto-immuunziekte zoals de ziekte van Hoshimoto of artritis heeft, kunt u baat hebben bij het elimineren van zuivelproducten en zien of u een vermindering van de symptomen opmerkt - zoals vermoeidheid, hersenmist, opgeblazen gevoel, pijn en pijn.

 9. De meeste Griekse yoghurt die wordt gepromoot als 'gezond', is onnatuurlijk vetarm en heeft suiker toegevoegd om het gebrek aan smaak te compenseren. Hoewel reguliere voedingsaanbevelingen vetarme zuivelproducten promoten als gezonder dan volvet, betekent het verwijderen van natuurlijk vet uit zuivelproducten dat andere additieven moeten worden gebruikt om yoghurt een aantrekkelijke textuur en smaak te geven - dus het bevat meestal rietsuiker, high fructose corn syrup, of kunstmatige zoetstoffen en ingrediënten.

 10. Griekse yoghurt heeft een bijzonder "scherpe" smaak, dus meestal is er nog meer suiker nodig om klanten tevreden te stellen. Zuivel bevat van nature al suiker, dus nog meer toevoegen betekent dat het een grotere insulinerespons veroorzaakt en het risico op bloedsuikerschommelingen verhoogt, wat mogelijk kan leiden tot gewichtstoename of zelfs diabetes. (7)

Wat te hebben in plaats van Griekse yoghurt

 1. Zoek naar biologische, ongezoete, grasgevoerde zuivelproducten bij het kopen van Griekse yoghurt of andere producten. Dit zorgt ervoor dat de koeien geen toegevoegde hormonen of antibiotica kregen, of binnen gehouden werden waar ze vatbaar werden voor ziek en ondervoed.

 2. Als je van plan bent Griekse yoghurt te eten vanwege het hogere eiwitgehalte, kijk dan naar de belangrijkste ingrediënten - je wilt melk zien en actieve culturen leven, maar geen eiwitten zoals "wei-concentraten" "of verdikkingsmiddelen zoals" gemodificeerd maïszetmeel. "

 3. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.

 4. Zuivel is niet zo slecht als het lijkt - in feite geloof ik dat rauwe melk nuttig is, samen met andere biologische zuivelproducten gemaakt van dieren die in de wei zijn opgegroeid (koeien, geiten of schapen) ); ze kunnen geweldige toevoegingen zijn aan de voeding van veel mensen.

 5. Dit geldt met name voor probiotische yoghurt, die is gefermenteerd en al duizenden jaren een alomvattend voedsel is en naast probiotica naast waardevolle voedingsstoffen die tegenwoordig weinig voedingsstoffen bevatten. Het verschil tussen de meeste Griekse yoghurt en het type dat ik aanbeveel, heeft te maken met de kwaliteit van de melk en het proces dat wordt gebruikt om de yoghurt te maken.

 6. Onverwerkte, gefermenteerde zuivelproducten zijn gunstig voor de darmgezondheid vanwege de probiotica ("goede bacteriën") die ze bieden, ervan uitgaande dat zuivelproteïnen geen probleem voor u zijn. De levende culturen die actief zijn in Griekse yoghurt omvatten meestal bacteriën S. thermophilus (St) en L. bulgaricus (Lb), die verantwoordelijk zijn voor zijn karakteristieke zure of pittige smaak.

 7. Yoghurt en kefir zijn twee populaire gefermenteerde zuivelproducten, wat betekent dat ze beschermende bacteriën bevatten die voor u beschikbaar zijn wanneer u ze eet. Amasi is een andere voordelige gefermenteerde melkdrank die in sommige speciaalzaken verkrijgbaar is en die de consistentie heeft van een vloeibare yoghurt.

 8. Naast het leveren van bacteriën die kunnen helpen bij het aanvullen en de darmgezondheid bevorderen, helpt het fermentatieproces dat wordt gebruikt om yoghurt te maken ook op natuurlijke wijze lactosemoleculen af ​​te breken, samen met enkele van de eiwitten in zuivelproducten (caseïne en wei). Dit betekent meestal dat ze gemakkelijker zijn in de spijsvertering dan melk, en ze hebben minder een hormonale respons. Een andere optie is om geitenmelk te drinken en geitenmelkyoghurt te kopen, wat bij veel mensen minder verteringsongemakken veroorzaakt dan koeienmelk.

 9. Naast het kiezen van gefermenteerde zuivelproducten boven ongefermenteerde zuivelproducten, wilt u idealiter rauwe en volle yoghurt vinden. Vet is een natuurlijk onderdeel van melk, en het is het vet dat eigenlijk een rijke bron van vitamine A en D is. Volvette zuivelproducten van grasgevoerde koeien bieden ook hogere niveaus van twee zeldzame voedingsstoffen, geconjugeerd linolzuur en vitamine K2. Van geconjugeerd linolzuur is bekend dat het de immuunfunctie verbetert en helpt bij het handhaven van het gewicht en de insulinecontrole. K2 is nodig voor veel verschillende lichaamsfuncties, waaronder het bouwen van sterke botten, tanden en een gezonde huid.

 10. Waarom is rauwe yoghurt en melk het beste? Dit is wat je moet weten als je niet bekend bent met rauwe zuivelproducten: pasteurisatie en homogenisatie kunnen zuivel denatureren en de natuurlijke chemische structuur veranderen, waardoor vetten ranzig en moeilijk te verteren worden, terwijl ook voedingsstoffen en belangrijke enzymen worden vernietigd. Pasteurisatie is het verwarmen van melk tot zeer hoge temperaturen om alle ziekteverwekkende bacteriën en ziekteverwekkers te vernietigen, maar tijdens het proces verlaagt het helaas ook veel voedingskwaliteiten en zorgt het ervoor dat suiker- en eiwitmoleculen van vorm veranderen, waardoor ze meer kans hebben trigger immuunreacties.

 11. Er is om deze reden een groot verschil tussen gepasteuriseerde melk en rauwe melk, dus zelfs mensen die aangeboren yoghurt of melk niet verdragen, vinden misschien dat ze rauwe melk kunnen verteren.

 12. Ten slotte is een andere belangrijke factor om te overwegen de gezondheid van het dier dat de zuivel produceert. De kwaliteit van het dieet van een dier en zijn leefomstandigheden hebben significante effecten op de voedingswaarde van zijn vlees of melk. Zuivelproducten van industrieel gefokte koeien hebben een lage voedingswaarde, omdat de koeien vaak een onnatuurlijk dieet krijgen en het grootste deel van hun leven binnen worden gehouden.

 13. De meeste Griekse yoghurt die in supermarkten verkrijgbaar is, is afkomstig van koeien die zijn opgegroeid met maïs, soja en schrootvoer die in dicht verpakte, industriële zuivelverwerkingsfabrieken leven, waar ze nooit vrij rond mogen lopen gras.

 14. Wat is een beter alternatief voor conventionele yoghurt? Van producten van grasgevoerde koeien die in een weiland zijn opgegroeid, is bekend dat ze een hoger percentage voedingsstoffen bevatten, waaronder gezonde vetten zoals omega-3 vetzuren. Gezonde koeien hebben een gezondere darmomgeving en halen meer antioxidanten in hun voeding uit gras, wat betekent dat ze meer vitamines (zoals vitamine A en E bijvoorbeeld) in hun melk opslaan en verstrekken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407