Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


'Groot ontbijt gezonder dan een groot diner'

'Groot ontbijt gezonder dan een groot diner'

 1. Onderzoekers hebben ontdekt dat het eten van een groot ontbijt met 700 calorieën gewichtsverlies bevordert en het risico op diabetes, hartaandoeningen en hoog cholesterol vermindert.

 2. De studie, onlangs gepubliceerd in Obesity, komt van de Universiteit van Tel Aviv, waar prof. Daniela Jakubowicz en collega's de impact van verschillende calorie-inname op verschillende tijdstippen van de dag bestudeerden. Wat ze vonden is dat de tijd van de dag die we eten een aanzienlijke invloed heeft op hoe ons lichaam voedsel verwerkt.

 3. Om te onderzoeken hoe deze timing ons lichaam beïnvloedt, heeft het team 93 zwaarlijvige vrouwen in twee verschillende groepen ingedeeld:

 4. De voeding van de vrouwen bestond uit gematigde vetten en koolhydraten, in totaal 1400 calorieën, en ze volgden de voeding gedurende 12 weken. De maaltijden met 700 calorieën, of ze nu als ontbijt of diner werden gegeten, bevatten exact hetzelfde voedsel en bevatten een dessertitem, zoals een stuk chocoladetaart of een koekje.

 5. Bovendien hadden de vrouwen uit de grote ontbijtgroep grotere dalingen in insuline-, glucose- en triglycerideniveaus dan de vrouwen uit de grote dinergroep.

 6. De onderzoekers merken op dat een van de belangrijkste bevindingen is dat de vrouwen uit de grote ontbijtgroep geen hoge bloedglucosespiegels hadden die normaal na een maaltijd optreden.

 7. Hoewel de grote dinergroep een verstandig dieet aan het eten was en gewicht verloor, ontdekten de onderzoekers eigenlijk dat hun triglyceriden - een soort vet in het lichaam - toenamen, waardoor ze een hoger risico liepen op hartziekten, diabetes, hypertensie en hoog cholesterol.

Maximale calorieën bij het ontbijt

 1. De American Diabetes Association zegt (bron niet meer beschikbaar op www.diabetes.org) dat zelfs als je geen fan bent van zogenaamde traditionele ontbijtproducten, je kunt overschakelen op wat je eet 's ochtends en kies voor soep, een broodje of zelfs een plak pizza.

 2. De organisatie beveelt zelfs enkele creatieve ideeën aan voor het maximaliseren van de belangrijkste maaltijd van de dag:

 3. Ontbijtshake: 1 kop vetvrije melk of yoghurt zonder vet, gemengd met 1/2 kop fruit, 1 theelepel. tarwekiemen en voeg 1 theelepel. noten of notenboter, ijs en roer Bessen en muffin: open een kleine zemelenmuffin en leg deze op een bord. Top met verse bessen en een klodder verse yoghurt Bagel en chutney: Smeer mangochutney op een klein bagel en combineer dit met een zijde van cottage cheese bestrooid met kaneel Gebakken Aardappel en Kaas: Een beetje onconventioneel voor het ontbijt, maar heerlijk. Bedek de helft van een middelgrote overgebleven gepofte aardappel (of een rauwe magnetron gedurende 10-15 minuten) met magere cheddarkaas en een lepel salsa. Zet terug op het vuur tot de kaas smelt Ontbijt Sandwich: Top een volkoren Engelse muffin, volkoren pitabroodje of zelfs een volkoren chapati (Indiaas brood gevonden in speciaalzaken) met 1 ons magere ham en een gearomatiseerde mosterd. Combineer het met vers fruit en een klein stukje magere kaas. Victoria Taylor van de British Heart Foundation merkt op dat de studie van de Universiteit van Tel Aviv benadrukt hoe belangrijk de timing van onze maaltijden is voor onze gezondheid. Hoewel ze zegt dat dit een korte, kortetermijnstudie is en daarom verder onderzoek nodig is om de langetermijnresultaten en effecten voor mannen te controleren, stelt ze voor om 's ochtends te eten om gewichtsverlies te bevorderen.

 4. "Volkoren toast of ontbijtgranen met magere melk maken die snack in de ochtend minder verleidelijk. Als je voor een gekookt ontbijt gaat, probeer dan gepocheerde eieren in plaats van gebakken en zorg ervoor dat je grilt spek of worst. "

 5. Een onderzoek uit 2012 laat zien dat het eten van ei-eiwitten voor het ontbijt je langer kan helpen vol te voelen. [! 339 => 1140 = 2!

 6. American Diabetes Association (bron niet meer beschikbaar op www.diabetes.org)

 7. Universiteit van Tel Aviv

 8. Bezoek onze categoriepagina overgewicht / gewichtsverlies / fitness voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over overgewicht / gewichtsverlies / fitness.

 9. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 10. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407