Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gua Sha: voordelen en bijwerkingen

Wat is gua sha?

 1. Gua sha is een natuurlijke, alternatieve therapie waarbij uw huid wordt geschraapt met een massagetool om uw bloedsomloop te verbeteren. Deze oude Chinese helende techniek kan een unieke benadering bieden voor een betere gezondheid en problemen zoals chronische pijn aanpakken.

 2. In gua sha schraapt een technicus uw huid af met korte of lange slagen om de microcirculatie van het zachte weefsel te stimuleren, wat de bloedstroom verhoogt. Ze maken deze slagen met een instrument met gladde randen dat bekend staat als een gua-massagetool. De technicus brengt massageolie op uw huid aan en gebruikt vervolgens het hulpmiddel om uw huid herhaaldelijk in een neerwaartse beweging te schrapen.

 3. Gua sha is bedoeld om stilstaande energie, chi genoemd, in het lichaam aan te pakken waarvan artsen denken dat het verantwoordelijk kan zijn voor ontstekingen. Ontsteking is de onderliggende oorzaak van verschillende aandoeningen die verband houden met chronische pijn. Van het wrijven van het huidoppervlak wordt gedacht dat het deze energie helpt afbreken, ontstekingen vermindert en genezing bevordert.

 4. Gua sha wordt meestal uitgevoerd op de rug, billen, nek, armen en benen van een persoon. Een zachte versie ervan wordt zelfs op het gezicht gebruikt als gezichtstechniek. Uw technicus kan milde druk uitoefenen en geleidelijk de intensiteit verhogen om te bepalen hoeveel kracht u aankan.

Wat zijn de voordelen van gua sha?

 1. Gua sha kan ontstekingen verminderen, dus het wordt vaak gebruikt voor de behandeling van aandoeningen die chronische pijn veroorzaken, zoals artritis en fibromyalgie, evenals die die spier- en gewrichtspijn veroorzaken.

 2. Gua sha kan ook de symptomen van andere aandoeningen verlichten:

 3. Hepatitis B is een virale infectie die leverontsteking, leverschade en leverlittekens veroorzaakt. Onderzoek suggereert dat gua sha chronische leverontsteking kan verminderen.

 4. Eén case study volgde een man met hoge leverenzymen, een indicator voor leverontsteking. Hij kreeg gua sha en na 48 uur behandeling ervoer hij een afname van leverenzymen. Dit brengt onderzoekers ertoe te geloven dat gua sha het vermogen heeft om leverontsteking te verbeteren, waardoor de kans op leverschade wordt verkleind. Meer onderzoek is aan de gang.

 5. Als uw migraine-hoofdpijn niet reageert op vrij verkrijgbare medicijnen, kan gua sha helpen. In één onderzoek ontving een 72-jarige vrouw met chronische hoofdpijn gua sha gedurende een periode van 14 dagen. Haar migraine verbeterde in deze tijd, wat suggereert dat deze oude geneeswijze een effectieve remedie voor hoofdpijn kan zijn. Meer onderzoek is nodig.

 6. Borstvergroting is een aandoening die wordt ervaren door veel vrouwen die borstvoeding geven. Dit is wanneer de borsten vollopen met melk. Het komt meestal voor in de eerste weken van borstvoeding of als de moeder om welke reden dan ook weg is van de baby. Borsten worden gezwollen en pijnlijk, waardoor het moeilijk is voor baby's om te vergrendelen. Dit is meestal een tijdelijke toestand.

 7. In één onderzoek kregen vrouwen gua sha vanaf de tweede dag na de geboorte tot het verlaten van het ziekenhuis. Het ziekenhuis volgde deze vrouwen in de weken na de bevalling en ontdekte dat velen minder meldingen hadden van stuwing, volle borst en ongemak. Dit maakte het voor hen gemakkelijker om borstvoeding te geven.

 8. Gua sha-techniek kan ook effectief zijn voor het verhelpen van chronische nekpijn. Om de effectiviteit van deze therapie te bepalen, werden 48 deelnemers aan de studie verdeeld in twee groepen. De ene groep kreeg gua sha en de andere gebruikte een thermisch verwarmingskussen om nekpijn te behandelen. Na een week meldden deelnemers die gua sha kregen minder pijn in vergelijking met de groep die geen gua sha ontving.

 9. Tourette-syndroom houdt onvrijwillige bewegingen in, zoals gezichtstics, keelreiniging en vocale uitbarstingen. Volgens een enkele case study heeft gua sha in combinatie met andere therapieën mogelijk bijgedragen aan het verminderen van de symptomen van Tourette-syndroom bij de deelnemer aan de studie.

 10. De studie betrof een 33-jarige man met het Tourette-syndroom sinds de leeftijd van 9 jaar. Hij ontving acupunctuur, kruiden, gua sha en veranderde zijn levensstijl. Na 35 behandelingen eenmaal per week verbeterden zijn symptomen met 70 procent. Hoewel deze man positieve resultaten had, is verder onderzoek nodig.

 11. Perimenopauze treedt op wanneer vrouwen dichter bij de menopauze komen. Symptomen zijn onder meer:

 12. Uit één onderzoek bleek echter dat gua sha bij sommige vrouwen de symptomen van perimenopauze kan verminderen.

 13. De studie onderzocht 80 vrouwen met perimenopauzale symptomen. De interventiegroep kreeg gedurende acht weken eenmaal per week 15 minuten gua sha-behandelingen in combinatie met conventionele therapie. De controlegroep ontving alleen conventionele therapie.

 14. Na voltooiing van het onderzoek rapporteerde de interventiegroep een grotere vermindering van symptomen zoals slapeloosheid, angst, vermoeidheid, hoofdpijn en opvliegers in vergelijking met de controlegroep. Onderzoekers geloven dat gua sha-therapie een veilige, effectieve remedie kan zijn voor dit syndroom.

Heeft gua sha bijwerkingen?

 1. Als een natuurlijke remedie is gua sha veilig. Het wordt niet verondersteld pijnlijk te zijn, maar de procedure kan het uiterlijk van uw huid veranderen. Omdat het gaat om wrijven of schrapen van de huid met een massagetool, kunnen kleine bloedvaten bekend als haarvaten in de buurt van het oppervlak van uw huid barsten. Dit kan leiden tot blauwe plekken op de huid en lichte bloedingen. Blauwe plekken verdwijnen meestal binnen een paar dagen.

 2. Sommige mensen ervaren ook tijdelijke inspringing van hun huid na een gua sha-behandeling.

 3. Als er een bloeding optreedt, bestaat er ook het risico op door bloed overgedragen ziekten met gua sha-therapie, dus het is belangrijk voor technici om hun gereedschap na elke persoon te desinfecteren.

 4. Vermijd deze techniek als u de afgelopen zes weken een operatie heeft gehad.

 5. Mensen die bloedverdunners nemen of stollingsstoornissen hebben, zijn geen goede kandidaten voor gua sha.

De afhaalmaaltijden

 1. Wanneer conventionele therapieën uw symptomen niet verbeteren, suggereert onderzoek dat gua sha mogelijk verlichting kan bieden.

 2. Deze techniek lijkt misschien eenvoudig en eenvoudig, maar deze mag alleen worden uitgevoerd door een erkende acupuncturist of arts uit de Chinese geneeskunde. Dit zorgt voor een veilige, juiste behandeling. Meer onderzoek is nodig, maar er zijn weinig risico's verbonden aan deze massagetechniek.

 3. Wie u ook kiest, zorg ervoor dat die persoon een certificering in gua sha heeft. Certificering bevestigt dat ze basiskennis hebben van deze genezingspraktijk. Het gebruik van een professional verbetert de effectiviteit van de behandeling en vermindert het risico op pijn of ernstige kneuzingen door overmatige kracht.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407