Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Havermout versus room van tarwe voor afvallen

Pas op voor niet gaar eieren

 1. Room van tarwe versus havermout als een strategie voor gewichtsverlies zet twee bevredigende, warme ontbijtgranen tegenover elkaar - en beide hebben hun fans. Wat betreft gewichtsverlies heeft havermout echter het voordeel boven Cream of Wheat.

Room van tarwe versus havermout

 1. Room van tarwe is de merknaam van een pap van tarwe farina gemaakt in North Dakota in 1893. Een portie van de originele room van tarwe, of 33 gram droog, bevat maar liefst 50 procent van de dagelijkse waarde (DV) van ijzer, gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Het bevat ook 20 procent van de DV van calcium en 10 procent van thiamine, een B-vitamine. Het heeft 4 gram eiwit en 1 gram vezels.

 2. Havermout daarentegen heeft meer vezels. Een half kopje, of 40 gram droge Quaker Oats Old Fashioned, biedt je 4 gram vezels, inclusief 2 gram oplosbare vezels. Het heeft ook 5 gram eiwit. Het bevat 8 procent van de DV van ijzer en 15 procent van de DV van thiamine.

 3. Veel studies zijn gedaan naar havermout gemaakt van volkoren haver en gewichtsverlies. Een artikel in het septembernummer van het tijdschrift Nutrients bevatte een studie in China van 298 volwassenen met overgewicht. Uit het onderzoek bleek dat de deelnemers die 100 gram haver per dag aten en een gezond dieet volgden, aanzienlijk meer gewicht verloren dan degenen die een gezond dieet volgden zonder haver te eten.

Is glasvezel de sleutel?

 1. Hoewel Room van tarwe en gezonde granen samen kunnen gaan, en er zijn veel room van tarwe gezonde recepten beschikbaar, lijkt de vezel in havermout verantwoordelijk te zijn voor het succes als onderdeel van veel gewichtsverlies programma's. De auteurs van de Nutrients-studie hebben de in beta-haver oplosbare vezel in hele haver gecrediteerd als de reden voor het gewichtsverlies. Bèta-glucaan, zei de studie, vertraagt ​​de spijsvertering van het lichaam, wat voorkomt dat de glycemische niveaus spieken. Het zorgde er ook voor dat deelnemers zich voller voelden.

 2. The Harvard T.H. Chan School of Public Health zegt dat het eten van gekookte hele haver, zoals die in een kom havermout, andere gezondheidsvoordelen heeft die aantrekkelijk kunnen zijn voor mensen die willen afvallen. Hele haver bevat fenolverbindingen en fyto-oestrogenen. Deze verbindingen werken als antioxidanten die chronische ontstekingen helpen verminderen die gepaard gaan met hartaandoeningen en diabetes.

 3. De Mayo Clinic zegt dat de oplosbare vezels in hele haver uw cholesterol en glucosewaarden in het bloed kunnen verlagen. Omdat hele haver de opname van suiker door je lichaam vertraagt, kan het eten van havermout de bloedsuikerspiegel verbeteren en het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 verlagen.

Lager in vezel

 1. Cream of Wheat heeft niet het vezelgehalte van havermout, en dat is wat havermout naar voren haalt in de discussie over gewichtsverlies. Volgens een artikel in de Current Obesity Reports van juni 2012 zou het verhogen van de vezelinname in de voeding een centrale rol moeten spelen bij de inspanningen om af te vallen. Amerikanen nemen gemiddeld 14 tot 15 gram voedingsvezels per dag, terwijl ze dagelijks 20 tot 35 gram vezels moeten consumeren.

 2. Het artikel detailleerde een studie van 252 vrouwen van middelbare leeftijd die gemiddeld 4,4 pond verloren bij het verhogen van hun vezelinname met 8,8 gram per 1.000 calorieën. Een langetermijnstudie van 30.000 mannen toonde aan dat voor elke 40 gram volle granen die per dag werden gegeten, de gewichtstoename met 1,1 pond afnam.

 3. Wat havermout of crème van tarwe betreft, welke voor u beter is, hangt af van uw doelen. Als u op zoek bent naar een vezelarm, bulkvoedsel voor gastro-intestinale of andere voedingsproblemen, wordt Tarwecrème vaak voorgesteld, zoals in het Low Fiber, Low Bulk-dieet van de Vanderbilt University. Als je op zoek bent naar gewichtsverlies of meer vezels, komt havermout bovenaan.

 4. Zoals altijd moet u echter, voordat u een afslankprogramma of dieetwijziging uitvoert, contact opnemen met uw arts om te controleren of de aangebrachte wijzigingen geschikt zijn voor u.

 5. Cream of Wheat heeft niet het vezelgehalte van havermout, en dat is wat havermout naar voren haalt in de discussie over gewichtsverlies. Volgens een artikel in de Current Obesity Reports van juni 2012 zou het verhogen van de vezelinname in de voeding een centrale rol moeten spelen bij de inspanningen om af te vallen. Amerikanen nemen gemiddeld 14 tot 15 gram voedingsvezels per dag, terwijl ze dagelijks 20 tot 35 gram vezels moeten consumeren.

 6. Het artikel detailleerde een studie van 252 vrouwen van middelbare leeftijd die gemiddeld 4,4 pond verloren bij het verhogen van hun vezelinname met 8,8 gram per 1.000 calorieën. Een langetermijnstudie van 30.000 mannen toonde aan dat voor elke 40 gram volle granen die per dag werden gegeten, de gewichtstoename met 1,1 pond afnam.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407