Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Helpt Spicy Food bij de spijsvertering?

Outlook

 1. In het verleden, toen je maag van streek was, werd je verteld om een ​​flauw dieet te eten - misschien zelfs het super flauwe BRAT-dieet van bananen, witte rijst, appelmoes en ongeboterde witte toast. De gedachte was dat pittig of zelfs smaakvol voedsel het spijsverteringskanaal kon irriteren, waardoor het meer overlast veroorzaakte, waaronder braken, diarree en zweren.

 2. Maar deze veronderstellingen deden waarschijnlijk meer dan één persoon zich afvragen hoe mensen in culturen waar pittig voedsel elke dag wordt geconsumeerd, en waar het soms zelfs als een medicijn wordt beschouwd, voor hun maag zorgden.

 3. Het blijkt dat niet alle kruiden slecht zijn voor je maag, en in feite zijn sommige precies wat de dokter heeft besteld.

 4. "Er is echt niet veel onderzoek om te zeggen dat die warme voedingsmiddelen slecht zijn voor het hele spijsverteringskanaal," zegt Rene Ficek, R.D., de belangrijkste voedingsdeskundige bij Gezond eten in Seattle Sutton.

Specerijen definiëren

 1. Eerst een ogenschijnlijk eenvoudige vraag: wat is een pittig gerecht? Het antwoord daarop is ingewikkeld, omdat "pittig" een relatieve term is. Tandpasta van pepermunt kan sommige smaakpapillen verbranden, terwijl andere mensen Thaise paprika's rechtstreeks van de wijnstok kunnen eten zonder zweet te breken.

 2. De meeste hete kruiden zijn afgeleid van een peper- of chiliplant, hoewel sommige plantenbladeren, zoals mosterdgroen, ook kruidig ​​zijn, en sommige wortels, zoals gember. We nemen deze kruiden op in onze voedingsmiddelen in rauwe, gekookte, gedroogde en gemalen vorm. Een veel voorkomend kruid dat sommige mensen als warm beschouwen, curry, is eigenlijk een combinatie van verschillende kruiden, waaronder curryplantbladeren, gember en chili.

 3. "Veel mensen associëren gekruid eten met gastro-oesofageale refluxziekte (GERD)", zegt Ficek. "Maar er zijn veel andere voedingsmiddelen die ergere maagirriterende stoffen zijn, waaronder cafeïne, alcohol en zure citrusvruchten." Als u spijsverteringsongemakken ervaart na het eten van gekruid voedsel, reageert u mogelijk op iets anders dan het kruid in uw diner.

 4. Mexicaans eten gebruikt vaak chili en peper in hun recepten, maar uw maag kan reageren op vet van sauzen op basis van kaas of boter. Zure pastasaus op basis van tomaten of de citroen in een schaal met kip piccata kan de voering van uw spijsverteringskanaal wegeten.

De voordelen van Spice

 1. Het lijkt erop dat specerijen veel gezondheidsvoordelen hebben. Volgens studies kunnen chili, gember en andere kruiden ontstekingen verminderen en maaginfecties behandelen. "We weten dat veel kruiden een geweldige bron van vitamine C zijn, die de duur van de verkoudheid kunnen verminderen en kanker en hartaandoeningen kunnen beïnvloeden," zegt Ficek. Sommige kruiden lijken ontstekingen te verminderen, een immuunreactie waarbij aangetaste delen van het lichaam opzwellen. Ontsteking is een onderdeel van veel verschillende soorten ziekten, waaronder ongemak in het spijsverteringskanaal.

 2. En in tegenstelling tot lang gedacht, veroorzaken gekruide voedingsmiddelen geen zweren. In feite is aangetoond dat capsaïcine, de chemische stof die pepers en pepers hun kick geeft, de H. pylori-bacterie remt, de meest voorkomende oorzaak van zweren. Capsaïcine heeft een interessante relatie met pijn: de eerste irritatie van capsaïcine wordt gevolgd door een verdovende werking. Dat is waarom het wordt gebruikt bij actuele behandelingen in crème of als een dermale pleister voor gewrichts- en andere pijn. Resiniferatoxine, een variant van capsaïcine, wordt gebruikt als een geïnjecteerde pijnstiller.

 3. De meeste mensen beschouwen de kruidenkurkuma als bitterder dan heet, maar het is opgenomen in veel recepten voor pittige gerechten, zoals curry. Van het actieve bestanddeel van kurkuma, curcumine, is aangetoond dat het enkele belangrijke gezondheidseigenschappen heeft. Het is veelbelovend bij de behandeling van het prikkelbare darmsyndroom en algemeen spijsverteringsongemak door specifieke pijnreceptoren te blokkeren. Curcumine is ook effectief gebleken bij het voorkomen en behandelen van colorectale kanker.

Wat als het te warm wordt?

 1. Als u al zweren heeft, kan het zijn dat pittig voedsel ze erger maakt. Pittig voedsel kan ook sommige urineweginfecties irriteren en zal zeker uw neus laten lopen en de ogen water geven, wat sinusirritatie kan veroorzaken.

 2. Het beste van pittig eten als hulpmiddel bij de spijsvertering is dat ze goed smaken. Als een praktische overweging, kunt u instellen hoeveel kruiden u aan voedsel wilt toevoegen wanneer u thuis kookt, door uw warmteniveau omhoog of omlaag te draaien in overeenstemming met uw smaak.

 3. Als u al zweren heeft, kan het zijn dat pittig voedsel ze erger maakt. Pittig voedsel kan ook sommige urineweginfecties irriteren en zal zeker uw neus laten lopen en de ogen water geven, wat sinusirritatie kan veroorzaken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407