Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Het beste dieetplan na een abortus

Wat te vermijden

 1. Vroege zwangerschap stelt behoorlijk hoge eisen aan je lichaam, net als elke medische procedure, inclusief abortus. Hoewel er geen specifiek dieet is om te volgen na het beëindigen van een zwangerschap, is het een goed idee om flauw of mild voedsel te eten om te voorkomen dat je misselijkheid verergert. Als u vóór de procedure mager eiwit, volle granen, noten, zaden, zuivelproducten en vers fruit en groenten inslaat, kunt u gemakkelijker goed eten in de dagen erna.

Feiten over abortus

 1. Er zijn twee soorten abortussen die het meest worden gebruikt in het eerste trimester, volgens het Health Center van Indiana University Bloomington. De eerste is een medische abortus waarbij twee medicijnen worden gebruikt, Mifepristone en Misoprostol genoemd. De tweede is een chirurgische ingreep die zuigcurretage of vacuümaanzuiging wordt genoemd, waarvoor geen algemene verdoving of daadwerkelijk snijden nodig is.

 2. Het is gebruikelijk om na de procedure een kalmerend middel te krijgen en voorgeschreven pijnstillers te krijgen als u een chirurgische abortus krijgt, dus het is een goed idee om iemand naar huis te brengen. U kunt uw normale activiteiten de volgende dag hervatten, de experts van UCLA Health, maar u kunt last krijgen van krampen en misselijkheid, dus doe het rustig aan. Duw jezelf niet te hard en volg een voedzaam dieet.

Beste dieet na abortus

 1. Het beste dieet na abortus is volgens de zorgverleners van MyHealth.Alberta.ca licht, saai en geruststellend - omdat het beëindigen van een zwangerschap, zoals bij veel medische procedures, kan resulteren in misselijkheid. Bovendien moet u zich concentreren op het eten van vers, heel voedsel dat dichte voeding biedt. Houd u aan een dieet met veel ijzer, inclusief bruine rijst, linzen en spinazie, die uw lichaam zullen helpen herstellen na bloedverlies. Eiwitten zoals magere kip, rundvlees en varkensvlees bevatten de aminozuren die je nodig hebt om weefsel opnieuw op te bouwen en nieuwe rode bloedcellen te genereren.

 2. Vissen zoals zalm, haring, sardines, makreel en tonijn zitten boordevol omega-3-vetzuren, die de gezondheid van uw hart ondersteunen door uw niveaus van lipoproteïnen met lage dichtheid of slechte cholesterol te verlagen, en het verhogen van uw niveaus van lipoproteïnen met een hoge dichtheid of goede cholesterol. Omega-3-vetzuren worden ook in veel noten en zaden aangetroffen en bestrijden zowel ontstekingen als depressies.

 3. Volle granen zoals bruine rijst, havermout, quinoa en volkoren brood of pasta leveren complexe koolhydraten die uw lichaam kan gebruiken voor energie. Vruchten met veel vitamine C, zoals citrusvruchten, ondersteunen je immuunsysteem en helpen de genezing te versnellen, net als de vitamine A in groene bladgroenten. Verse groenten en fruit bieden niet alleen de nodige vitamines en mineralen, ze zijn redelijk waterdicht en houden je gehydrateerd. Elke dag drinken van 32 tot 64 gram water helpt ook bij het herstel, omdat water van vitaal belang is voor elk aspect van de functies van je lichaam.

Dingen om te vermijden na abortus

 1. Blijf uit de buurt van lege calorieën, zoals die in bewerkte bloem, geraffineerde suiker en snacks, die uw lichaam geen goed doen. Vermijd ook alcohol terwijl je herstelt, volgens de experts van UCSB SexInfo, omdat het een ongezonde manier kan zijn om te proberen met je gevoelens om te gaan. Alcohol is een deprimerend middel, dus als je verdrietig bent, kan een drankje of twee je nog slechter voelen. Je opgelucht voelen is een terechte en gepaste reactie, net als verdriet, maar alcohol kan je humeur veranderen, wat niet gezond of nuttig is. Sta jezelf toe om te voelen wat je voelt zonder enige stemmingsveranderende stof, tenzij je arts er een heeft voorgeschreven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407