Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Het eten van hete rode chilipepers kan ons helpen langer te leven

Het eten van hete rode chilipepers kan ons helpen langer te leven

 1. Uit een onderzoek onder meer dan 16.000 mensen in de Verenigde Staten is gebleken dat personen die rode chilipepers consumeerden gemiddeld 18 jaar lang minder overlijden dan alle personen die niet aten het pittige eten.

 2. Studie co-auteurs Mustafa Chopan en Benjamin Littenberg, beide van het University of Vermont College of Medicine, hebben onlangs hun bevindingen gerapporteerd in het tijdschrift PLOS One.

 3. Chilipepers zijn de vruchten van de Capsicum-plant, die tot de nachtschadefamilie behoort. Er zijn veel soorten chilipeper, die allemaal verschillende warmteniveaus hebben.

 4. In hete pepers, zoals jalapenos, komt de vurige smaak van een stof genaamd capsaïcine. Studies hebben gesuggereerd dat deze stof een schat aan gezondheidsvoordelen kan bieden.

 5. Een recent onderzoek van Medical News Today heeft bijvoorbeeld aangetoond dat capsaïcine mogelijk het potentieel heeft om borstkanker te stoppen, terwijl een eerdere studie de verbinding in verband bracht met een verlaagd risico op colorectale kanker.

 6. Volgens Chopan en Littenberg heeft slechts één eerder onderzoek - gepubliceerd in BMJ in 2015 - onderzocht hoe de consumptie van gekruid voedsel zoals chilipepers het risico op overlijden kan beïnvloeden. Er werd een verband gevonden tussen de regelmatige consumptie van dergelijke voedingsmiddelen en een verminderde sterfte door alle oorzaken en oorzaken.

 7. De nieuwe studie ondersteunt deze associatie, nadat is vastgesteld dat mensen die hete rode chilipepers eten mogelijk een langere levensduur hebben.

Sterftecijfer door alle oorzaken 13 procent lager met inname van rode peper

 1. Chopan en Littenberg bereikten hun bevindingen door de gegevens te analyseren van 16.179 volwassenen van 18 jaar of ouder die deelnamen aan de National Health and Nutritional Examination Survey III tussen 1988 en 1994.

 2. Op het moment van onderzoek werd de consumptie van hete rode chilipepers door de deelnemers in de afgelopen maand beoordeeld met behulp van een voedselfrequentievragenlijst.

 3. De oorzaak en oorzaak-specifieke mortaliteit van deelnemers werd gedurende een mediane follow-up periode van 18,9 jaar gevolgd met behulp van de National Death Index. Tijdens de follow-up kwamen 4.946 doden voor.

 4. Vergeleken met deelnemers die geen hete rode chilipepers consumeerden, bleken degenen die dat wel deden een 13 procent lager risico op sterfte door alle oorzaken.

 5. Vanwege het relatief kleine aantal sterfgevallen in dit onderzoek zeggen Chopan en Littenberg dat hun gegevens over de invloed van de inname van rode chili op specifieke doodsoorzaken beperkt zijn.

 6. Toch suggereerden de beschikbare gegevens dat het gebruik van hete rode chili peper het sterkst in verband werd gebracht met een verminderd risico op overlijden door vaatziekten, zoals hartaandoeningen en beroertes.

 7. Hoewel de onderzoekers de precieze mechanismen waarmee rode chili-pepers de levensduur kunnen verlengen niet kunnen achterhalen, zegt het team dat het waarschijnlijk komt door capsaïcine, die transient receptor potential (TRP) -kanalen doet.

 8. "Activering van TRP vanilloïde type 1 (TRPV1) lijkt cellulaire mechanismen tegen obesitas te stimuleren, door mediatoren van lipidenkatabolisme en thermogenese te veranderen," verklaren de onderzoekers. "Bescherming tegen obesitas leidt tot een verminderd risico op cardiovasculaire, metabole en longziekten."

 9. "Capsaïcine kan ook verdedigen tegen hartziekten via een TRP-gemedieerde modulatie van coronaire bloedstroom," voegen ze eraan toe.

Nieuw onderzoek 'versterkt generaliseerbaarheid' van eerdere bevindingen

 1. Over het algemeen zegt het team dat deze nieuwste bevindingen die van de 2015-studie ondersteunen, waarbij kruidige voedselinname werd gekoppeld aan een verminderd risico op overlijden door het aantonen van "een significante afname in sterfte geassocieerd met de consumptie van hete rode chili peper . "

 2. Chopan en Littenberg merken echter op dat de eerdere studie alleen werd uitgevoerd bij Chinese volwassenen, dus het nieuwe onderzoek "versterkt de generaliseerbaarheid" van die bevindingen.

 3. Het team concludeert dat:

 4. "Gezien de observationele aard van beide onderzoeken, kan causaliteit alleen worden gesuggereerd, niet bevestigd. Verdere studies moeten gericht zijn op het onderzoeken van de voordelen van andere specerijen en differentiële effecten van bepaalde chili-peper-subtypen. Dergelijk bewijs kan leiden tot nieuwe inzichten in de relatie tussen voeding en gezondheid, bijgewerkte voedingsaanbevelingen en de ontwikkeling van nieuwe therapieën. "

 5. Leer hoe het eten van volle granen de levensduur kan verlengen.

 6. Nieuwsbericht van University of Vermont, geraadpleegd op 16 januari 2017 via EurekAlert.

 7. Aanvullende bron: Authority Nutrition, Chili peppers 101: Voedingswaarden en gezondheidseffecten, geraadpleegd op 16 januari 2017.

 8. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet.

 9. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 10. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407