Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Het gevaar bij het eten van teveel ingeblikte tonijn

Potentiële gezondheidsvoordelen

 1. Ingeblikte tonijn is geconserveerde tonijn met een houdbaarheid die meerdere jaren kan duren. Je neemt je ingeblikte tonijn waarschijnlijk als vanzelfsprekend aan, maar het bestaat pas echt sinds de jaren 1900. Daarvoor, als je een tonijnsalade of sandwich wilde, moest je een verse of gezouten vis vinden. Vanwege het gemak, de lage kosten en de voedingsvoordelen, kan tonijn in blik een gemakkelijk voedsel zijn om in afhaalmaaltijden of andere maaltijden op te nemen. Er is echter zoiets als teveel tonijn. Ingeblikte tonijn kan zware metalen en andere elementen bevatten, wat betekent dat dit geen voedsel is dat je elke dag zou moeten eten. Bepaalde mensen willen het misschien helemaal vermijden.

Ingeblikte tonijn eten

 1. In de supermarkt is vaak een grote verscheidenheid aan tonijn in blik verkrijgbaar. Deze producten komen uit verschillende soorten tonijn, evenals uit verschillende landen. Enkele van de meest populaire soorten tonijn in blik zijn witte tonijn, grootoogtonijn, blauwvintonijn, skipjack en geelvintonijn.

 2. Over het algemeen wordt tonijn beschouwd als een gezond, smakelijk voedingsmiddel om te eten. Ingeblikte tonijn bevat grote hoeveelheden omega-3-vetzuren, eiwitten, selenium en vitamine D. Het is echter bekend dat dit soort vis kwik, zware metalen en andere elementen bevat die, overmatig, schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid.

 3. Het is echter nog steeds zo dat tonijn in blik eigenlijk minder kwik bevat dan verse tonijn. Dit betekent dat je vaker tonijn in blik veilig kunt eten dan vers. De hoeveelheid tonijn die wordt aanbevolen, is afhankelijk van het type tonijn dat u kiest om te consumeren.

Te veel tonijn eten

 1. Vissen staan ​​erom bekend een belangrijke bron van vitamines en mineralen te zijn, vooral omega-3-vetzuren. Vissen staan ​​echter ook bekend om hun kwikgehalte en tussen de vele verschillende soorten tonijn varieert het kwikgehalte. De soorten die bekend staan ​​om het kwikgehalte zijn Ahi, Albacore en Bigeye.

 2. Als je een tonijnkenner bent, weet je dat ahi en grootoogtonijn vaak rauw worden gebruikt in sushi, terwijl albacore een van de primaire soorten tonijn is die wordt gebruikt in ingeblikte variëteiten. Albacore, ook bekend als witte tonijn in blik, bevat ongeveer 0,32 delen per miljoen kwik. Er is echter ook een tweede type ingeblikte tonijn - ingeblikte lichte tonijn gemaakt van gestreepte tonijn. Ingeblikte lichte tonijn bevat slechts 0,12 delen per miljoen kwik.

 3. Kwik is niet iets dat u te vaak zou moeten consumeren; het kan een neurotoxine zijn. Daarom moeten volwassenen beperkte hoeveelheden tonijn eten. Met witte tonijn moeten vrouwen drie porties tonijn van 6 ounce per maand eten, terwijl mannen drie porties van 8 ounce kunnen hebben. Kinderen moeten minder hebben - tussen twee porties van 4,5 ounce en een portie van 3 ounce per maand, afhankelijk van de leeftijd.

 4. Je kunt veilig meer ingeblikte lichte tonijn eten dan albacore. Volwassenen en kinderen ouder dan zes jaar kunnen dit type tonijn zonder problemen één keer per week eten. Als u meer eet dan de aanbevolen hoeveelheid, kunt u kwikvergiftiging krijgen. Hoge hoeveelheden kwik in tonijn kunnen bijwerkingen hebben.

 5. Symptomen van kwikvergiftiging zijn onder meer coördinatieverlies, geheugenproblemen, gevoelloosheid, pijn, problemen met zien, toevallen en tremoren. Kwikvergiftiging kan ook problemen veroorzaken met de ontwikkeling van je baby als je zwanger bent.

 6. Kwik is het element in vissen met de slechtste reputatie, maar andere gifstoffen spelen een rol, vaak door vervuild water - en ze kunnen ook onze gezondheid beïnvloeden. Deze verontreinigingen omvatten arseen, cadmium en lood.

 7. Het goede nieuws is dat deze zware metalen zelden niveaus bereiken die u zorgen moeten maken, zolang u de aanbevolen hoeveelheden tonijn eet. Het slechte nieuws is dat deze verontreinigingen wereldwijd worden gevonden - van Brazilië tot Ghana tot Iran. Het komt erop neer dat, hoewel tonijn gezond en lekker is, het geen voordelen heeft om het elke dag te eten. Overmatige consumptie van tonijn, zelfs tonijn in blik, is slecht voor je gezondheid op de lange termijn.

 8. Vissen staan ​​erom bekend een belangrijke bron van vitamines en mineralen te zijn, vooral omega-3-vetzuren. Vissen staan ​​echter ook bekend om hun kwikgehalte en tussen de vele verschillende soorten tonijn varieert het kwikgehalte. De soorten die bekend staan ​​om het kwikgehalte zijn Ahi, Albacore en Bigeye.

 9. Als je een tonijnkenner bent, weet je dat ahi en grootoogtonijn vaak rauw worden gebruikt in sushi, terwijl albacore een van de primaire soorten tonijn is die wordt gebruikt in ingeblikte variëteiten. Albacore, ook bekend als witte tonijn in blik, bevat ongeveer 0,32 delen per miljoen kwik. Er is echter ook een tweede type ingeblikte tonijn - ingeblikte lichte tonijn gemaakt van gestreepte tonijn. Ingeblikte lichte tonijn bevat slechts 0,12 delen per miljoen kwik.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407