Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe en wanneer u een pensioenuitkering moet aanvragen

De 19 beste recepten voor pompoentaart, want men is niet genoeg

 1. Beste Savvy Senior,

 2. Wat is de gemakkelijkste manier om mijn pensioenuitkering voor sociale zekerheid aan te vragen, en hoe lang van tevoren moet ik me aanmelden voordat ik begin met verzamelen?

 3. 62 nadert

 4. Beste nadering,

 5. De Social Security Administration biedt drie verschillende manieren waarop u uw pensioen- en / of echtgenotenuitkering kunt aanvragen, afhankelijk van uw voorkeur en hoeveel hulp u nodig hebt. Hier is een overzicht van de opties, samen met een lijst met informatie die u moet toepassen en wanneer u de aanvraag moet invullen.

Hoe toe te passen?

 1. De eenvoudigste en handigste manier om uw socialezekerheidsuitkeringen aan te vragen, is door het zelf online te doen op SocialSecurity.gov. Het duurt minder dan 15 minuten om de aanvraag te voltooien, zolang u alle vereiste informatie en documentatie hebt verzameld (meer daarover onderaan de kolom).

 2. Als u echter liever een medewerker van de sociale zekerheid bij het proces heeft, kunt u zich ook telefonisch aanmelden op 800-772-1213 of bij uw plaatselijke socialezekerheidskantoor. Als u persoonlijk solliciteert, moet u van tevoren bellen en een afspraak maken om de wachttijd op kantoor te verkorten.

 3. Welke methode u het prettigst vindt om te gebruiken, uw aanvraag wordt beoordeeld en verwerkt zodra alle benodigde documentatie en informatie is ontvangen. En de socialezekerheidsadministratie zal u op de hoogte stellen als blijkt dat u in aanmerking kunt komen voor hogere uitkeringen in het dossier van uw echtgenoot of als andere gezinsleden uitkeringen in uw werkverslag kunnen ontvangen.

Wanneer aanvragen?

 1. Terwijl de volledige pensioengerechtigde leeftijd momenteel 66 is (voor degenen die zijn geboren tussen 1943 en 1954), kunt u uw pensioenuitkeringen voor sociale zekerheid al vanaf 62 of vanaf 70 jaar ontvangen, maar hoe langer u wacht hoe groter uw maandelijkse cheque. Zie ssa.gov/retire/estimator.html om uw voordelen te schatten.

 2. Sociale zekerheid beveelt aan dat u drie maanden voordat u met uw betalingen wilt beginnen, pensioenuitkeringen aanvraagt. Dus als u wilt dat uw uitkering begint zodra u 62 wordt, moet u een aanvraag indienen bij 61 jaar en negen maanden oud.

 3. Het is ook vermeldenswaard dat als u uw pensioenuitkeringen voor sociale zekerheid begint te ontvangen vóór de leeftijd van 65, u automatisch wordt ingeschreven in Medicare deel A en deel B, en u uw Medicare-kaart ontvangt over drie maanden voor je 65e verjaardag. Het bevat instructies om het te retourneren als je werkdekking hebt die je in aanmerking komt voor late inschrijving.

 4. Maar als u besluit uw pensioenuitkering uit te stellen, moet u zich aanmelden voor Medicare op 65-jarige leeftijd, wat u ook kunt doen op SocialSecurity.gov, telefonisch op 800- 772-1213 of via uw plaatselijke socialezekerheidskantoor.

 5. Als u zich niet aanmeldt, kan uw Medicare-dekking in sommige omstandigheden vertraagd zijn en meer kosten.

Informatie nodig

 1. Om socialezekerheidsuitkeringen aan te vragen, moet u wat informatie over uw identiteit en werkgeschiedenis kunnen documenteren. Houd daarom de volgende informatie bij de hand voordat u zich aanmeldt:

 2. Stuur uw seniorvragen naar: Savvy Senior, P.O. Box 5443, Norman, OK 73070, of bezoek SavvySenior.org. Jim Miller levert een bijdrage aan de NBC Today-show en auteur van het boek "The Savvy Senior".

 3. Om socialezekerheidsuitkeringen aan te vragen, moet u wat informatie over uw identiteit en werkgeschiedenis kunnen documenteren. Houd daarom de volgende informatie bij de hand voordat u zich aanmeldt:

 4. Stuur uw seniorvragen naar: Savvy Senior, P.O. Box 5443, Norman, OK 73070, of bezoek SavvySenior.org. Jim Miller levert een bijdrage aan de NBC Today-show en auteur van het boek "The Savvy Senior".Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407