Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
  • Ingrediënten
  • Diëten
  • Allergieën
  • Voeding
  • Technieken
  • Keukens
  • Tijd
Zonder


Hoe erg is de cholesterol in garnalen?

Overwegingen

  1. Amerikanen zijn dol op garnalen in welke vorm dan ook - kebabs, wokgerecht en garnalencocktail zijn allemaal klassieke favorieten. Hoewel de gekrulde roze zeevruchten vetarm zijn en een uitstekende bron van eiwitten, is het ook een extreem hoog cholesterolgehalte voedsel. Een portie gestoomde garnalen van 10 ons bevat maar liefst 590 milligram cholesterol - bijna het dubbele van de aanbevolen limiet van 300 milligram per dag door de American Heart Association. Hoewel de reden niet goed wordt begrepen, lijkt de cholesterol in garnalen geen problemen te veroorzaken voor gezonde personen en kan met mate worden genoten.

Research

  1. Een studie uitgevoerd door onderzoekers van Rockefeller University en Harvard School of Public Health en gepubliceerd in "The American Journal of Clinical Nutrition" vond dat garnalen het lipoproteïneprofiel van gezonde personen niet negatief beïnvloeden. De bevindingen van de studie toonden aan dat het eten van garnalen de niveaus van schadelijk VLDL-cholesterol niet verhoogde; het verlaagde ook ongezonde triglycerideniveaus en de verhouding van totaal cholesterol tot HDL-cholesterol en LDL tot HDL-cholesterol in vergelijking met een basislijndieet met ei of vet. Hoewel het garnalendieet de niveaus van "slechte" LDL-cholesterol verhoogde, was de toename van "goede" HDL-cholesterol evenredig genoeg om eventuele nadelige effecten te compenseren.

Overwegingen

  1. Garnalen kunnen onderdeel zijn van een hart-gezond dieet als het correct wordt bereid. Vermijd gefrituurde garnalen en romige, vetrijke sauzen en kies in plaats daarvan voor gestoomde, gebakken of gegrilde garnalen. Als u met een hoog cholesterolgehalte vecht, overleg dan met uw arts voordat u garnalen in uw dieet opneemt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407